Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν στη διαδικασία web check-in ?
Πλέον, ακόμα και π.χ. 5-10' μετά το άνοιγμα (48 ώρες πριν) και με χρυσή κάρτα, μέρη του αεροσκάφους δε στα δίνει διαθέσιμα, συνήθως, δε, τις μπροστινές θέσεις...

Κατ αρχήν αν είσαι gold μπορείς να επιλέξεις θέση όποτε θέλεις και αυτή να κρατηθεί χωρίς να περιμένεις 48 ώρες πριν. Οπότε κάποιες από τις μη διαθέσιμες θέσεις μπορεί να είναι κι από αυτό το λόγο. Επίσης κάποιες θέσεις του αεροσκάφους μπορεί να είναι blocked από την ίδια την εταιρία για διάφορους επιχειρησιακούς, και μη, λόγους.

Το pre-seating σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού που περάσαν σε mode "Ολυμπιακή" έπαψε να ισχύει (τελευταία φορά που είχα ρωτήσει το cc, δε, μου είχαν πει ότι είναι άγνωστο αν και πότε θα υποστηριχθεί...).
Επιχειρησιακούς λόγους θα το δεχόμουνα, αλλά 1ον είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο με το που άλλαξε σε θερινό και 2ον η φύση του "κλειδώματος" είναι τέτοια (π.χ. όλες οι μπροστινές σε 320 μέχρι την σειρά 9!) που δεν το δικαιολογεί, συν το ότι τελικά δεν παρατήρησα τίποτα special όταν πέταξα, αντιθέτως είδα "κανονικό" κόσμο σε μπλοκ θέσεων που ήταν όλο occupied για μένα καθόλο το 48 ωρο του web-checkin period και σχετικό μικρό business class.
Σκέφτομαι την περίπτωση να έχουν αρχίσει τα κόλπα "seat selection according to fare" και ανησυχώ...

spameras":3lrhsoug said:
Σκέφτομαι την περίπτωση να έχουν αρχίσει τα κόλπα "seat selection according to fare" και ανησυχώ...
Μάλλον εχουν αρχίσει τα κόλπα φίλε.
Πιο παλια το miles and bonus ξεκλείδωνε κάποιες θέσεις από το 1-9!
Σήμερα σε πτήση με κωδικό ΟΑ με ακριβό go-light και check-in ακριβώς 48 ώρες πρίν οι σειρές 2-9 ήταν κλειστές και περιέργως και κάποιες πίσω απ το φτερό 15-20 αν θυμάμαι καλά.
Μετά από reload μου εμφάνισε 3-4 στο block 2-9 μια εκ των οποίων σε παράθυρο, οπότε βολεύτηκα!!!

Seat allocation regarding to fare, Σωστά, σιγά σιγά πολλές αεροπορικές υιοθετούν την πρακτική αυτή μεταξύ άλλων η ΑΒ, ΒΑ και η ΟΑ3.

Με το που αγοράζει κάποιος εισιτήριο, αυτόματα το σύστημα τον προκαθορίζει. Σχετικά με το 48ωρο webcheck in . Δεν είναι απαραίτητα ότι δεν σε αφήνει το σύστημα απλά γίνεται και το σχετικό editing (block seat) των αεροπορικών για να προ-καθίσουν επιβάτες πχ PRM (Passenger Reduced Mobility) και πολλές άλλες κατηγορίες επιβατών που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση.

:wink:

Η Swiss για παράδειγμα, σου δίνει μπροστινές θέσεις από μόνη της, εάν έχεις "short connection" στη Ζυρίχη, προκειμένου να αποβιβαστείς από τους πρώτους και να πας στο επόμενο gate. Μου έχει τύχει να μου αλλάξουν τη θέση για αυτό το λόγο.

Πολλές αεροπορικές έχουν δωρεάν προκάθηση στην Οικονομική, εκτός από τις θέσεις με extra legroom, που χρεώνονται (El Al, Alitalia). Κάποιες άλλες έχουν χρεώσιμες θέσεις σε όλη την Οικονομική, αλλά εάν αλλάξεις fare family, ακόμα και στο ίδιο booking class, να σου ανοίξει το χάρτη θέσεων (π.χ. LH Group, Aeroflot). Άλλες, κρατούν τις μπροστινές σειρές για status passengers, οικογένειες με παιδιά κλπ (AF/KL).

Το preseating των ΟΑ prime flights κάπου έχει κολλήσει. Στις πτήσεις πάντως που γίνονται με αεροσκάφη ΟΑ, αλλά ο operator είναι η Αιγαίου, το seat map ανοίγει κανονικότατα στο Amadeus από τη στιγμή της κράτησης και σε αφήνει να κλείσεις όποια θέση θες, εάν και εφ' όσον είσαι Miles+Bonus Silver ή Gold. Απλά πρέπει να μπει το FQTV μέσα στο PNR για να ανοίξει. Δεν είναι αναγκη να έχουν όλοι χρυσή ή αργυρή κάρτα, φτάνει να είναι στο ίδιο PNR. Αυτό που δεν ξέρω, είναι εάν το seat map ανοίγει και για τους status passengers της Star Alliance σε πτήσεις Αιγαίου. Το Amadeus κρατάει πάντως σχετική βάση δεδομένων.

Δεν γνωρίζω εάν ανοίξει το seatmap της Α3 στο Amadeus για τα Star Alliance Gold, στο hotline όμως μου είπαν σε τέτοια περίπτωση ότι το προσφέρουν μόνο στους πελάτες του Miles&Bonus, δηλ. με κάρτα της LH δεν μπορούσα να προ-επιλέξω τη θέση.

Γενικά όμως βλέπω μια τάση ότι η προεπιλογή θέσεων προσφέρεται όλο και περισσότερο μόνο αντί πληρωμής. Και το LH Group με τους νέους ναύλους στα light δεν τη δίνει πια δωρεάν, ούτε στους SEN/HON, αλλά τη χρεώνει, ενώ στο classic και flex συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Με έξτρα χρέωση για exit row κλπ. Μάλλον θέμα χρόνου και η Α3 να αρχίσει με παρόμοια πολιτική για να αυξήσει τα έσοδα…

Παιδια καλημερα και χρόνια πολλα,
Ειμαι silver στο miles & bonus αλλα φετος δε κατσανε πολλα ταξιδια και μιου λειπου 1070 μιλια για να το κρατησω, δεδομενου πως μονο 1000 μπορω ν αγοράσω πάιζει καμια ιδεα για το τι μπορει να γινει για τα 70;

ευχαριστω

Πάρε ένα μονοήμερο φθηνό σε P class και πετάξου για καφέ στη Θεσσαλονίκη.

μπορείς να αγοράσεις εισητήριο τρένου νομίζω και να πάρεις τα μίλια.