Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Είναι σε 40 μέρες περίπου. Απλά θέλω να δω αν θα αξιοποιήσω κάποια κουπόνια για βαλίτσες για συνταξιδιώτη. Μην πάνε τζάμπα μετά.
Επίσης βλέπω και αυτό
C4 D1 Z0 A0 I0 R0 Y7 B7 M7 H7 Q7 V6 N1 X3
 
Είναι λίγο ρώσικη ρουλέτα. Βλέπω αρκετή διαθεσιμότητα τόσο σε C όσο και σε Υ (εδώ δίνουν 3 σε Χ, aka εξαργύρωση μιλίων σε οικονομική), που σημαίνει πως δεν πρόκειται για πτήση με μεγάλη πληρότητα. Από την άλλη, τα I class μπορεί να ανοίξουν και ένα μήνα, αλλά και μια βδομάδα έως και 3 μέρες πριν την πτήση.

Θα έλεγα να περιμένεις έως 2-3 μέρες πριν την πτήση που συνήθως γίνεται το τελευταίο μεγάλο άνοιγμα σε Ι class. Βαλίτσες μπορείς να αγοράσεις και έως πριν την πτήση εξάλλου.
 
Έχω να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι και είπα ας χρησιμοποιήσω μερικά μίλια, δεν υπάρχει λόγος να τα μαζεύω αλλά αυτά να συσσωρεύουν σκόνη. Εντός Αμερικής για μια πτήση 3.5 ωρών, 12,500 μίλια, έως εδώ μια χαρά. Στην επιστροφή όμως με αναγκάζουν να κάνω μετεπιβίβαση στο Denver, γιατί έχουν μπλοκάρει όλες τις απευθείας. Δε γα***ται λέω, ευκαιρία να πετάξω 757 ή 777 σε εσωτερική πτήση. Έλα που όμως με την αναγκαστική μετεπιβίβαση τα δυο σκέλη χρεώνουν 12,500 μίλια έκαστος. Άρα αντί για αφαίρεση 25,000 έχω αφαίρεση 37,500 μίλια. Λογική μηδέν. Παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω, όπου μου εξήγησε μια ευγενική αντιπρόσωπος αυτά, και μου λέει αν θέλω μπορώ να ακυρώσω αλλά θα πληρώσω και €20, για να μην πετάξω δλδ και να κρατήσω τα μίλια που έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά στην Αιγαίου και ΟΑ. Να σας χαιρόμαστε ρε παιδιά!
 
Συγνώμη αλλά πριν κάνετε οποιαδήποτε κράτηση αναφέρει ξεκάθαρα πόσα μιλιά χρειάζονται.
 
Μήπως κάνεις stopover;
 
Συγνώμη αλλά πριν κάνετε οποιαδήποτε κράτηση αναφέρει ξεκάθαρα πόσα μιλιά χρειάζονται.
Ναι φίλε μου, αλλά λέει 12,500 μίλια ανά κατεύθυνση στην επιλογή πτήσεων, και το 37,500 το βγάζει μόνο στο τέλος στο check-out. Εγώ κλείνω από Α σε Β και Β σε Α. Δεν ζήτησα multi-city.
 
Υπάρχει περίπτωση σε κράτηση 2 ατόμων σε λίστα αναμονής για upgrade με κουπονι αν προκύψει μία θέση να αναβαθμιστεί η μία από τις δύο θεσεις; Επίσης φαντάζομαι πως μπορείς να το ακυρώσεις και ας χάσεις το κουπόνι
 
Συνήθως όταν είναι και τα δύο άτομα στην ίδια κράτηση αναβαθμίζονται μόνο όταν υπάρχουν 2 θέσεις διαθέσιμες.
Μπορείς να το ζητήσεις στο call center όταν κάνεις το αίτημα αναβάθμισης
 
Παντως όσο πλησιάζει ο καιρός όλο και κάτι ανοίγει. Πχ 1 θέση, σε άλλες πτήσεις πριν τη δική μου. Βέβαια σε μια που έχει περάσει ήδη είδα I7 ! Το οποίο μετά από μια μέρα έγινε Ι0
 
Καλησπέρα στο φόρουμ, να ρωτήσω αν κάποιος έχει ιδέα ή προσωπική εμπειρία πόσες μέρες κάνουν να πιστωθούν μίλια στο miles and bonus μίλια πτήσης TAP; Είναι μίλια που χρειάζομαι για αναβάθμιση σε gold και πρέπει να μπουν σήμερα για να γίνει η αναβάθμιση καθώς χανω περσυνά μίλια αντίστοιχης μέρας.. η πτήση μου έγινε χθες το πρωί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Top