Minoan Air

SkyPan

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
25/10/2011
Μηνύματα
41
Likes
5
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!!

Γνωρίζει κάποιος κάτι για την ανωτέρω εταιρία;
Πρόσεξα ότι πάει δυναμικά για τις άγονες:
"- ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ για 11 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα."


http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4685229
http://www.chiospress.gr/news/%cf%84%cf ... %ce%b9%ce/
 
Re: Minoan Airlines

καινούργια Athens Airways? :rolleyes:
 
Re: Minoan Airlines

Οι ζούγκλες είναι οι μόνες για την ώρα που έχουν κουτσομπολιό και μιλάνε για άνετα Fokker...

Η εταιρία αυτή που διεκδικεί 11 από τα άγονα δρομολόγια, ιδρύθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα! Δηλαδή μία ημέρα πριν υποβάλει την προσφορά της! Και βέβαια, δεν διαθέτει ιστοσελίδα ή κάποια άλλη πηγή πληροφοριακού υλικού, για να μάθει κανείς ποιος διεκδικεί την μεταφορά του επιβατικού κοινού. Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όμως, οι Μινωικές Αερογραμμές εμφανίζουν στην προσφορά τους έναν «στόλο» τριών αεροσκαφών τύπου Fokker, μέσης ηλικίας 25 ετών, με τα οποία προτείνουν να καλύψουν τα δρομολόγια που διεκδικούν. Τι κι αν η Fokker έχει κλείσει εδώ και 10 χρόνια τη γραμμή παραγωγής της…


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=447091&cid=7
 
Re: Minoan Airlines

Καμμια σχεση με Athens!. Οι Αεροπορικες δεν ιδρυονται σε μια ημερα...προηγουνται μηνες επι μηνων προεργασιας για να στηθει μια Εταιρια και το αποτελεσμα αυτης φανηκε την περασμενη Δευτερα...Ας προσεχουμε τι λεμε (αναφερομαι για τη Ζουγκλα...) . Οι πληροφοριες λενε οτι εχει δημιουργηθει εντονη αναταραχη στην αγορα καθοτι τα Fokker πανε σχεδον παντου (στις αγονες) με υποπολλαπλασιο κοστος εναντι του ανταγωνισμου και απο οτι μαθαινω η Εταιρια δεν εχει στολο 3 αεροσκαφων αλλα μεγαλυτερο!. Ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει τωρα με τις ενστασεις, εχει ψωμι το θεμα...
 
Re: Minoan Airlines

Σωστά Φίλε AirLAw

Εύχομαι τα καλύτερα για την νέα εταιρεία...

Απλά να αναφέρω ότι Fokker πετούν ακόμα και από αξιόλογες εταιρείες. Αυτές γιατί άραγε τα έχουν ;

Απλά εδω στην Ελλάδα έχουμε μάθει να προδικάζουμε καταστάσεις πριν δούμε ακόμη (αυτά μας έφαγαν) .....

Έλεος μπράβο μας έτσι θα πάμε καλά ...... και πάνω από όλα μπράβο στην Ζούγκλα :wall: :wall: :wall: :wall: που με τέτοιο άρθρο εμμέσως πλην σαφώς καθιστά την υπό ίδρυση εταιρία μη αξιόπιστη σε επίπεδο ασφάλειας.....
 
Re: Minoan Airlines

δεν θα κατέτασσα τη zougla στο χώρο των αντικειμενικών μέσων ενημέρωσης, οπότε δεν παραξενεύομαι που οι όποιες πληροφορίες που μας δίνει ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.

Η γραμμή παραγωγής μπορεί να κλείσει, αλλά τα αεροσκάφη συνεχίζουν να πετάνε. Με την ίδια λογική πρέπει να καθηλωθούν όλα τα A 340, όλα τα Β 717, όλα τα MD 80/90. Oι κατασκευάστριες εταιρείες παρέχουν υποστήριξη για αρκετά χρόνια ακόμα.

Τώρα, για το αν δεν διαθέτει πληροφορίες προσβάσιμες προς το κοινό (π.χ. ιστοσελίδα), αυτό από μόνο του δεν είναι κριτήριο. Το βασικό είναι στην προσφορά της να είναι πλήρη όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και διαθέσιμες όλες οι σχετικές πληροφορίες. Δεν έχω απαίτηση να είναι έτοιμα τα ΑΦ, booking, πριν την ανάθεση.
 
Re: Minoan Airlines

Θα διαφωνήσω για το αν η σελίδα στο ιντερνετ είναι κριτήριο ή όχι σοβαρότητας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποια σοβαρή εταιρεία δεν έχει ''ύπαρξη'' στο διαδίκτυο. Βέβαια μπορεί να αποκτήσει πριν την εμπορική διάθεση των εισιτηρίων της, οπότε πάει και έρχεται.

Τώρα για τα Fokker: φυσικά και δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά ασφαλή. Αλλά ποιος στον κόσμο πετάει με Fokker και από πότε τα Fokker θεωρούνται και οικονομικά; Ας μην δούμε ποιος είναι ο ανταγωνισμός - που δεν είναι MD80 - γιατί ούτε τα jetstream , ούτε τα 320, ούτε τα DHC 8 ούτε το cessna caravan καίει πιο πολύ (χώρια για συντήρηση λόγω ηλικίας) από αυτά ανα επιβάτη (μόνο τα Avro μένουν).

Οι αξιόλογες εταιρείες που έχουν Fokker τρέχουν να τα ξεφορτωθούν με την οικονομία τους...Η ολλανδική KLM έβαλε τα βραζιλιάνικα Emraer 190/5 στην θέση τους για τις γραμμές cityhopper και μάλλον κάτι ξέρουν παραπάνω.

Ας δούμε τι θα μάθουμε από πηγές πέρα από την ζούγκλα και αν πράγματι χτυπήσουν γραμμές με Fokker.
 
Re: Minoan Airlines

Ένα σκέλος της οικονομίας είναι και το aquisition / leasing. Με τα Fokker, αυτό τείνει στο ελάχιστο, ακριβώς λόγω του παραχωρημένου της ηλικίας τους. Το οποίο -παραχωρημένο- αυξάνει το κόστος συντήρησης.
 
Re: Minoan Airlines

Πριν απο λίγο, στο blog Omorfa Taxidia στο Facebook:

Με έξι Airbus ξεκινούν οι Μινωικές Αερογραμμές!
Έξι αεροσκάφη Airbus A-320 θα έχουν στο ξεκίνημα τους οι Μινωικές Αερογραμμές, η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία που θα εδρεύει στην Κρήτη. Οι Μινωικές Αερογραμμές έχουν ήδη καταθέσει φάκελο στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές που διενεργείται αυτές τις μέρες.
Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας φέρεται μεγαλοεπιχειρηματίας από την Κρήτη και όχι Έλληνας εφοπλιστής που δραστηριοποιείται και στον τουρισμό, όπως λανθασμένα γράψαμε χθες.
Όσον αφορά στην άλλη καινούργια αεροπορική εταιρεία το όνομα Omega, που αναζητά προσωπικό, μέχρι στιγμής πέπλο μυστηρίου καλύπτει ότι έχει σχέση με την δημιουργία της.
 
Re: Minoan Airlines

Είμαι ο μόνος που το βρίσκω παράλογο μια domestic εταίρια στην Ελλάδα να έχει Α320? Μήπως έχει σχέδια για εξωτερικό για αργότερα?
 
Top