Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αν πχ. πετάξεις με Lufthansa και στο εισιτήριό σου έχεις αριθμό πτήσης Aegean, τότε παίρνεις κανονικά μίλια.
Από την άλλη, αν πετάξεις πχ. με Brussels και στο εισιτήριό σου έχεις αριθμό πτήσης Lufthansa, τότε δε δικαιούσαι μίλια. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από τους όρους του προγράμματος:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AEGEAN ME ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ STAR ALLIANCE

Τα μέλη του Προγράμματος μπορούν να συγκεντρώνουν και να εξαργυρώνουν μίλια σε πτήσεις των συμβεβλημένων στο Πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών- μέλη της Star Alliance. Διευκρινίζεται ότι η πτήση θα πρέπει να πραγματοποιείται από τις ίδιες τις εταιρείες και όχι από συνεργασία τους με κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία (code-share πτήσεις).
 
Cross":31gm5fg6 said:
Από την άλλη, αν πετάξεις πχ. με Brussels και στο εισιτήριό σου έχεις αριθμό πτήσης Lufthansa, τότε δε δικαιούσαι μίλια. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από τους όρους του προγράμματος:
Νομιζω οτι δεν εχεις δικιο καθως σ'αυτην την περιπτωση ακι οι δυο εταιρειες ειναι μελη της *Α. Το αν θα παρει μιλια θα καθοριστει απο το booking fare της Brussels.
Απο την αλλη, αν εχει κλεισει εισιτηριο με την LH αλλα η πτηση ειναι operatade by non *A member, τοτε λογικα δεν θα συγκεντρωσει μιλια...
 
Οι όροι δεν το κάνουν σαφές. Ίσως τελικά να μετρά το ποια εταιρεία εκτελεί την πτήση και η κατηγορία ναύλου.
 
Ok...SKG-DUS-PRG και PRG-MUC-SKG σαν LH..Με συμφερει να πιστώσω τα μίλια στην καρτα της Α3 ή της LH..Η αλήθεια είναι ότι σαν *Α εκτός Α3 έχω να πετάξω κάτι χρόνια και τα μίλια που απέμειναν στην κάρτα της M&M είναι λίγα..Απλά ειπα για να μη μηδενιστεί...Επίσης αναρωτιέμαι αν γινεται να τα μοιράσω τα μίλια,δλδ τις πτήσεις με Α3 στην καρτα της και με LH στην κάρτα της..Και το ρωτάω γιατί στο τσεκ-ιν μου'βγαλε να δηλώσω κάρτα και έβαλα της Α3 αλλά επειδή το άλλο σκέλος μάλλον δεν ήταν ανοιχτό,έλεγα μηπως γίνεται 24ωρες πριν την πτηση να μπω και να αλλάξω θέση μεσω της LH και να πιστώσω το DUS-PRG στην M&M..
 
Από προσωπική εμπειρία, μπορείς να κάνεις όποια αλλαγή θέλεις με την προϋπόθεση τα γίνει πριν την αναχώρηση της πτήσης. Οι πτήσεις της Lufthansa συνήθως δεν πιστώνουν πολλά μίλια στο Miles & Bonus, τα οποία ωστόσο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν πιστεύεις ότι θέλεις να διατηρήσεις ενεργό το λογαριασμό σου στο Miles & More, τότε μοίρασέ τα.
 
Στο boarding pass της LOT αναγράφεται "class Y" και η Α3 μου πίστωσε μίλια για "V"...Τηλεφώνησα στην Α3,άκρη δεν έβγαλα.Βέβαια ότι και αν μου πίστωναν πάλι μου έλειπαν κάποια λίγα μίλια για αναβάθμιση από άσπρη κάρτα σε μπλε πριν λήξουν τα άλλα μίλια τον Αύγουστο.Αλλά μου κάνει εντύπωση να είναι άλλη η κράτηση και άλλα να γράφει στο boarding pass...
 
Ίσως σε όλες τις κάρτες επιβίβασης οικονομικής θέσης της LOT να αναγράφεται «Υ», ασχέτως κατηγορίας ναύλου. Το έκανε και η κρατική Ολυμπιακή, το κάνει και η Lufthansa (στη Lufthansa χρησιμοποιείται το «Μ» και κάπου με ψιλά γράμματα αναγράφεται και η κατηγορία ναύλου), κ.ο.κ. Σίγουρα η κράτηση σου έγινε σε «Υ»;
 
Ερώτηση:
Όταν συμπληρώσω τα 4000 μίλια για αναβάθμιση από τη λευκή στην μπλε κάρτα,και την αποκτήσω,μένει επ'αόριστο ή χάνεται αν δε διατηρηθούν τα 4000 μίλια;Το λέω διότι θα κάνω ενα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη,θα πάρω 200 μίλια αλλά τον Αύγουστο λήγουν 1750 μίλια από το περσινό ταξίδι μου στην Πράγα.Την μπλε κάρτα θα την έχω πάρει,αν λήξουν όμως τα μίλια αυτά θα χαθεί;
 
Λογικά παραμένεις blue member
 
Να ρωτησω κατι.... εγω που ειμαι μελος της ΛΗ τα μιλια μου περνανε στην Α3?
 
Top