Με τη Lufthansa στην εξωτική Άγκυρα

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σύντροφε υπερπράχτωρ,δέν αντιλαμβάνομαι πόθεν συμπεραίνεις οτι ο νούς τών Γερμανών είναι στό κοκό.Ο στίχος μπορεί να εννοή οτι τά παλικάρια είναι τόσο διψασμένα ώστε βρίσκουν γευστικώτατο τό νερό τού Ρήνου,γι'αυτό είναι τόσο ωραία στον Ρήνο....

Αλλωστε,όταν γράφτηκε το συγκεκριμένο τραγούδι,δέν υπήρχαν βιομηχανίες στην Γερμανία,οι δέ Γερμανίδες ήταν όντως κεφάτες (τώρα δέν είναι,τίς έχει φάει το στρές)

Κατά τά άλλα,τό αεροδρόμιο τού υγιούς ταύρου μπορεί μέν να είχε κεσάτια απ'όξω,αλλά από μέσα είναι ωραιότατο.Την επόμενη φορά που θα πάς,θέλουμε και φωτογραφία τής λίμνης του.

Ελπίζω οι γείτονες να φτιάξουν κι'ένα αεροδρόμιο γιά την τρελλή αγελάδα.

Νά και κάτι καινούργιο που έμαθα-άν και ώς μουσικός ώφειλα να το ξέρω:ότι δηλαδή Strauβ σημαίνει στρουθοκάμηλος.Συνεπώς η Αυστραλία είναι γεμάτη από Strauβen....

Αγαπητέ υπερπράχτωρά μας, το ταξιδιωτικό σου κουράγιο δίνει δύναμη στις σκέψεις και τις αντοχές μας. Εύχομαι κάποτε να τύχεις της τιμής να χαρείς και ένα Β738 της ΤΗΥ και σε κάποια άλλη γωνιά της Ανατολίας (όποια εσύ επιθυμείς) για να έχουμε μία πλήρη εικόνα επιτέλους.

δικός σου

aakunz":32l1rn4x said:
β) ελληνάρες μαζί με άλλους ελληνάρες πέντε σειρές πίσω (ό,τι χειρότερο μπορεί να μου τύχει)

Σωστό το report, σωστό και το το route! :great: :mrgreen: Έπρεπε όμως να είσαι μαζί στο SKG-ATH που έκανα πριν κανα μήνα με 4 40άρες (wannabe 16άρες) στο υπεργεμάτο SX-BLM οι οποίες έκαναν check-in πιθανότατα τελευταίες των τελευταίως και κατέληξαν -κατάρα- χωρισμένες σε 3 ομάδες (και ακόμα πιο ΚΑΤΑΡΑ η μία δίπλα μου :evil:). Τελικώς μια και είχα (ίσως τη μοναδική) άδεια θέση του αεροπλάνου στην τριάδα μου μετά από φωνές, διαφωνίες με αεροσυνοδούς και τρέξιμο στο διάδρομο κατά το taxiing κατέφθασε και η δεύτερη. Για όλη τη διάρκεια της πτήσης συζητούσαν γιατί ο βλάκας ο πιλότος δεν πετάει ευθεία αλλά κάνει στροφές, γιατί αντί να προσγειωθεί κάνει κύκλους και "ΠΕΦΤΟΥΜΕ!!!!!". Όλα αυτά με τσαχπίνικη ελαφρότητα και χαρουμενιά. Ομολογουμένως ήταν απόλαυση. :D

menelaos":38k1w6dm said:
aakunz":38k1w6dm said:
β) ελληνάρες μαζί με άλλους ελληνάρες πέντε σειρές πίσω (ό,τι χειρότερο μπορεί να μου τύχει)

και ακόμα πιο ΚΑΤΑΡΑ η μία δίπλα μου :evil:). Τελικώς μια και είχα (ίσως τη μοναδική) άδεια θέση του αεροπλάνου στην τριάδα μου μετά από φωνές, διαφωνίες με αεροσυνοδούς και τρέξιμο στο διάδρομο κατά το taxiing κατέφθασε και η δεύτερη.

