Μισθοί Ιπταμένων

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έτσι από περιέργεια ποιός είναι ο μισθός (καθαρός, στο χέρι με ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ) των ιπταμένων στην ΟΑ? Δε μιλαώ για Κ1 λίγο πριν τη σύνταξη αλλά για έναν πρωτοδιοριζόμενο Κ2 (φρέσκο από σχολή) κι έναν Κ1 (ο οποίος μόλις εξελίχθηκε από Κ2).

Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει (π.χ Κ1 ή Κ2 της ΟΑ) κι όχι πάλι γνωστές αντιπαραθέσεις ΟΑ-Α3-Β5-Γ4 παρακαλώ

Μισθοί

Γεια σας. Είμαι 17 ετών και σκέφτομαι να δηλώσω την σχολή Ικάρων(ιπτάμενοι) σαν πρώτη επιλογή. Εχω μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να με βοηθούσε κανείς αν είχε τις γνώσεις.

1) Κατα αρχάς με όλα αυτα τα νέα μέτρα ξέρει κανείς από πόσο περίπου κυμαίνεται ο μισθός του ιπτάμενου ίκαρου (μαζί με το επίδομα)
2) Έχω διαβάσει πως γίνεται να μπεις με κατατακτήριες σε ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού αφού τελειώσεις τη σχολη. Τι προϋποθέσεις απαιτεί αυτό και μήπως χρειάζεται βίσμα;
3) Κάτι που αφορά γενικότερα τη λειτουργεία της σχολής. Έχουν τη δυνατότητα οι εισακτέοι για διανυκτέρευση την Παρασκευή και το Σάββατο εκτός της σχολής όπως συμβαίνει και σε άλλες στρατιωτικές σχολές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Για τις κατατακτηριες ναι ασφαλως και μπορεις να πας σε ολα τα ΑΕΙ της Ελλαδας , για εξωτερικο δεν ξερω, ορεξη να εχεις για διαβασμα γιατι οι κατατακτηριες χρειαζονται. Το πτυχιο της Σχ. Ικαρων ειναι ισοτιμο με αυτο των αλλων ΑΕΙ

Εξοδο βγαινουν κανονικα οι Ικαροι Παρ-Σαβ-Κυρ
Καλη επιτυχια στις εξετασεις

Πως μπορουμε να μαθουμε τους μισθους για τις αεροπορικες εταιρειες της χωρας μας για τους f/o και captain για ΟΑ, Α3 και sky express για καθε τυπο αεροπλανο του στολου τους?

Γειά σου φίλε και καλή επιτυχία με τις εξατάσεις σου.

Να ξες πάντως και για το όριο ύψους που υπάρχει.1.90 είναι νομίζω.Δυστυχώς και εγώ που ήθελα να πάω το ξεπερνούσα(1.98).Από εκεί και πέρα κανονικά έξοδος ΠΣΚ.Από ότι ξέρω όμως τα πράγματα είναι πιο αυστηρά από άλλες στρατιωτικές σχολές.Ένα παληκάρι μου είπε ότι δεν έχουν και κινητά.Μπορεί και οι πρωτοετείς μόνο.

Κατατακτήριες μπορείς να δώσεις αφού τελειώσεις με το πτυχίο σου,για κάθε ΑΕΙ της χώρας.

Καλή επιτυχία και πάλι.

Βλέπω κάποια post που με ανησυχούν.Όταν λέτε ότι θέλετε να γίνεται πιλότοι γιατί μένετε μονο στο οικονομικό σκέλος? Μήπως μονο αυτό σας ενδιαφέρει?
Ποσα χρήματα βγάζει ο K1 ο K2 στην ΟΑ και άλλες τέτοιες μπούρδες.Χάνεται το point παιδιά!
Αλλου είναι το θέμα και όσοι πραγματικά το γουστάρουν είναι straight προς αυτό.Μην χάνεται τον χρόνο και το χρήμα σας με εκπαίδευσης ,γιατί πολύ απλά αν πάτε μονο για το κύρος και τα φράγκα δεν θα πετύχετε.Αναρωτηθείτε, ''το γουστάρω?''!''Θέλω να κάνω αυτό και τίποτε άλλο στη ζωή μου?''. Αν έχετε έστω και 1% αμφιβολία μην το τολμήσετε καν.Γιατί και χρόνο θα χάσετε και τα χρήματα σας.Γράφουνε πολλοί εδώ μέσα και κάνουν διαφήμιση στις σχολες τους.Προσέχετε τους!!!! Μην τσιμπάτε! Κάντε αυτό πραγματικά σας αρέσει και σας ταιριάζει.Μην ζαλίζεστε με τα φράγκα και όλα τα αλλα..αλλου είναι το point.

Γεια σου φίλε N121WW. Αν δοκιμάσεις μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα greeklish to greek, σου βγάζει Ελληνικά εύκολα. Βάζω το ποστ σου στο http://speech.ilsp.gr/greeklish/, για να μη χαθεί

traveler1":3ur666ho said:
N121WW τα ειπες ολα μεσα σε 9 γραμμες. Οι πιο πολοι εδω μεσα νομιζουν οτι πιλοτος θα πει να πληρωνεσαι σε χρησαφη
και να ζεις σαν βασιλιας. Απο καταβολης αεροπλοιας οι πιλοτοι ηταν οι πιο αδικημενοι εργαζομενοι των μεταφορων γενικα.
Εγω ξερω προσοπικα πιλοτους που θα ηθελαν να γυρισουν τον χρονο πισω, για να ξεκινουσαν απο την αρχη ... κανοντας
κατι αλλο στην ζωη τους.

Αγαπητέ traveler1 δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γκρινιάζει για το επάγγελμα που διάλεξε και σε συζητήσεις της καφετέριας να υποστηρίζει ότι θα διάλεγε κάτι διαφορετικό αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο. Η γκρίνια εναι μέσα στο πετσί μας (ιδιαίτερα στους Έλληνες). Όσο αφορά τους πιλότους στον κλάδο των αερομεταφορών γενικά, σε πληροφορώ ότι κάνουν το πιο <<καθαρό>> επάγγελμα, δεδομένου ότι αυτό που θα σπουδάσουν, αυτό θα κάνουν μια ζωή χωρίς λάτζα και κλείσιμο άλλων τρύπων. Σκέψου πόσοι τελείωνουν πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες και χιλια δυο άλλα προσόντα για να κάθονται σε μια καρέκλα και να χειρίζονται αρχεία excel άσχετα με αυτό που έχουν σπουδάσει. Τουλάχιστον ο ιπτάμενος αν είναι συνειδητοποιημένος και αγαπάει το αεροπλάνο ξέρει από τα 18 του τι να κάνει: CPL-ME-IR-MCC και σε 1-2 χρόνια κάνει αυτό που αγαπάει-και μόνο αυτό που αγαπάει (Εντάξει με λίγη τύχη βέβαια όπως και οπουδήποτε αλλού). Και σου μιλάει κάποιος που έχει <<δει>> το αεροπλάνο από διαφορετικές οπτικές γωνείες.