Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα στην κοινότητα!

Πετάω αύριο από RAK για ΑΤΗ και έχω μπει σε λίστα αναμονής για αναβάθμιση, με χρήση κουπονιού. Η αναβάθμιση δεν έχει γίνει ακόμη και το πρόβλημά μου είναι πως την "χρειάζομαι" για επιπλέον βαλίτσα.
Η εκπρόσωπος μου είπε πως είτε θα βγω από την λίστα αναμονής και θα προαγοράσω βαλίτσα είτε θα βγω από το αεροδρόμιο καθώς η διαχείριση της λίστας αναμονής πηγαίνει στο αεροδρόμιο (κουλό, πρώτη φορά το ακούω). Το δεύτερο μου φαίνεται αρκετά περίπλοκο για να το κάνω στο αεροδρόμιο.

Βλέπετε κάποια εναλλακτική που δεν βλέπω εγώ;

Βασικά πρόκειται για ένα μεγάλο, ψάθινο καλάθι θεωρώ οριακά δεν χωράει στα overhead bins. Μήπως να πάω με αυτό στο gate και ο θεός βοηθός;

Επίσης, κάτι άσχετο/σχετικό που μπορεί να έχει κάποια αξία ως προς το αν θα γίνει η αναβάθμιση, μου είχαν πει πως η εν λόγω αναβάθμιση έχει κόστος. Αν αναβαθμιστώ στο gate πώς θα μου τσεπώσουν τα λεφτά;

Επίσης, κάτι άσχετο/σχετικό που μπορεί να έχει κάποια αξία ως προς το αν θα γίνει η αναβάθμιση, μου είχαν πει πως η εν λόγω αναβάθμιση έχει κόστος. Αν αναβαθμιστώ στο gate πώς θα μου τσεπώσουν τα λεφτά;
Οντως πχ από Μεγάλη Βρετανία έχει ένα κόστος η αναβάθμιση με κουπονι. Το αντίστροφο οχι. Το κόστος το πληρώνεις με κάρτα δίνοντας τα στοιχεία και κάνουν την χρέωση. Στο gate δεν ξέρω ίσως πάλι με κάρτα

Καλησπέρα στην κοινότητα!

Πετάω αύριο από RAK για ΑΤΗ και έχω μπει σε λίστα αναμονής για αναβάθμιση, με χρήση κουπονιού. Η αναβάθμιση δεν έχει γίνει ακόμη και το πρόβλημά μου είναι πως την "χρειάζομαι" για επιπλέον βαλίτσα.
Η εκπρόσωπος μου είπε πως είτε θα βγω από την λίστα αναμονής και θα προαγοράσω βαλίτσα είτε θα βγω από το αεροδρόμιο καθώς η διαχείριση της λίστας αναμονής πηγαίνει στο αεροδρόμιο (κουλό, πρώτη φορά το ακούω). Το δεύτερο μου φαίνεται αρκετά περίπλοκο για να το κάνω στο αεροδρόμιο.

Βλέπετε κάποια εναλλακτική που δεν βλέπω εγώ;

Βασικά πρόκειται για ένα μεγάλο, ψάθινο καλάθι θεωρώ οριακά δεν χωράει στα overhead bins. Μήπως να πάω με αυτό στο gate και ο θεός βοηθός;

Καταρχήν πρέπει να πετάς την Τρίτη 26. Αύριο δεν υπάρχει πτήση απευθείας.

Η μόνη βοήθεια που μπορώ να σου δώσω είναι ότι σύμφωνα με το ExpertFlyer η business class έχει μηδενική πλέον διαθεσιμότητα. Μέχρι χθες βράδυ είχε 3 θέσεις και σήμερα το μεσημέρι πήγε στο μηδέν. Η εμπειρία μου λέει πως οι 3 θέσεις αυτές δόθηκαν σε αναβαθμίσεις. Εάν δε πετάς μόνος σου, ίσως να είσαι τυχερός.

