Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ulrike, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πέταξα 3 φορές πρόσφατα απο Αθήνα. Η ουρά στο Lounge ακόμη και για τσεκ ιν ήταν πάντοτε εκεί. Για τουαλέτα την Κυριακή το πρωί βγήκα έξω. Την προηγούμενη Τρίτη πχ δεν υπήρχε θέση να καθίσεις. Μακάρι να ήξερα οτι μπορούσα να μπω στο διπλανό. Pet νομίζω η Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα πολύ καλύτερο προϊόν αυτή τη στιγμή, ειδικά με την επιβίβαση απ'ευθείας.
 
Τόσο συγκεχυμένα τα έγραψα; :sad:

Κατά τα άλλα, ισχύει ότι έγραψα στην πρώτη παυλιτσα, δηλαδή τα έξτρα 2000 που περιγράφεις στην περίπτωσή σου δε χάνονται και θα σου μειώσουν το απαιτούμενο για τη διατήρηση σε silver. Αν δηλαδή πετάξεις στις 10/8/2023 τότε θα γίνεις σιλβερ και θα έχεις ένα περιθώριο ενός έτους (έως 9/8/2024). Τα έξτρα 2000 δηλαδή, είναι εντός αυτού του παραθύρου του έτους όποτε γιαυτο δε χάνονται.

Δυστυχώς στην περίπτωσή μου μου έφαγαν τα 2.000
Έχω φάει 2 μισάωρα στο τηλέφωνο με διαφορετικούς εκπροσώπους του call center

Έχω στείλει φόρμα επικοινωνίας (που δεν παίρνω απάντηση)

Από το call center μου είπαν ότι μίλησαν και με εξειδικευμένο τμήμα απευθείας στο miles & bonus

Οι προφορικές απαντήσεις ήταν: αν χρειαζόσασταν 1.000 μίλια για την αναβάθμιση από blue σε silver, και κάνετε συναλλαγή που σας δίνει παραπάνω (πχ 3.000), τα παραπάνω ΧΑΝΟΝΤΑΙ, και ξεκινάτε στη Silver με υπόλοιπο 8.000 για διατήρηση (αντί 6.000)

Οπότε καλώς τα χάσατε!!!

Ενώ αρκετοί εδώ μου γράψατε το αντίθετο, επιβεβαιωμένο από προσωπική σας εμπειρία.

Γι’ αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάτι εγγράφως.

Καμία ιδέα για το πως να γίνει escalate περαν της φόρμας επικοινωνίας που δεν βοηθάει;
 
Προσωπικά ότι έχω μαζέψει από αναβάθμισης έχει μείνει από τη μια βαθμίδα στην άλλη. Και στην Gold δεν χάθηκε τίποτα, έγινε η αναβάθμιση και χρειάζομαι λιγότετα για την διατήρηση. Περίεργο.
Όταν πληρώνεις τόσα χρήματα δεν γίνεται να χάνονται τα μίλια αναβάθμισης σε κάποια τρύπα. Θέλει ψάξιμο
 
Μα δεν το άφησα
Ανταπόκριση δεν βρίσκω
 
Πρώτον και σίγουρο τα μιλιά δεν χάνονται.
Σίγουρα ήταν 3000 τα μιλιά που θα έπαιρνες από την κράτηση;
Πόσες μέρες έχουν περάσει από την αναβάθμιση; Αν είναι σύντομο το διάστημα περιμένεις λίγο.
Πόσο μιλιά σου βγάζει ότι χρειάζονται για αναβάθμιση σε gold;
Υπάρχει πιθανότητα να έκλεισες χρόνο από προηγούμενες πτήσεις και τα 2000 'χαμενα' μιλιά ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα χαμένα;
Δοκίμασε για βοήθεια στο Τουίτερ.
Post automatically merged:

Έλα το βρήκαμε

Οποιοδήποτε ποσό Μιλίων Αναβάθμισης, πέραν του απαιτούμενου για την αναβάθμιση βαθμίδας ποσού προκύψει, θα προσμετράται για την επόμενη αναβάθμιση αλλά όχι για την διατήρηση της Silver βαθμίδας.

Οποτέ τα 2000 παραπάνω μιλιά θα πάνε για αναβάθμιση στην gold, αλλά θα χρειαστείς τα 8000 για να παραμείνεις στην silver
 
Last edited:
Οποιοδήποτε ποσό Μιλίων Αναβάθμισης, πέραν του απαιτούμενου για την αναβάθμιση βαθμίδας ποσού προκύψει, θα προσμετράται για την επόμενη αναβάθμιση αλλά όχι για την διατήρηση της Silver βαθμίδας.

Οποτέ τα 2000 παραπάνω μιλιά θα πάνε για αναβάθμιση στην gold, αλλά θα χρειαστείς τα 8000 για να παραμείνεις στην silver
Ωραίος. Από το Κεφάλαιο 2 του Miles+Bonus Όροι και Προϋποθέσεις | Επίσημη ιστοσελίδα Aegean | Αεροπορικά σε Ελλάδα & εξωτερικό

Άρα όλοι οι προλαλήσαντες αυτό εννοούσαν όταν έγραφαν ότι στην περίπτωσή τους δεν συνέβη αυτό; Αναφέρονταν στην αναβάθμιση σε Gold, και όχι στη διατήρηση σε Silver?

