mrk":2i0r8mft said:
Το έχω πει και στο παρελθόν: οι ΟΑ είναι μια εταιρεία που χάνει λεφτά. Όταν μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ χάνει λεφτά -> κλείνει. Τέλος. Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης οικονομίας είτε μας αρέσει είτε όχι. Την ελεύθερη οικονομία υποστηρίζει (βάσει εκλογών) το 80% του Ελληνικού λαού.
Όταν μια εταιρεία χάνει λεφτά,δεν κλείνει.Δεν κλείνει αυτομάτως.Οι μέτοχοι κάνουν τις κινήσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία.Αν δεν το κάνουν,ή αν το κάνουν λάθος τότε θα κλείσει.Δεκάδες εταιρείες ακόμα και οι περιβόητες ιδιωτικές θα είχαν προβλήματα αν το κράτος που είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων και υπηρεσιών τους,δεν τους πλήρωνε,όπως δεν πλήρωνε την Ο.Α.Αλλά εκεί είναι συνεπές...
Όσον αφορά την υποστήριξη της Ελεύθερης οικονομίας από το 80% του εκλογικού σώματος και όχι του λαού,διότι υπάρχει και αποχή,που υπονοείς βέβαια το άθροισμα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,θα βλέπαμε την υποστήριξη τους,αν έβγαιναν τα 2 κόμματα κι έλεγαν ευθέως,ότι θα κλείσουν οι προβληματικές εταιρείες του δημοσίου όπως η Ο.Α,ο ΟΣΕ,ο ΟΑΣΑ, κλπ.Δεν τα λένε όμως.Διότι μέσα στο εκλογικό σώμα είναι και εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες.Και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο.Οι άνεργοι της Ο.Α ή των άλλων επιχειρήσεων,δεν είναι άγνωστοι μας.Είναι οι πελάτες των καταστημάτων μας (εγώ δεν είμαι ελ.επαγγελματίας βέβαια) των επιχειρήσεων που δουλεύουμε.Αν δεν μπορέσει την επόμενη χρονιά να αγοράσει τα ίδια αγαθά που αγόρασε φέτος ο υπάλληλος της Ο.Α,ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη των επιχειρήσεων θα μειωθούν.Και θα απολύσουν και κάποιους από εμάς...
Επίσης,η αγάπη του Έλληνα και της Ελληνίδας για τον ιδιωτικό τομέα,φαίνεται στις συμμετοχές για κάλυψη θέσεων στον δημόσιο τομέα από το ΑΣΕΠ!!!!
OveLix":2i0r8mft said:
Ας αντικατασταθεί λοιπόν η ΟΑ με κάτι άλλο που θα φέρει τους κύκλους και το λογότυπο αλλά θα έχει κανονικά ιδιώτες μετόχους. Εκεί δεν θα μπορεί ο κάθε βουλευτάκος να διορίζει το σόι του. Χώρος υπάρχει για δυο σοβαρές εταιρίες στην Ελλάδα. Διάθεση δεν βλέπω.
Ιδιώτες μέτοχοι;Μάλιστα...Ελπίζω όμως και εκεί να μην κάνουν εκπτώσεις στο προσωπικό και αυξήσεις στις τιμές.Επίσης,να μην πετάει ένας πιλότος περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες επειδή θα δέχεται απειλές απόλυσης.Κάτι τέτοιο συμβαίνει στους οδηγούς φορτηγών..
edit: χρησιμοποιούμε το "επεξεργασία" για να προσθέσουμε κατι στο post, αντί να γράψουμε 2 συνεχόμενα