Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Υποθέτω για να μην έχει ανακαινιστεί ακόμα θα ψάχνουν για νέο χώρο.
Το θέμα είναι που υπάρχει τέτοιος χώρος
 
Νομίζω εχει αναφερθεί ότι στην επέκταση που θα δοθεί σε λειτουργία τα επόμενα δύο χρόνια, θα υπάρχει χώρος για επιπλέον lounge. Να πάρει τον χώρο από skyserv δύσκολο από goldair δεν νομίζω, ίσως βρουν όμως κάποιο κενό στο ισόγειο και γίνει καμία τράμπα.
Ο υπάρχον χώρος είναι όντος υπερκορεσμένος πρωί και μεσημέρι. Ειναι πολύ μικρός για το μέγεθος της Α3 και για τα status που έχουν πρόσβαση. Ο ΑΙΑ προφανώς και δεν κάνει τούμπες με τα αιτήματα της Α3, οπότε θα βολευτούμε με ότι υπάρχει.
 
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έκαναν gold όλους τους επιβάτες όλως αυτών των πτήσεων. Ίσως έγινε με βάση το status τους. Επίσης πόσοι από αυτούς είναι μέλη miles & bonus κτλ κτλ. Υπάρχουν πολλές παράμετροι.
Οπότε νομίζω με ή χωρίς αυτό και πάλι το lounge θα ήταν γεμάτο!
Παντως ισχύει όπως θέλει ανακαίνιση και γενικοτερα αλλο χώρο!
 
Κυρίες και κύριοι, χώρο ξεχώρο, το intra-Schengen lounge είναι σκουπίδι σε σχέση με το καινούργιο στις έξτρα. Η ανακαίνιση πρέπει να θεωρείτο δεδομενη αυτην τη στιγμή και κατά εξακολουθίαν η διαστολή του υφισταμένου χώρου με τον Α ή Β…θα τολμήσω να πω ακόμα και τον Ω τρόπο.
 
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του lounge της LH. Δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος σώνει και ντε στης Α3. Τις προάλλες που πέταγα Business το lounge της Α3 ήταν φουλ και πήγα στη LH όπου ήταν χαλαρότατα.
 
Το Σάββατο που μας πέρασε πάντως, μεσημέρι ώρα 13:00 ήταν αδύνατον να μπεις στο Lounge της LH (η ευγενέστατη agent της Goldair σήκωσε τα φρύδια της χαμογελώντας), στην Αιγαίου η ουρά έφτανε....μέχρι τις απέναντι τουαλέτες και κατέληξα στο (αγαπημένο) Lounge της Goldair που για καλή μου τύχη έφευγε ο κόσμος εκείνη την ώρα που αναχωρούσε για AMS.
 
Last edited by a moderator:
Σίγουρα δικαίωμα του καθένα να μπεί στο lounge για ενα καφέ, κτλ, αλλά προσωπικά οταν εχω ανταπόκριση 45 λεπτά - ώρα, δεν θα κάνω καν τον κόπο να σταθώ στην ουρά, οπως συμβαίνει συνήθως τα πρωινά. Ακόμα και οι τουαλέτες έξω ειναι πιο καθαρές από τη μια τουαλέτα για 200 άτομα. Σε επιστροφές που εχω αναμονή 3-4 ώρες πχ για Χανιά, εννοείται αξίζει, και ας ειναι μονο για το νερό και το καφέ.
Αν ταξιδεύω business, ναι η προτίμηση ειναι σαφέστατα το LH, αν και μικρότερο, και οταν ειναι γεμάτο δεν βολεύει, αλλά η ποιότητα ειναι καλύτερη.
 
Να ρωτήσω? Τι χρειάζεται για να μπεις στης goldair? Και στης LH απ ότι κατάλαβα επειδή είναι στης Star Alliance. Σαν contract αυτά τα 2 ?
Δεν το γνώριζα και δεν έχω πάει ποτέ
 
Εκτός από το ότι αρκετές αεροπορικές είχαν και έχουν διάφορες promotions για να διατηρείς την κάρτα σου ή / και να γίνεσαι πιο εύκολο gold: Νομίζω ότι πολλοί περνάνε και περισσότερο χρόνο στα lounges. Είτε γιατί λόγω ακυρώσεων και καθυστερήσεων έχουν περισσότερες ώρες transit είτε γιατί λόγω όλων αυτών των προβλημάτων με ουρές παντού ο κόσμος φτάνει στο αεροδρόμιο 5 ώρες πριν από τη πτήση του, και μετά κάθεται 3 ώρες στο lounge.

Και δεν είναι πρόβλημα μόνο στην Αθήνα, το έχεις και αλλού.

Και όσον αφορά την LH lounge στην Αθήνα. Είναι Star Alliance, επομένως έχεις πρόσβαση ως Star Alliance gold με πτήση Star Alliance ή με εισιτήριο Business Class σε πτήση Star Alliance. Δηλ. λίγο πολύ το ίδιο με την Α3 lounge. Μόνο στην περίπτωση της OA δεν έχεις πρόσβαση στο lounge της LH (αλλά αφού τώρα οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού είναι ξανά Α3 και όχι ΟΑ, δεν είναι πια πολλές περιπτώσεις που έχεις πρόσβαση στο lounge της Α3, αλλά όχι της LH).
 
Για μένα το ασυγκριτο πλεονέκτημα που προσφέρει το lounge στην SKG να σε μεταφέρουν στην πτήση χωρίς να χρειαστεί να πας στο gate ξεπερνά και το extra-Schengen lounge της Αθήνας
 
Top