Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Στην επέτειο του ενός έτους από την ένταξή σου στο Miles+Bonus γίνεται καταμέτρηση των μιλίων αναβάθμισης, που έχεις συγκεντρώσει και αποστέλλεται η νέα κάρτα, ανάλογα με το νέο σου tier. Δεν έχει σημασία πότε θα συγκεντρώσεις τα απαιτούμενα μίλια μέσα στο έτος, αρκεί να τα έχεις στο τέλος των 12 μηνών από την ένταξη σου στο νέο πρόγραμμα. Αντιστοίχως, ξεκινάει ένα νέο διάστημα 12 μηνών, μέσα στο οποίο θα πρέπει να ξανασυγκεντρώσεις τα απαιτούμενα μίλια.

Εάν καταφέρεις και μείνεις "Gold" για 5 συνεχόμενα έτη, αποκτάς ισόβιο gold status.
 
Αυτό με τα 5 χρόνια είναι καινούργιο; Πρώτη φορά το ακούω.
 
Κάπου το είχα διαβάσει. Νομίζω στο FlyerTalk. Μιλάμε για 5 συνεχόμενα έτη βάσει του "νέου" Miles+Bonus (δεν προσμετρώνται τα έτη που το μέλος ήταν "Gold" στο "παλιό" Miles&Bonus).
 
Βέβαια, υπήρχε υποσημείωση πως το lifetime gold ήταν για 5 χρόνια :rolleyes: Τώρα δε μπορώ να βρω κάποια αναφορά στους όρους του προγράμματος..
 
osc4r":1lnxlae2 said:
Ασχετο, ξέρει κανείς τι γίνεται με το fast lane στη Θεσσαλονίκη; Σήμερα που πετούσα η κατάσταση ήταν η ίδια και δεν φαίνεται να διορθώνεται. Μήπως ξέρει κανείς κάτι περισσότερο;

Όταν κατάργησαν το Fastlane, έγραψα και στην Α3 και στην OS. Από την Α3 μέχρι σήμερα καμία απάντηση, από την OS εντός λίγων ημερών μου έγραψαν ότι όντως ενημερώθηκαν σχετικά από το αεροδρόμιο, αλλά ότι σύντομα θα λειτουργήσει ξανά για τους επιβάτες Business και ότι θα ψάξουν λύση.

Και όντως, με εισιτήριο Business της OS μου άφησαν μπροστά. A3 Business δεν πετούσα τελευταίο καιρό, αλλά όπως κατάλαβα το προσωπικό, γενικά ισχύει για επιβάτες Business. Α3 Εconomy προς το παρόν συνεχίζει να μην έχει Fastlane.

Ίσως θα γίνει κάτι όταν τώρα έρχεται η Fraport. Γιατί πραγματικά ελπίζω να βρουν λύση πριν από το καλοκαίρι. Εάν θυμάμαι τις ατελείωτες ουρές που είχε πέρσι…
 
Τελευταία μεγάλη επιτυχία του ΙΤ και του φιάσκου που λέγεται "μετάβαση στο νέο miles+bonus" είναι πως οι πτήσεις εντός του 2015 (τουλάχιστον σε ένα μεγάλο αριθμό μελών αν όχι όλων) περνιούνται με χρονολογία 2014 :banana:
 
Στις δικές μου πτήσεις πάντως έγινε σε όλες! Time travel
 
Και η επόμενη επιτυχία του ΙΤ: Εμένα μου έστειλαν ασημένια κάρτα, παρά το γεγονός ότι έγινα χρυσό μέλος αρχές Οκτωβρίου και στο λογαριασμό μου εμφανίζεται και κανονικά η χρυσή βαθμίδα...
 
GP707":1zyyqa36 said:
Στα πλαίσια της πολύ καλής κίνησης της εταιρίας στο θέμα των κουπονιών, υπάρχει μία λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα) πολιτική της εταιρίας, η οποία θέλει τα κουπόνια να είναι αυστηρώς προσωπικά για τον ίδιο τον επιβάτη (εκτός των κουπονιών για το 50% έκπτωσης).
Εφ όσον ένα χρυσό μέλος κλείσει στην ίδια κράτηση δύο εισιτήρια, γι αυτόν και τον συνταξιδιώτη του (σύζυγος, παιδί, φίλος, συνεργάτης κλπ), δεν σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις 2 κουπόνια αναβάθμισης θέσης και για τα δύο άτομα, τη στιγμή μάλιστα που ο συνταξιδιώτης απολαμβάνει ήδη τα προνόμια του χρυσού μέλους πριν την πτήση (gold member check in, fast lane, lounge κλπ). Αυτό ουσιαστικά αποτρέπει το χρυσό μέλος να χρησιμοποιήσει την αναβάθμιση θέσης, ειδικά στις πτήσεις εξωτερικού που είναι μεγαλύτερης διάρκειας γιατί θα πρέπει να καθήσει σε εντελώς διαφορετική θέση από τον συνταξιδιώτη του.
Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα εξαργύρωσης δύο κουπονιών.

Ρώτησα ξανά σήμερα γι αυτό και μου είπαν πως από χθες ισχύει η αναβάθμιση με κουπόνι και για συνταξιδιώτη του Χρυσού μέλους
 
Μήπως κάποιος μπορεί να με ενημερώσει με τα νέα δεδομένα πόσο πρέπει να περιμένει κανείς για να περαστούν τα μίλια από αγορές στα duty free και στο shop on board στο λογαριασμό του miles+ Bonus??
 
Top