Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ειναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύει τακτικούς επιβάτες η μία εταιρεία απο την άλλη.
γι'αυτό και ρώτησα αν το κάνει η Aegean, εφόσον είμαι gold στην Olympic, γιατί να μην έχω σχεδόν ίδια προνόμια και στην Aegean ώστε να τους επιλέγω σε προορισμούς που δεν πετά η Olympic.

Lchri":2a16dd4l said:
εφόσον είμαι gold στην Olympic, γιατί να μην έχω σχεδόν ίδια προνόμια και στην Aegean ώστε να τους επιλέγω σε προορισμούς που δεν πετά η Olympic.
Γιατί πολύ απλά η ΟΑ πετάει σε περιορισμένο αριθμό προορισμών (κυρίως εσωτερικού) ενώ η Aegean σε πάνω από 1000 (μαζί με το δίκτυο της Star Alliance).
Δεν νομίζω ότι στέκει αυτή η λογική και δε έχω ακούσει να το έχει υιοθετήσει κάποια άλλη εταιρία παγκοσμίως. Επειδή δηλαδή κάποιος έτυχε να είναι gold σε μια τοπική εταιρία ή σε μια μεμονωμένη εταιρία για τον ένα ή τον άλλο λόγο, σημαίνει ότι μπορεί να γίνει gold σε όλες τις εταιρίες του κόσμου (ή έστω σε όποιες θέλει αυτός) και να πετάει με τα προνόμια του χρυσού επιβάτη όπου κι αν θελήσει;

Η εμπιστοσύνη που έδειξες (πηγαίνοντας πχ ΑΤΗ-SKG 50 φορές σε ένα χρόνο) ήταν στην ΟΑ η οποία και σε αντάμειψε κάνοντας σε χρυσό μέλος. Δεν έδειξες την ίδια εμπιστοσύνη σε μια οποιαδήποτε άλλη εταιρία ώστε να σε ανταμείψει ανάλογα και αυτή.

Όσο για το
ποσώς με απασχολεί η Star Alliance.
μια απλή ερώτηση έκανα. και αν μη τι αλλο, δεν χάνει τίποτα να μου την δώσει. για μερικά προνόμια παραπάνω δεν νομίζω να την χάλαγε να με κερδίσει σαν επιβάτη τακτικό....
αν εσύ καλύπτεσαι να έχεις τα όποια gold προνόμια μιας εταιρίας που πετάει κυρίως εσωτερικό και ποσώς σε απασχολεί η Star Alliance με τα "λιγοστά" της προνόμια και το παγκόσμιο δίκτυό της, τότε πάμε όλοι πάσο :roll: . Η ΟΑ που είναι πλέον μια, κυρίως, τοπική εταιρία φυσικά και είναι πιθανότερο να ρίξει νερό στο κρασί της κάνοντας κάποια χρυσά μέλη της Star Alliance, χρυσά και στην ίδια την ΟΑ, για να προσελκύσει όσους πελάτες μπορεί στο περιορισμένο πια δίκτυό της. Δεν νομίζω όμως ότι πχ η Swiss ή η Lufthansa σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο...

Για την ακρίβεια, υπήρξε άλλη μία εταιρεία που έδωσε "Χρυσές" κάρτες σε μέλη που ήταν κάτοχοι αντίστοιχων καρτών άλλων εταιρειών: Athens Airways. Στην πορεία, οι κάρτες απεδείχθη ότι ήταν χωρίς αντίκρυσμα. και ο χρυσός τους δεν έλαμψε ποτε...

http://www.athensairways.com/cgi-bin/ai ... ard_4.html

Η Aegean πληρώνει τα μέλη της Star Alliance για να μπαίνουν οι κάτοχοί της στα διάφορα Lounges ανά τον κόσμο και -αντίστοιχα- τα άλλα μέλη πληρώνουν την Αιγαίου για κάθε μέλος τους που μπαίνει στο lounge της. Η Συμμαχία έχει αυστηρούς όρους για τα tiers και κάθε εταιρεία-μέλος δεν μπορεί να αναβαθμίζει μέλη χωρίς να πληρούν προϋποθέσεις. Η OA έχει -προς το παρόν- ένα πρόγραμμα που μοιάζει περισσότερο με εκπτωτική κάρτα για εστιατόρια, βιβλιοπωλεία και τσεκ-απ σε νοσοκομεία, παρά πρόγραμμα τακτικών επιβατών με ευρείες συνεργασίες. Αν δεν πετάς εσωτερικό, Βαλκάνια ή Κύπρο και δεν τρως σε Παστερίες και Gloria Jeans δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ακόμα και με το Miles&Bonus της Αιγαίου.

