Lufthansa

Υπάρχει σχετικό βιβλίο που περιγράφει την προσπάθεια της AF-KLM να ενσωματώσουν την AZ στο παρελθόν και το τι τράβηξαν πριν παραδεχτούν ότι απέτυχαν. Το προσωπικό δεν είναι το ίδιο η τέλος πάντων δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αν αρχίσουν τα τσαλιμάκια θα αρχίσουν τις εκπαραθυρώσεις. Τα έχουν ξανακάνει και στις Βρυξέλλες με την SN. Ο μοχλός πίεσης είναι η Eurowings discover. Με λίγα λόγια αν δεν σας αρέσει, ευχαριστούμε πολύ, παρακαλώ να περάσει ο επόμενος. Το πρόβλημα είναι η μόνιμη λευκή απεργία των Ιταλών. Για να το θέσω ευγενικά, δεν φημίζονται για την παραγωγικότητα τους.
 
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται αν υπάρχουν 2 διαφορετικά back to back είσιτήρια, το ένα με αποσκεύη και το άλλο χωρίς, αν ζητήσεις να πάει κατευθείαν η αποσκεύη στο τελικό αεροδρόμιο (του δεύτερου διαφορετικού εισιτηρίου, ξέρω ότι παλιά γινόταν).
 
Πόσα δίνεις :mrgreen:
Αν πληρώσεις και για το δεύτερο σκέλος την αποσκευή θα το κάνουν. Είναι τόσο περίπλοκο το itinerary ή LH - LH; Καλά όχι ότι είναι τίποτα φοβερό. Βάρδα μην πέσεις σε κανένα ατζαμή. Βάλε λίγο χρόνο παραπάνω στο πρόγραμμα σε περίπτωση που χρειαστεί να το διαπραγματευτείς ;)
 
Το εισιτήριο Α είναι LH DEL - > FRA (upper deck 744 :mrgreen: ) και το Β LH FRA -> CDG.
To πρώτο σκέλος business και το δεύτερο economy light.
 
Οοο αγλαισμένο σε βρίσκω :)
Ταβήξτε μερικές φωτογραφίες
Τίποτα, μια χαρά κουμπώνει. Εάν το σχέδιο ειναι να τους ζητήσεις να την στειλούν δωρεαν στο CDG, δεν είμαι σίγουρος αν θα λειτουργήσει, είναι λίγο τζογαδόρικο :stupid:
 
Παραθέτω την τελευταία μου εμπειρία με την Lufthansa.

H πτήσεις ήταν FRA-DEL-FRA, business, με τα γέρικα 747-400, που ήταν και το μόνο ωραίο της πτήσης μαζί με το πλήρωμα. Τα υπόλοιπα είναι στα πλαίσια της φαρσοκωμωδίας και ντροπή για μια εταιρεία με αυτό το όνομα.

Όλα καλά μέχρι το τσεκ-ιν: η πτήση (13:40) είχε στην αρχή 15 λεπτά καθυστέρηση, τα οποία έγιναν 30 και μετά 1 ώρα. Το boarding αρχίζει με καθυστέρηση και βρισκόμαστε ήδη στις 2.5 ώρες καθυστέρησης. Όλοι οι επιβάτες επιβιβασμένοι και ο πιλότος μας ανακοινώνει ότι θα υπάρχει και άλλη καθυστέρηση λόγω βλάβης στη δεξαμενή φρέσκου νερού. Η μία ανακοίνωση φέρνει την άλλη και μετά από συνολικά 3 ώρες στο αεροσκάφος, μας ανακοινώνουν ότι η πτήση ακυρώνεται και ότι θα πρέπει να πάμε το επόμενο πρωί στις 10πμ. Όλα καλά έως εκεί, αυτά συμβαίνουν, ο πιλότος πολύ επαγγελματίας βρέθηκε πρώτος στην γέφυρα αποβίβασης για να πει σε όλους τους επιβάτες συγγνώμη (γύρω στους 370 καθώς υπήρχε και waiting list).

Να πω εδώ ότι αρκετοί Ινδοί επιβάτες δεν είχαν δικαίωμα να περάσουν τα σύνορα, που σημαίνει ότι θα περνούσαν την ημέρα (και την διανυχτέρευση) στο αεροδρόμιο. Η εταιρεία μου έβγαλε ξενοδοχείο, ένα υποτιθέμενο δείπνο (μια αηδία αλλά ας μην έχουμε και απαιτήσεις, φωτό παρακάτω) και ταξί. Στον διπλανό μου δεν έβγαλε κουπόνι για ταξί, κανείς δεν ξέρει γιατί.

Με το που έφτασα στο ξενοδοχείο επικοινώνησα με το τσίρκο που λέγεται εξυπηρέτηση πελατών και εδρεύει κάπου στην Ινδία. Η απάντηση που έλαβα ήταν:

We regret that you were inconvenience due to the cancellation of LH760. Please accept our apology. Of course, you should be able to rely on flights operating as booked. In cases where we are required to change the flight schedule, we want to provide you with adequate notice so you may plan accordingly. Our records indicate we informed you about the cancellation 14 days prior of the change on June 23, 2023. We are very sorry if this message did not reach you. Your understanding is appreciated, as we have informed you in a timely manner about the schedule change, the requested compensation is not possible. Although our response may not be the one anticipated, we hope to have the opportunity to welcome you on board a Lufthansa flight in the near future.

