Φίλε aas59 ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα!
Φυσικά και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και εγώ είμαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που χωρίς να κρύβω την αλήθεια,
ενθαρρύνω άπαντες να ακολουθήσουν την καρδιά τους και να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα!
Με το να γράφω την αλήθεια δεν τρομάζω κανέναν. Ίσα ίσα που εκεί φαίνεται ο τρελαμένος (ο ποτισμένος με το μικρόβιο που έλεγα...)
Όσο αρνητικά και να ‘ναι τα πράγματα, θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα
Πάμε τώρα στα οικονομοτεχνικά.
Βγάζω τη λέξη "εκτίμηση" και επαναδιατυπώνω, πως το κόστος αυτή τη στιγμή κυμαίνεται από 60.000 με 130.000.
Με τη βούλα των FTO´s και χωρίς εκτιμήσεις.
Από πότε το Καποδιστριακό, το ΑΠΘ κ.λπ. έβαλαν δίδακτρα για τις ιατρικές τους σχολές;;;
Επίσης, βάλε μέσο όρο τα 90.000 Euros.
Το ποσό αυτό δαπανάται σε 20 μήνες κατά μέσο όρο. Άρα μιλάμε για 4500 Euros το μήνα...
Αυτό όμως είναι καθαρά μπακαλίστικο διότι ένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου στην αεροπορική εκπαίδευση, είναι πως δεν τα δίνεις τα χρήματα μηνιαία αλλά σε με το ρυθμό της εκπαίδευσης!
Π.χ. σε μία μέση σχολή της Ευρώπης πριν αρχίσει το ATPL σκας 30.000(προπληρώνεις όλη τη θεωρία, τη βιβλιογραφία, τις εξετάσεις κτλ.)!
Καταλαβαίνεις πως αν δεν έχεις εξασφαλίσει εξαρχής το κεφάλαιο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...
Τέλος η απόσβεση.
Υπολόγισες 800 Euros το μήνα.
Επομένως με τα 1800 αρχικά της Aegean, μείον 800, ίσον 1000, μπορείς να ζήσεις στην Αθήνα του 2008 (2009 σε δύο μήνες) αξοπρεπώς;
Εγώ προσωπικά, όχι.
Επομένως για να ζήσεις αξιοπρεπώς πρέπει να αποσβένεις με πιο αργό ρυθμό, όπερ σημαίνει..... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...
Γι αυτό λέω συνέχεια, και εκπαίδευση και εργασία έξω από τη μπανανία...
Σημειωτέον και ο ECO και εγώ μιλήσαμε συγκεκριμένα για τα ελληνικά δεδομένα.
Ως γνωστον Ελλάς ίσον η χώρα του παραλόγου, επομένως αυτό που ο μέσος Ευρωπαίος θα το κατάκρινε εμείς το θεωρούμε εξαιρετικό....
Έτσι είναι... Όποιος δεν θέλει, τα μαζεύει και έχει και στο εξωτερικό αρκετές θέσεις εργασίας (και δεν μιλάω μόνο για την αεροπορία)....