να εκφρασω εγω μια απορια μου?
εστω οτι ειμια gold member της LH μπορω να μπω στο lounge της Α3 αν πεταω με ΟΑ ή αλλη εταιρεια η οποια όμως δεν ανηκει στην αστροσυμμαχια?
ειχε τεθει παντως θεμα σε καποιο αεροδρομιο οταν η Α3 δεν αφησε χρυσα μελη της να μπουν στο lounge επειδη ταξιδευαν με αλλη εταιρεια η οποια ομως ανηκει στην αστροσυμμαχια.

Απ΄οσον γνωρίζω πρέπει να ταξιδεύεις με εταιρία στης Star Alliance για να μπεις στα Lounges. Γι αυτό και, πλέον της κάρτας, σου ζητάνε και το boarding pass στην είσοδο.

Νομίζω κάποια (δε θυμάμαι όμως ποια) εταιρία έλεγε ότι αν έχεις gold σε αυτούς μπορείς να μπεις στο lounge ΤΟΥΣ, όχι όμως οποιοδήποτε της συμμαχίας, με ό,τι εταιρία και να πετάς. Δηλαδή σαν να λέμε ότι αν είσαι gold στην Aegean μπορείς να μπεις στο lounge τους στον Βενιζέλο με όποιον και να πετάς, όχι όμως στα υπόλοιπα της Star.

Καλησπέρα στο φορουμ,

έχω μια ερώτηση, στους όρους του miles&bonus αναφέρεται ότι αναδρομική πίστωση μιλίων για εταιρίες-μέλη της star alliance γίνεται για πτήσεις από 30.6.2010 και μετά. Αυτό ισχύει και για πτήσεις της LH? έχω την εντύπωση ότι η συνεργασία και στη πίστωση μιλίων ξεκίνησε πιο νωρίς, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει; Ευχαριστώ

Δεν πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο αλλά το πήρα κάπως πατριωτικά.
Ενημερωτικά λοιπόν, στις 01.02.11 πέταξα με Swiss από το Λουξεμβούργο στην Ζυρίχη κι από 'κει στην Αθήνα, δηλώνοντας την κάρτα
της Aegean για καταχώρηση μιλίων. Αφού είδα ότι καιρό μετά δεν μου έβαζαν τα μίλια, πήρα τηλέφωνο, έστειλα email, τα δήλωσα
στην ειδική φόρμα της ιστοσελίδας 2 φορές, αλλά τίποτα. Μετά από διαμαρτυρία μου, χτες πήρα email από την Aegean όπου μου ανέφεραν
ότι η Swiss απέρριψε το αίτημά μου (λένε ότι ζητάνε επιβεβαίωση από την εταιρία με την οποία πέταξα) κι ότι η εταιρία δεν μπορεί να κάνει
κάτι, αλλά να τους στείλω τις κάρτες επιβίβασης - ευτυχώς τις κράτησα.

Δεν ξέρω πού θα καταλήξει, αλλά οι εταιρίες πρέπει να καταλάβουν ότι οι "συμμαχίες" και οι "όμιλοι" δεν μπορούν να αποτελούν αποκλειστικά
διαφημιστικά εργαλεία. Μιλαμε για πάνω από 1.000 μίλια, τα οποία όταν σου τα χρεώνουν (π.χ. για εξαργύρωση) δεν καταλαβαίνουν από λάθη.
Έχετέ το υπόψη οι υπόλοιποι φίλοι που ίσως έχετε το ίδιο πρόβλημα. Κατά τ' άλλα, καλό μήνα!

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση. Η Aegean είναι ο «φτωχός συγγενής» στη Star Alliance και το Miles & Bonus μάλλον «δεύερο»... Αν θέλεις κανονικό πρόγραμμα τακτικού επιβάτη με κανονικά προνόμια και σωστή εξυπηρέτηση, τότε μπορείς να κοιτάξεις το Lufthansa Miles & More. Μην ξεχνάς όμως ότι τα μεταξωτά «βαρκιά» θέλουν κι επιδέξιους «κλώους».

Δεν ξέρω αν ισχύουν τα περί "φτωχού συγγενή" μιας και έχω πετάξει με εταιρίες της Star Alliance δίνοντας την κάρτα της Α3 και τα μίλια έχουν περαστεί κανονικά. Έχουμε όμως πει επανειλημμένα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που περνάει ο καιρός και τα μίλια δεν έχουν περαστεί πρέπει να κρατάμε τις κάρτες επιβίβασης, τις οποίες και στέλνουμε σαν αποδεικτικό. Οι κάρτες πετιούνται όταν δούμε τα περασμένα μίλια. Αλλιώς τις κρατάμε για παν ενδεχόμενο.
Προφανώς κάτι ανάλογο έγινε κι εδώ...