Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τα μίλια είναι μέρος του ταξιδιού. Από τη στιγμή που δεν μπαίνεις στο αεροπλάνο θεωρείται no show και όχι ολοκλήρωση του ταξιδιου. Στην ουσία το εισητήριο ακυρώνεται απλά δεν δικαιούσαι επιστροφή χρημάτων.
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να σου στείλουν και το φαγητό στο σπίτι :)
 
Τα μίλια πιστώνονται στον λογαριασμό μόνο για πτήσεις στις οποίες ο επιβάτης έχει πετάξει.

((Το φαγητό στο σπίτι;! Κλαίω από τα γέλια...))
 
Διαθέσιμη πλέον και η ανεύρεση μιλίων από πτήση, με τα μίλια να πιστώνονται κατευθείαν μετά την καταχώρηση των στοιχείων.
 
Τα μίλια που είχε μαζέψει κανείς με την Ολυμπιακή, θα συγχωνευτούν με αυτά της Αιγαίου, σε νέο κοινό λογαριασμό;
 
Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μεταφοράς τους. Θα βρεις πληροφορίες στο olympicair.gr. Η μεταφορά γίνεται άμεσα.
 
Στα πλαίσια της πολύ καλής κίνησης της εταιρίας στο θέμα των κουπονιών, υπάρχει μία λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα) πολιτική της εταιρίας, η οποία θέλει τα κουπόνια να είναι αυστηρώς προσωπικά για τον ίδιο τον επιβάτη (εκτός των κουπονιών για το 50% έκπτωσης).
Εφ όσον ένα χρυσό μέλος κλείσει στην ίδια κράτηση δύο εισιτήρια, γι αυτόν και τον συνταξιδιώτη του (σύζυγος, παιδί, φίλος, συνεργάτης κλπ), δεν σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις 2 κουπόνια αναβάθμισης θέσης και για τα δύο άτομα, τη στιγμή μάλιστα που ο συνταξιδιώτης απολαμβάνει ήδη τα προνόμια του χρυσού μέλους πριν την πτήση (gold member check in, fast lane, lounge κλπ). Αυτό ουσιαστικά αποτρέπει το χρυσό μέλος να χρησιμοποιήσει την αναβάθμιση θέσης, ειδικά στις πτήσεις εξωτερικού που είναι μεγαλύτερης διάρκειας γιατί θα πρέπει να καθήσει σε εντελώς διαφορετική θέση από τον συνταξιδιώτη του.
Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα εξαργύρωσης δύο κουπονιών.
 
Συμφωνώ πως δυσκολεύει τη χρήση τους για τους λόγους που αναφέρεις. Υποθέτω πάντως πως έγινε αφενός γιατί πολλοί χρυσοί δεν μένουν καν στην Ελλάδα και πιθανώς δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ποτέ, και εφεταίρου για να μην αρχίσει "παρεμπόριο" κουπονιών, είδικά σε αυτή τη μεταβατική χρονιά που θα υπάρχουν πολλές χιλιάδες χρυσοί. Δεν θα το απέκλεια πάντως να αλλάξει από το 2016 η συγκεκριμένη πολιτική.
 
Συμφωνώ για το πιθανό... παρεμπόριο, όμως στην περίπτωση που τα δύο εισιτήρια έχουν ίδιο κωδικό κράτησης (δηλαδή πετάει και το ίδιο το μέλος μαζί) θα έπρεπε να ίσχυε η κοινή εξαργύρωση.
 
Ναι, αυτή είναι όντως καλή ιδέα.

Ασχετο, ξέρει κανείς τι γίνεται με το fast lane στη Θεσσαλονίκη; Σήμερα που πετούσα η κατάσταση ήταν η ίδια και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Μήπως ξέρει κανείς κάτι περισσότερο;
 
mxnk":1knxuzwy said:
Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μεταφοράς τους. Θα βρεις πληροφορίες στο olympicair.gr. Η μεταφορά γίνεται άμεσα.

Εμένα πάντως μου βγάζει σφάλμα, λέγοντας πως δεν είναι ίδιο το όνομά μου στους δύο λογαριασμούς.
Έλα όμως που όταν κιτάξω, το όνομά μου είναι γραμμένο και στους δύο λογαριασμούς με ακριβώς τον ίδιο τροπο!
Τους έστειλα ένα e-mail και ακόμα περιμένω απάντηση ... Για να δούμε ...
 
Top