Καταρχήν πρέπει να πετάς την Τρίτη 26. Αύριο δεν υπάρχει πτήση απευθείας.

Η μόνη βοήθεια που μπορώ να σου δώσω είναι ότι σύμφωνα με το ExpertFlyer η business class έχει μηδενική πλέον διαθεσιμότητα. Μέχρι χθες βράδυ είχε 3 θέσεις και σήμερα το μεσημέρι πήγε στο μηδέν. Η εμπειρία μου λέει πως οι 3 θέσεις αυτές δόθηκαν σε αναβαθμίσεις. Εάν δε πετάς μόνος σου, ίσως να είσαι τυχερός.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν πετάω μόνος μου, είμαστε δύο. Άρα εννοείς πως υπάρχει η πιθανότητα να έχει επιβεβαιωθεί και να μην έχει ενημερωθεί το τηλεφωνικό;

ΥΓ: Σωστά, 26 πετάω, έκανα λάθος!

Αν ήσουν σε λίστα και είχε θέσεις, που μάθαμε ότι είχε, και σε αναβάθμιζαν θα είχε έρθει email. Τωρα παίζει ρόλο και πόσα upgrade challenge είχε ή αν ήταν και άλλοι σε λίστα.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν πετάω μόνος μου, είμαστε δύο. Άρα εννοείς πως υπάρχει η πιθανότητα να έχει επιβεβαιωθεί και να μην έχει ενημερωθεί το τηλεφωνικό;

ΥΓ: Σωστά, 26 πετάω, έκανα λάθος!
Αυτό ακριβώς εννοώ. Θα τους έκανα ένα τηλέφωνο αύριο μετά το μεσημέρι (μέχρι τις 21:00 δουλεύει το τηλεφωνικό κέντρο μέρα που είναι). Δεν αποκλείεται όμως να ενημερωθείς και στο αεροδρόμιο, στο check-in.

I will keep my fingers crossed for you.

Αυτό ακριβώς εννοώ. Θα τους έκανα ένα τηλέφωνο αύριο μετά το μεσημέρι (μέχρι τις 21:00 δουλεύει το τηλεφωνικό κέντρο μέρα που είναι). Δεν αποκλείεται όμως να ενημερωθείς και στο αεροδρόμιο, στο check-in.

I will keep my fingers crossed for you.
Ok, ευχαριστώ για την απάντηση! :)

Πάντως στο expertflyer (το έψαξα μιας και το ανέφερες, το είχα ξεχάσει!) έχει ένα σχεδιάγραμμα της business από όπου οι 5 από τις 12 εμφανίζονται ως "blocked".

Screenshot 2023-12-24 at 5.43.36 PM.png

Ok, ευχαριστώ για την απάντηση! :)

Πάντως στο expertflyer (το έψαξα μιας και το ανέφερες, το είχα ξεχάσει!) έχει ένα σχεδιάγραμμα της business από όπου οι 5 από τις 12 εμφανίζονται ως "blocked".

View attachment 3856
Αυτό σε συνδυασμό με την ένδειξη C0 σημαίνει πως όλες οι θέσεις έχουν γίνει assigned. Μπορεί να έχουν δοθεί και σε σας 2 από αυτές τις θέσεις και απλά δεν σας έχουν ενημερώσει. Έχει συμβεί σε κόσμο που ξέρω.

ΥΓ Το blocked status δείχνει επίσης πως δεν έχει γίνει check in για αυτές τις θέσεις.

Last edited:
Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και στο gate να γίνει η αναβάθμιση (μου έχει τύχει) εάν δεν εμφανιστεί κάποιο άτομο με business και είσαι το πρώτο άτομο σε αναμονή. Φυσικά για θέματα αποσκευών κτλ πρέπει να το ξέρει κανείς τουλάχιστον 2 ώρες πριν...

• Like
Reactions: SGM
Παιδιά στο σάιτ δείχνει ακόμα 4 θέσεις business για πώληση.
Επίσης δείχνει 2 διαθέσιμες σειρές.IMG_20231224_183953.jpg