Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτό το γνωρίζω, δεν έκανα καμία αναφορά σε αυτό που γράφεις, στην κοινή διαθεσιμότητα των Ι, Χ ναύλων αναφέρθηκα (ασχέτως τρόπου εξαργύρωσης) που θεωρούνταν δεδομένη από πολλούς αλλά δεν φαίνεται να ισχύει.

Πάντως όντως πρέπει να εχει αλλάξει κάτι με βάση τις τελευταίες εμπειρίες των μελών. Τουλάχιστον τα τελευταία χρονια πάντα έβρισκα πτήσεις που είχαν award tickets και πάντα είχε την ίδια διαθεσιμοτητα που έβλεπα και που ηθελα είτε 1, 2 ή 3 εισιτήρια.
Επειδή τα τελευταία 2 χρόνια κανω και πτήσεις με TK πάντα όταν εμφανίζονται award tickets εμφανίζεται και στο app η επιλογή για upgrade με μιλια.
Καλά η καθε εταιρια κανει τα δικά της αλλα ισως η Α3 θεωρεί πλέον τα κουπόνια κάτι διαφορετικό απο τα award.

Εάν κάνω πολλά διεθνή ταξίδια με άλλη αεροπορική εταιρεία της Star Alliance, αξίζει τον κόπο να ενταχθώ σε αυτό το πρόγραμμα, παρόλο που πετάω με την Aegean μόνο προς τον κόμβο της άλλης εταιρείας ή θα πρέπει να παραμείνω στο πρόγραμμα ανταμοιβών που ακολουθώ σήμερα;

Γνωρίζει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία αν μπορώ να είμαι σε δύο προγράμματα ανταμοιβών και να τοποθετήσω το ένα σκέλος μιας πτήσης στο ένα πρόγραμμα και το άλλο σκέλος στο άλλο ή πρέπει να χρησιμοποιώ αποκλειστικά ένα πρόγραμμα; Ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα δύο προγράμματα και για τα δύο σκέλη της πτήσης;

Φυσικά μπορείς να είσαι σε περισσότερα από ένα πρόγραμμα της Star Alliance. Κι εγώ είμαι στο M&B της A3 και στο M&M της LH.

Εάν αξίζει εξαρτάται από τις πτήσεις σου. Δηλ., έχεις αρκετές πτήσεις να διατηρείς κάποιο status σε 2 προγράμματα, έχεις πολλές πτήσεις άλλων εταιριών Star Alliance που δεν δίνουν μίλια στο βασικό σου πρόγραμμα ή δίνουν πολύ περισσότερα μίλια σε άλλο πρόγραμμα κλπ. Γιατί πολλά προγράμματα σου δίνουν περισσότερα προνόμια ή / και περισσότερα μίλια στις δικές τους πτήσεις.

Σε πτήσεις με ανταπόκριση μπορείς να βάλεις το ένα σκέλος στο ένα και το άλλο σκέλος στο άλλο, το κάνω κατά καιρούς με τις LH-A3-Codeshares, δηλ. όταν έχω αρκετό χρόνο στη μετεπιβίβαση σε FRA ή MUC αλλάζω την κάρτα. Βέβαια με κάποιο ρίσκο να μην καταλήξουν τελικά εκεί που θέλεις....

Και όσον αφορά το θέμα με τη (μη) διαθεσιμότητα awards: Φαίνεται ότι τώρα υπάρχουν τα awards και για πτήση με μίλια, τουλάχιστον εάν θέλεις να κλείσεις μέσω M&B – όχι όμως μέσω του M&M. Δηλ. άλλος λόγος να μαζεύεις σε περισσότερα από ένα πρόγραμμα, συχνά τα προγράμματα δίνουν καλύτερη διαθεσιμότητα στους δικούς τους πελάτες.

Ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει, έκανα μέσω της εφαρμογής αίτηση για upgrade σε πτήση που έχω από LCA-ATH-PAS μέσω κουπονιών γιατί θα τα έχανα, στο πρώτο σκέλος βλέπω ότι έχει αλλάξει ο τύπος ναύλου στην εφαρμογή αλλά αντί για 2300 μίλια αναβάθμισης μου έχει έχει αφήσει τα 900 που αφορούν μόνο το σκέλος ATH-PAS στο app και η απορία είναι αν είναι bug του συστήματος του νέου app. Τα αρχικά εισητήρια ήταν comfort flex. Μου έχει τύχει και άλλη φορά σε upgrade να μην περαστούν καθόλου τα αρχικά μίλια και να πρέπει να πάρω στο CC σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πιθανόν να μην είναι bug και να γίνεται από το σύστημα αφού σε αναβαθμίζει με κουπόνι, ώστε μετά να περαστούν τα μίλια που αντιστοιχούν τον αρχικό ναύλο. Στο upgrade challenge πάντως, φαίνονται τα αρχικά μίλια κανονικά ακόμα κι αν σε αναβαθμίζει. Σε κάθε περίπτωση το δρόμο του CC τον ξέρεις....