Μενέλαε,είσαι αχάριστος.Δυό 40άρες ίσον μέ τέσσερεις 20άρες.Κι'εσύ το λές κατάρα αυτό;

Hastaroth":gmhft78h said:
Νά και κάτι καινούργιο που έμαθα-άν και ώς μουσικός ώφειλα να το ξέρω:ότι δηλαδή Strauβ σημαίνει στρουθοκάμηλος.Συνεπώς η Αυστραλία είναι γεμάτη από Strauβen....

Για να μην το μάθεις λάθος, ο πληθυντικός στην ονομαστική είναι Strauße (χωρίς "n" στο τέλος) :)

(den) Straußen θα ήταν Dativ :!:

Επίσης Strauß σημαίνει και μπουκέτο (λουλούδια). Εκεί όμως ο πληθυντικός γίνεται Sträuße.

Thanks for the info Alkyon!Αν και εγώ ενοούσα την αιτιατική (γεμάτη από στρουθοκαμήλους).

Γιά να είμαι ειλικρινής,η μόνη πρόταση που ξέρω στά Γερμανικά είναι das ist eine buch.Αυτό πρόλαβα νά μάθω πρίν ο πατέρας μου πετάξη όξω μέ τίς κλωτσιές τόν τύπο που μάς είχε φέρει τά δισκάκια (45άρια) τής Linguaphone μέ τήν "Γερμανικήν άνευ διδασκάλου".Ο λόγος τού εξωπετάγματος είναι άλλη ιστορία,μήν βγούμε και off topic τελείως.

Πάντως,σύντροφε υπερπράχτωρ,όλο κάτι τέτοια τυχερά σού κάθονται στίς πτήσεις.Καμμιά ωραία κοπελίτσα όπως αυτή που έτυχε στόν George Clooney στό Up In The Air δέν είδα νά πετυχαίνης (άν και αυτουνού τού έκατσε στό ξενοδοχείο,την άλλη που έσερνε μαζί του στά ταξίδια ούτε που την λογάριαζε κάν....).

Οσο γιά τίς δύο σαραντάρες τού Μενέλαου,πολύ θά ήθελα να τίς είχα σέ κανένα από τά ταξίδια που είχα κάνει παλιότερα.Ειδικά αυτήν που έλεγε τόν πιλότο βλάκα επειδή "έκανε στροφές καί δέν πήγαινε ευθεία",θά τής τραβούσα μιά διάλεξη περί air navigation που στό 15λεπτο επάνω θά τήν είχε πάρει ο ύπνος και θά έκανε ροχαλητό σεκόντο στούς κινητήρες.....

Βασικά εγώ έψηνα στην ερώτηση "πετάτε συχνά; έτσι πάει πάντα;" να απαντήσω στεγνά "ΟΧΙ!!! :shock: Πετάω τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα και κάτι τέτοιο δεν το έχω ξαναδεί!!! :shock: ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!!! :shock:" :banana: :banana: :banana:

Θά σέ συμβούλευα την επόμενη φορά να εφαρμόσης την μέθοδο τού πατέρα μου:σέ DC6,από Αθήνα για Ρόδο,μέ καιρό "δέν αφήνω ούτε σκύλο έξω",είπε στην εμφανώς τρομαγμένη συνεπιβάτιδά του "εγώ,κυρία μου,όταν μπαίνω σ'ένα αεροπλάνο,λέω μέσα μου "αυτό το αεροπλάνο θα πέση' καί ησυχάζω".Καί πράγματι ησύχασε (αυτή) και βρήκε την ησυχία του (ο πατέρας μου).

Η μέθοδος πιάνει πάντοτε και θα έχης ένα ήρεμο (από γλωσσοκοπανικής άποψης) ταξίδι...

(τ'ακούς σύντροφε υπερπράχτωρ;νά τό εφαρμόζης κι'εσύ αυτό το κόλπο.Τώρα άν τού συνεπιβάτη τού έρθη κόλπος,δέν θά φταίς εσύ,μιά γνώμη εξέφρασες...)

Χαχαχαχαχαχχ καλό, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι :banana: Σωστός ο μπαμπάς :great: :D