Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Προσπαθώ τον τελευταίο μήνα να κλείσω ξενοδοχεία μέσω της Α3 και με κάρτα Aegean Bonus. Μου βγάζει σφάλμα. Πέρα του ότι αργεί η σελίδα, όταν βάλω την κάρτα για την χρέωση και την κάρτα μιλίων δεν προχωράει. Γράφει: Υπάρχει Σφάλμα. Επικοινώνησα με την τράπεζα όπως μου είπε η Α3, μου είπαν δεν είναι θέμα δικό τους. Δίνει 2 μίλια για κάθε 1 ευρώ.
 
Είναι πολύ πιθανό να είναι θέμα της A3. Παλιότερα είχα θέμα με upgrade challenges τύπου 160 ευρώ και έπαιρνα email ότι δεν μπόρεσαν να με χρεώσουν. Συνέβη και 2η φορά, το έψαξα, πήρα στην Alpha επειδή ήταν πιστωτική της Aegean και μου είπαν ότι δεν είναι θέμα της τράπεζας. Τελικά ήταν πρόβλημα της A3 (+ μου έκαναν δώρο αναβαθμίσεις!)
 
Οποία κάρτα κ αν βάλεις στις κρατήσεις θα σου δώσει τα 2 μίλια για κάθε 1 ευρώ. Δεν έχει σχέση η Alpha.
Επίσης αν κλείσεις με την Aegean Bonus δεν θα σου δώσει 4 bonus ποντουςβγια καθε ευρώ. Αυτό αφορά μόνο κρατήσεις εισιτηρίων.
 
Καλησπέρα,

Έχω μια πρακτική απορία για την αναβάθμιση με μίλια economy class, πτήσης star alliance σε business class. Για την TΚ για παράδειγμα, η Α3 αναφέρει πως αναβαθμίζονται οι κλάσεις Υ και Β. Πώς μπορώ εγώ να αγοράσω αυτές τις κλάσεις σε εισιτήριο, αν θα ήθελα να το αναβαθμίσω σε business με μίλια; Το site της TK δίνει μόνο μια επιλογή, "economy flexible".

Έυχαριστώ.
 
Aν κλείσεις από expedia μπορείς να βλέπεις τα class (φαντάζομαι αν η τιμή είναι η ίδια, την ίδια στιγμή, το ίδιο είναι και με τα επίσημα σαιτ).
 
Επανεμφανίστηκαν στην εξαργύρωση μιλίων οι πτήσεις της Turkish Airlines.
 
Άντε και στην UA...
 
  • Like
Reactions: SGM
ΟΚ το ότι δεν δόθηκαν οι θέσεις δεν το ξέρει ο υπογράφων. Μπορεί απλά να έχασε την σύνδεση ο άλλος, αυτά συμβαίνουν. Παρόλα αυτά η ουσία είναι ότι είναι δώρο-άδωρο. Δεν έχει υποχρέωση η εταιρεία να το κάνει αλλά αφού λέει ότι το κάνει ας το πράξει. Τα έχουμε ξαναπεί.

Aegean Customer Relations ''Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η διαδικασία που ακολουθείται για την αναδρομική πίστωση μιλίων από άλλη εταιρία μέλος της Star Alliance είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Για να πιστωθούν τα μίλια απαιτείται η σχετική απάντηση στο αίτημα από την εταιρία η οποία πραγματοποίησε την πτήση.
Σε άλλα νέα ακόμα περιμένω την χρέωση μιας long haul business class από τα τέλη Ιανουαρίου. Θα ξαναγράψω να δω πόσο γραμμένο με έχουν και η Α3 και η ΤΗΥ. Ούτε το δημόσιο έτσι, πάρτε πρώτα αριθμό πρωτοκόλλου.
 
Φαίνεται πως η Αιγαίου περιορίζει τις δωρεάν «θέσεις» αναβάθμισης, όχι μόνο σε δρομολόγια εντός περιόδων εορτών, αλλά και σε εκείνες της ημέρες της εβδομάδας όπου αναμένει αυξημένη ζήτηση. Είναι εξωφρενικό να κλείνεις το εισιτήριό σου 11 μήνες πριν για Σ/Κ που δεν «πέφτει» μέσα σε περιόδους αργιών και να μη βρίσκεις "Ι" class για αναβάθμιση σε κανένα από τα δύο σκέλη. Ήδη έχασα έτσι και τα 4 κουπόνια της προηγούμενης χρονιάς, αφού στάθηκε αδύνατο να τα χρησιμοποιήσω.

Ήδη έχω αρχίσει να επαναξιολογώ την προοπτική να «αγωνιστώ» για διατήρηση της βαθμίδας μου και το να πληρώνω €80 για την Aegean Visa Premium, με μοναδικό προνόμιο το να επιβιβάζομαι με το γκρουπ 2 και ένα lounge στην πτήση της επιστροφής (για τη μετάβαση από την Αθήνα προς Schengen, δε θεωρώ πως μου προσφέρεται lounge όταν έξω από αυτό υπάρχει περισσότερη ευρυχωρία και πολιτισμός).

Ίσως τα πράγματα αλλάξουν εάν και όταν μπει η GQ σε κάποια συμμαχία ή τρέξει κάποιο status match campaign από κάποια άλλη εταιρεία.
 
Top