Ναι, καλά διαβάσατε, για μια πτήση που η εταιρεία μου πλήρωσε μέχρι και ξενοδοχείο και που πέρασα 3 ώρες μέσα στο αεροσκάφος της, η Εξυπηρέτηση Πελατών λέει ότι μου το είχε πει 14 μέρες νωρίτερα ότι θα ακυρωνώταν...Όταν τους το είπα αυτό, η δεύτερη απάντηση που έλαβα ήταν η εξής:

We are sorry that our reply did not meet your expectations. We are aware of your loyalty to Lufthansa and your patronage is important to us. Following your last letter, we took the time to re-examine our original assessment – however, our reply remains the same. Despite of this unpleasant experience, we have every hope that you will give us the opportunity to make a fresh start soon, when we will provide you with a completely positive experience with Lufthansa.

Tο επόμενο πρωί, πίσω στο αεροδρόμιο προσπάθησα να μιλήσω με κάποιον της LH σχετικά, το οποίo η εταιρεία το έχει κάνει αδύνατο. Όλοι σου λένε στείλε εμαιλ και όταν τους δείχνεις το εμαιλ, σου λένε στείλε 5-6 φορές. Και έτσι και έκανα. Η τρίτη απάντηση ήταν η πιο διασκεδαστική:

We sincerely regret that we were not able to fly as planned, but that you had to take an alternative flight. We can imagine how disappointing the resulting delay was for you and want to offer our sincerest apologies. Thank you for letting us know your feelings. We appreciate the opportunity to give you some more information about the cause of the cancellation. As you already know, the reason was the sudden illness of a member of the crew. Of course, Lufthansa makes provisions for such situations. We already inform you prior 14 days of this situation via mail. We hope that this unfortunate event does not keep you from enjoying Lufthansa flights in the future.

Oπότε όχι μόνο είχαν ακυρώσει την πτήση 14 μέρες πριν (όπου δεν δικαιούσε αποζημίωση), όχι μόνο ακυρώσαν ένα ολόκληρο 747 λόγω ''ξαφνικής'' αρρώστιας ενός μέλος του πληρώματος (λολ) αλλά έχουν την μαντική ικανότητα να το έχουν προβλέψει!:with:

- Ο διπλανός μου έκανε το ίδιο και πήρε διαφορετική απάντηση
-Ένας άλλος συνεπιβάτης όταν φτάσαμε στο Δελχί και αφού πια είχαμε γίνει όλοι μια παρέα, έλαβε μήνυμα ότι θα λάβει την αποζημίωση (σε αυτόν μάλλον δεν είχε έρθει η ακύρωση 14 μέρες πριν και ούτε η ασθένεια).

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες, με αυτά και με αυτά, συν την απαρχαιομένη καμπίνα, η Lufthansa δεν θα πρέπει να ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί κάποτε τους Άραβες και τους Ασιάτες. Κρίμα.

Μετά είδα στο γκρουπ του ΦΒ Lufthansacomplaints ότι το πανηγυράκι με τα nonsense εμαιλ είναι πολιτική της εταιρείας και απλά στέλνουν τυχαία κείμενα στους επιβάτες. Προφανώς έστειλα όλη την επικοινωνία στην γερμανική αρχή που ελπίζω να κάνει τα δέοντα.
 

Attachments

 • 20230708_151734.jpg
  20230708_151734.jpg
  245,2 KB · Προβολές: 51
 • 20230708_151758.jpg
  20230708_151758.jpg
  312,4 KB · Προβολές: 49
 • 20230708_152018.jpg
  20230708_152018.jpg
  301,8 KB · Προβολές: 48
 • 20230708_152029.jpg
  20230708_152029.jpg
  201,1 KB · Προβολές: 48
 • 20230709_092730.jpg
  20230709_092730.jpg
  275,8 KB · Προβολές: 47
 • 20230709_131427.jpg
  20230709_131427.jpg
  414,7 KB · Προβολές: 49
 • 20230715_094902.jpg
  20230715_094902.jpg
  183,4 KB · Προβολές: 48
 • 20230708_212007.jpg
  20230708_212007.jpg
  379,6 KB · Προβολές: 49
Λοιπόν είναι αστείοι και το ψέμα που παίζει δε το λένε ούτε 5χρονα. Τη γερμανική αρχή που λες (LBA), την έχω επικαλεστεί κι εγώ στο παρελθόν και με παρέπεμψαν να κάνω μήνυση, διαφορετικά δεν κάνουν τίποτα, μην περιμένεις κάτι ιδιαίτερο. Τα e-mail τους μοιάζουν απίστευτα με τις απαντήσεις που δίνουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες ερωτήσεις γενικής θεματολογίας, μάλλον πλέον χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές για να απαντούν. Εγώ σε LH/EW μπαίνω λόγω ευκολίας (αεροδρόμιο προορισμού) ή αναγκαστικά (δρομολόγιο μόνο από αυτούς), αλλιώς μακριά.
 
Kαι εγώ αυτό αναρωτιόμουν, αν όλη αυτή η συσσώρευση μπούρδας για συναισθήματα (όταν έχω μόνο συμπληρώσει μια φόρμα), είναι προϊον κακής ΑΙ. Όπως και να'χει, σε κάθε ευκαιρία θα με χάσουν από πελάτη, το ξέρω ότι είναι το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει, αλλά το ίδιο και μένα όταν θα πετάω με άλλη εταιρεία :)
 
Αφού είδαν και απόειδαν ότι δεν πάει κανένας να κάνει customer care / support το έριξαν στο outsourcing και το AI. Αυτά τα τμήματα έχουν ακραίο φόρτο εργασίας και δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Σαν πελάτης φυσικά και σου είναι αδιάφορο πως θα λύσει η LH το πρόβλημα αλλά και οι εναλλακτικές που μπορείς να έχεις μάλλον έχουν τα ίδια θέματα. Άμα περιμένεις την LH να φροντίσει τα συναισθήματα σου θα πάρει χρόνο ;)
Ελπίζω να μην καταστράφηκε το ταξίδι. Αν έχεις φωτό από DEL ανέβασε :)
 
Top