Μιλάνο....

• Thread starter Thread starter axilleaslarisa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία στο προηγούμενο μήνυμά μου. Απλά, ήθελα να προσθέσω πως για όποιον δεν γνωρίζει τι σχέση έχει η τουαλέτα με τα meeting, έχω ποστάρει το παρακάτω ανέκδοτο

καλημερα σας!

πριν κανα μηνα ειχα γραει εδω οτι θα εχω ενα σχετικα μεγαλο στοπ οβερ στο Μιλανο - Μαλπενσα (γυρω στις 9 ωρες).
θα ηταν αδικια να μην το επισκεφτω εστω και για 2 ωρες
η επιλογη που σκεφτομαι ειναι να παω με λεωφορειο το MALPENSA SHUTTLE AIR PULLMAN το οποιο παει στο Milan Central Railway station και για γυρισμο με το MALPENSA EXPRESS απο το Milan Cadorna Railway station.

1η ερωτιση αυτοι οι σταθμοι ειναι οι ιδιοι ή ειναι σαν της ρωμης η οποια εχει 4 με 5 σταθμους
2η ερωτιση το τρενο κανει σιγουρα 40 λεπτα? προτιμω την επιλογη αυτη για να ειμαι σιγουρος οτι θα προλαβω την πτηση
3η --/-- που να παω για καπουτσινο/εσπρεσο και πανινι :lol:

Βοήθεια στο Μιλάνο

Φίλοι μου
ταξιδεύω A30662 27/10 MXP με τελικό προορισμό Βενετία και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τι γίνεται με τα τραίνα . Μήπως να κλείσω ένα αυτοκινητάκι να ξεμπερδεύω , δεδομένου οτι θα είμαστε 4 άτομα? 8)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Υπάρχει δρομολόγιο από το αεροδρόμιο, με αλλαγή στο κέντρο.
Αναχώρηση από Μαλπένσα στις 18:26 και άφιξη στη Βενετία στις 22:28.

http://www.trenitalia.com/cms/v/index.j ... a3e90aRCRD

Βέβαια, από τη στιγμή που είστε τέσσερα άτομα, ίσως να συμφέρει να νοικιάσεις αυτοκίνητο.

Εαν δε σε πειράζει να οδηγήσεις τα 313 χιλιόμετρα της διαδρομής, δες πόσο θα σου κοστίσει ένα αυτοκίνητο (+ τα καύσιμα για 600 χλμ) (κατα προτίμηση με Navigation ενσωματωμένο ή add-on).

Ωστόσο στο http://www.trenitalia.com βρισκεις ότι από το Μιλάνο το απευθείας τραίνο για Βενετία κάνει τη διαδρομή στις 2,5 ώρες έναντι €30, και υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση από το Malpensa προς το σταθμό που φεύγει το τραίνο για Βενετία.
Προσωπικά για πιο ξεκούραστα θα επέλεγα το τραίνο, να δεις και τα τοπία και να μην έχεις την έγνοια της οδήγησης σε ξένη χώρα, που θα το παρκάρεις κλπ.

Τρένο και πάλι τρένο. Καθαρά και γρήγορα. Επίσης το παρκάρισμα στα περισσότερα ιστορικά κέντρα της Ιταλίας είναι δύσκολο.

Ταξιδεύω για μια μέρα μιλάνο στις 14 με 15 δεκεμβριού με την άγνωστη, έως τώρα, για μένα easyjet..
Δηλαδή θα φτάσω στις 5 ώρα μιλάνου και θα φύγω στις 10 το πρωί.
Θα βρώ άραγε κόσμο έξω στα barakia-club-after μετα τις 10,ας πούμε, έως αργά τη νύχτα έτσι ώστε να περάσω την ώρα μου μέχρι το πρωί που θα φύγω για το malpenza..?
Σημειωτέον οτι θα είμαι με άλλους 6..

P.S Συμφέρει να πάω έως το terminal 1 για να πάρω το malpenza express για το κέντρο απο άποψης χρόνου..?
P.S Ξέρω για την απεργία..

Αν κατάλαβα καλά, θα πάτε για ποτό στο Μιλάνο.
Κόσμο θα βρείτε, αλλά να ξέρεις ότι τα μαγαζιά (και τα μπαρ) κλείνουν την ώρα που λέει το ωράριο λειτουργίας τους. Δε θυμάμαι ποιά είναι αυτή η ώρα,νομίζω 4:00 αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Μπορώ να σου προτίνω το Shocking club, το οποίο οργανώνει θεματικές βραδιές και μπορεί να σας "κάτσει" κάτι πολύ καλό.
http://www.shockingmilano.com

Αν και ξέρεις για την απεργία, θα πρέπει να σου επισημάνω ότι καλό είναι να έχετε και κάποια χρήματα μαζί σας για φαγητό και για διαμονή σε ξενοδοχείο αφού (όπως φαίνεται) η πτήση της επιστροφής θα ακυρωθεί.
Μη βασιστείτε ότι αυτά θα σας τα καλύψει η easyjet. Θα τα πληρώσετε κανονικά και μετά θα τα ζητήσετε (και θα τα πάρετε) από την easyjet.

Thank you fotis αλλά μάλλον θα κάτσουμε λίγο :p
Έχει κανείς καμία πρόταση για καμία οικονομική trattoria με αυθεντικές spagetti κυρίως..?
Και μήπως ξέρετε τίποτα για το radiobus του ATM..?

P.S Ποία καφετέρια προτείνετε για appertivo..?

Απορία... Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, θα ξεκινήσω οδικώς για Δολομίτες. Γνωρίζετε αν θα περάσω μέσα από Μιλάνο για να βγω στο εθνικό οδικό δίκτυο?