Το παραδειγμα του jerry εδω αλλα λεει.
Δηλαδή αναφέρεται σε "ακόμα 7.000 μίλια αναβαθμισης" για τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του silver, όχι σε ακόμα 8.000

- έστω Blue μέλος που έχει 10000 μίλια αναβάθμισης. Κάνει μια πτήση που του δίνει 3000 μίλια αναβάθμισης στις 10/8/2023. Γίνεται silver μέλος (από 10/8/2023), ήτοι αφαιρούνται 12000 μίλια και μένει ένα υπόλοιπο 1000 μιλίων αναβάθμισης. Η νέα ημερομηνία κλειδί είναι η 10/8/2024 καθώς μέχρι τότε πρέπει να συγκεντρώσει είτε ακόμη 7000 μίλια αναβάθμισης (σύνολο 8000) για να παραμείνει στη silver βαθμίδα είτε ακόμη 23000 μίλια αναβάθμισης (σύνολο 24000) για να μεταβεί στη gold βαθμίδα.

Και εδώ
Tα έξτρα 2000 που περιγράφεις στην περίπτωσή σου δε χάνονται και θα σου μειώσουν το απαιτούμενο για τη διατήρηση σε silver.


Οπότε jerry το παράδειγμα αυτό είναι εντελώς αντίθετο με το αναγραφόμενο στους όρους που παρέθεσε ο chr04 παραπάνω.
Στην περίπτωσή σου συνέβη αυτό; (αντίθετα με τους όρους; ) :?:

To ίδιο και στον stefanv ?

Μόνο σε εμένα εφαρμόζεται κατά γράμμα ο όρος; :(

Πάντως είναι εντελώς κατά του πελάτη ο όρος.
Δηλαδή χρειάζεσαι 10 μίλια για την αναβάθμιση.
Κάνεις συναλλαγή 3.000 μίλια.
Παίρνεις την αναβάθμιση, και τα 2.990 μίλια ΔΕΝ μετράνε για τη διατήρηση.
Ενώ αν είχες μια πτήση εσωτερικού στο ενδιάμεσο με λίγα μίλια δεν θα "χαραμίζονταν" έτσι τα περισσότερα.
Φυσικά δεν μπορούν να προγραμματίζονται όλα.
 
Last edited by a moderator:
Δηλαδή χρειάζεσαι 10 μίλια για την αναβάθμιση.
Κάνεις συναλλαγή 3.000 μίλια.
Παίρνεις την αναβάθμιση, και τα 2.990 μίλια ΔΕΝ μετράνε για τη διατήρηση.
Προφανές, γιατί όταν έλθει η στιγμή της ανανέωσης (διατήρησης) τα 2990 air miles θα έχουν λήξει λόγω υπέρβασης του δωδεκαμήνου, έστω και οριακά (μια ημέρα ή και μερικές ώρες).
 
@sx1xv
Αν θα μπορούσες να ήσουν λιγο πιο αναλυτικός, γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα μόνο στη διατήρηση, και όχι στην αναβάθμιση σε Gold?

Επίσης δεν είναι και τόσο προφανές, γιατί όπως είδες, και αναφέρω αναλυτικά στο ανωτέρω post, και άλλα μέλη θεωρούν ότι ισχύει το αντίθετο.
 
Σε αυτό θα βοηθούσε η 2η παράγραφος.

Διευκρινίζεται ότι η ημερομηνία Αναβάθμισης της Silver ή Gold βαθμίδας υπολογίζεται σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) όταν τα μίλια Αναβάθμισης καταχωρηθούν αυτόματα από το σύστημα και με τα μίλια αυτά προκύψει αναβάθμιση, τότε υπολογίζεται σύμφωνα με την ημερομηνία της πτήσης ενώ,
β) όταν τα μίλια Αναβάθμισης καταχωρηθούν μέσω της online φόρμας «Αναδρομική καταχώρηση μιλίων», και με τα μίλια αυτά προκύψει αναβάθμιση, τότε υπολογίζεται σύμφωνα με την ημερομηνία καταχώρησης της πτήσης.

Με αλλά λογια, την πτήση με τα 3000 μιλιά δεν την δήλωνες, την κρατούσες stand by, έκανες μια μικροτερη, γινόταν η αναβάθμιση και την δήλωνες αργότερα.

Άραγε αυτό θα μπορούσε να γίνει για τα ήδη gold μέλη; Δηλαδή παραπάνω πτήσεις που δεν μετράνε τα μιλιά σαν αναβάθμιση τις κρατάμε στην άκρη και τις δηλώνουμε αφού συμπληρώσουμε το έτος και χρειάζεται να ξαναμαζεψουμε μιλια;
 
@sx1xv
Αν θα μπορούσες να ήσουν λιγο πιο αναλυτικός, γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα μόνο στη διατήρηση, και όχι στην αναβάθμιση σε Gold?
Αυτό συμβαίνει γιατί οι αναβαθμίσεις (π.χ. Sillver -> Gold) γίνονται σε τυχαίο χρόνο με ότι μίλια αναβάθμισης είναι διαθέσιμα στην εν λόγω ημερομηνία.

Η διατήρηση συμβαίνει ακριβώς στην λήξη της προηγούμενης ετήσιας κάρτας, κατά την οποία έχει παρέλθει το δωδεκάμηνο, και επομένως πλεονάζοντα μίλια από την αναβάθμιση έχουν μόλις λήξει.
 
Top