Γειά σου flying sotoman.Θα ήθελα να σου απαντήσω στις απορίες που έχεις μιας και είμαι μοντελιστής από 5 χρονών,δηλαδή εδώ και 15 χρόνια!Να ξέρεις ότι το χόμπυ που πας να αρχίσεις είναι ένα από τα ωραιότερα και δημιουργηκότερα,μα συνάμα και από αυτά που θέλουν γαϊδουρινή υπομονή έτσι ώστε να πάρεις την απερίγραπτη χαρά καθώς θα αντικρύζεις το τελειωμένο σου μοντέλο!Ο χώρος του μοντελισμού έχει πολλούς τομείς.Οι δύο κύριοι είναι ο στατικός μοντελισμός,με τον οποίον ασχολούμαι αποκλειστικά εγώ και ο τηλεκατευθυνόμενος μοντελισμός!Πιστεύω πως και σύ με το στατικό θες να ασχοληθείς.Στο στατικό μοντελισμό υπάρχουν κι εκεί διάφοροι τομείς οι οποίοι απλά καθορίζονται από τον τύπο του μοντέλου που θες να κατασκευάσεις(π.χ. αεροπλάνα,καράβια,αυτοκίνητα,φιγούρες,κτλ...).Εγώ τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι κυρίως με πολιτική αεροπορία.
Για να κάνεις μια καλή και εύκολη αρχή,θα πας μια μέρα σε ένα μαγαζί μοντελισμού(αν μένεις στην Αθήνα,υπάρχουν πολλά στην Ιπποκράτους) με αρκετά λεφτά στην τσέπη σου(πάρε κάνα τριαντάρι ευρώ για καλό και για κακό) και διάλεξε ένα μοντέλο,που θα σου αρέσει.Στη συνέχεια ρώτα τον ιδιοκτήτη αν αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για σένα που είσαι αρχάριος,μην πάρεις το Α380 και τα παίξεις

!!!Αφού λοιπόν θα πάρεις το μοντελάκι σου,θα πας να αγοράσεις και τα χρωματάκια που χρειάζονται,τα οποία αναγράφονται στο πλαϊνό του κουτιού.Ό,τι χρειαστείς εκεί ρώτα τον ιδικτήτη,θα σε βοηθήσει.Πάρε και μια κόλλα και είσαι έτοιμος με τα βασικά!Εδώ αγαπητέ μου αρχίζει το μεγάλο ταξίδι της βελτίωσής σου ως μοντελιστής!Αυτά ήταν τα βασικά!Από εδώ και πέρα,εξαρτάται απ΄το δικό σου ενδιαφέρον για το αν θα βελτιωθείς και θα φτάσεις σε πολύ υψηλά είπεδα!Αγόρασε κάνα βιβλιαράκι με τεχνικές,πήγαινε σε κάνα μαγαζί και ρώτα για το τι παίζει,χάζεψε κάνα σχετικό περιοδικό που και που.Όλα αυτά τα πράγματα και με τη δική σου θέληση και όρεξη θα σε βοηθήσουν να γίνεσαι όλο και καλύτερος!
Ο χώρος του μοντελιμού ειναι αδιαμφισβήτητα τεράστιος ως προς τις τεχνικές,τα ενδιαφέροντα,τα εργαλεία και πολλά άλλα πράγματα τα οποία ειναι αδύνατο να ειπωθούν μέσα σε μια σελίδα του Φόρουμ μας,αλλά αποκτούνται ως εφόδια με τη συνεχή άσκηση και επανάληψη η αποία είναι η μητέρα της μάθησης,μετά από ενα διάστημα αρκετών χρόνων!Μην απογοητετυτείς αν το πρώτο σου μοντελάκι δεν είναι των ίδιων προδιαγραφών με αυτά που βλέπεις φωτογραφημένα στο διαδύκτιο και στα περιοδικά και να σκέφτεσαι ότι όλοι αυτοί που φτιάνχουν τόσο κορυφαία μοντέλα,ήταν κάποτε αρχάριοι!Σαν χόμπυ δεν είναι πολύ ακριβό αρκεί να κάνεις με προσοχή τις αγορές σου και
σιγά σιγά να εξοπλίζεσαι με τα εργαλεία που θα σε κάνουν όλο και καλύτερο(βασικό,αλλά απαιτεί πολλή μεγάλη εμπειρία είναι ο αερογράφος)!Ασχολήσου και θα δεις ότι θα το αγαπήσεις και δε θα χάσεις και θα ομορφύνεις κατά πολύ το δωμάτιό σου με δημιουργίες που εσύ με τη σκέψη σου,την υπομονή σου και τον κόπο σου έκανες!