Φυσικά μπορείς να είσαι σε περισσότερα από ένα πρόγραμμα της Star Alliance. Κι εγώ είμαι στο M&B της A3 και στο M&M της LH.
Εάν αξίζει εξαρτάται από τις πτήσεις σου. Δηλ., έχεις αρκετές πτήσεις να διατηρείς κάποιο status σε 2 προγράμματα, έχεις πολλές πτήσεις άλλων εταιριών Star Alliance που δεν δίνουν μίλια στο βασικό σου πρόγραμμα ή δίνουν πολύ περισσότερα μίλια σε άλλο πρόγραμμα κλπ. Γιατί πολλά προγράμματα σου δίνουν περισσότερα προνόμια ή / και περισσότερα μίλια στις δικές τους πτήσεις.
Σε πτήσεις με ανταπόκριση μπορείς να βάλεις το ένα σκέλος στο ένα και το άλλο σκέλος στο άλλο, το κάνω κατά καιρούς με τις LH-A3-Codeshares, δηλ. όταν έχω αρκετό χρόνο στη μετεπιβίβαση σε FRA ή MUC αλλάζω την κάρτα. Βέβαια με κάποιο ρίσκο να μην καταλήξουν τελικά εκεί που θέλεις....
Και όσον αφορά το θέμα με τη (μη) διαθεσιμότητα awards: Φαίνεται ότι τώρα υπάρχουν τα awards και για πτήση με μίλια, τουλάχιστον εάν θέλεις να κλείσεις μέσω M&B – όχι όμως μέσω του M&M. Δηλ. άλλος λόγος να μαζεύεις σε περισσότερα από ένα πρόγραμμα, συχνά τα προγράμματα δίνουν καλύτερη διαθεσιμότητα στους δικούς τους πελάτες.