Νέος ΥΜΕ & η πώληση των ΟΑ.

• Thread starter Thread starter docORL
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
manasta":gx06l167 said:
Αν η ΟΑ τα βάψει έτσι, δεν πρόκειται να ξαναπετάξω ποτέ και πουθενά με καμμιά άλλη.

Φίλε mario_k ξέχασες να δώσεις όνομα στο SX-PAO. Ονόμασε το "ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ".

Εγώ αντιθέτως φίλε manasta δεν θα έμπαινα σε τέτοιο ''πράμα''! Σιγά μη το βαφτίσω κιόλας! Παρεπιπτόντως το c/n του ειναι 1-4... :twisted:
[τέλος του off topic]

πώληση των ΟΑ.

Από την κίνηση Βγενόπουλου, ξεχωρίζω ένα πράγμα. Το ότι ενδιαφέρεται για όλα τα κομάτια της εταιρίας, και μάλιστα είναι και μέσα στις προϋποθέσεις που θέτει η MIG. Αυτό θέλω να το παραβάλω με την παρουσιασθείσα ως ανάγκη να σπάσει η εταιράι σε τμήματα για να γίνει πιο ελκυστική. Ο ίδιος μιλά για αρχική επένδυση της τάξης των 200 εκατομμυρίων. Στο ηχητικό πιο κάτω μιλά και για επόμενες κινήσεις αναλόγως σεναρίων. Εγώ βλέπω πιο "αγνά" την προσπάθεια της MIG, το βλέπει ως μια δυνατότητα να αναπτύξει τις παράλληλες δραστηριότητες του ομίλου γενικά. Αυτά λέει και το άρθρο (από το capital.gr) που παρέθεσε προηγούμενος συνομιλητής περί του παρασκηνίου της λήψης της απόφασης. Οψόμεθα.

Ακούστε τον ίδιο να τα λέει στην Κάτια Μακρή στον RealFM.(zipped mp3 file - 12,4MB)

Gonso ζητώ κι εγώ από μέρους μου συγγνώμη για το ύφος μου παραπάνω..Μακάρι σύντομα να κάνουμε καλαμπούρι πάνω σε θετικές εξελίξεις για την ΟΑ και όχι στην ταφόπλακά της..

Στο άρθρο που παρετέθη παραπάνω διάβασα στο τέλος κατι για τον Αλογοσκούφη..
Τι εννοεί ο ποιητής;Δεν είχε καλές σχέσεις με τον Βγενόπουλο προσωπικά;
Ή επειδή είναι κατά της δημιουργίας "εθνικών πρωταθλητών" όπως η MIG γενικά;

το κρατάει μανιάτικο από τότε που δεν άφησε ο Αλογοσκούφης το Βγενόπουλο να αποκτήσει περισσότερες μετοχές του ΟΤΕ.

Παντως η κινηση αυτη του Βγενοπουλου δειχνει τι μεγαλο επιχ/κο μυαλο ειναι. δε μπορει να μην ειχε ενδιαφερθει μεχρι τωρα και ξαφνικα να εκανε ετοιμη προταση. Φαινεται περιμεμε την καταληλη στιγμη για να μπει! τους αφησε να αφησε να φαγοθουν ολους μεταξυ τους και οταν αρχισαν τα παρακαλια της κυβερνησης οχι μονο εκανε την προταση αλλα και ειναι ολοι σχεδον ικανοποιημενοι! Μπροβο του , μακαρι να γινει και τελειωσει γρηγορα η διαδικασια.

Άποψή μου είναι ότι η "υπέρ πίστεως και πατρίδος" ανακοίνωση της MIG δεν είναι παρά μια καλοστημένη επιχείρηση δωρεάν δημοσίων σχέσεων, με αποκορύφωμα το θεϊκό περί "οικειοθελούς παραχωρήσεως δυνατότητας επανακρατικοποίησης της ΟΑ" (κάτι φέρνει αυτό στο "όταν γεμίσει σκ... ο κουβάς θα τη δώσουμε στο γκουβέρνο" του Ωνάση). Πραγματικά, λυπάμαι που ακόμα ακούγεται ως ενδεχόμενο μια κρατική ή ημι-κρατική ΟΑ... Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα σε αυτήν τη χώρα (προφανώς) :?

Dear friends. Yesterday nght was a cold night at the mountian. I sat by the fire place and my grandma told me a nice story. I share the words with you.
" Some time ago, in a beautiful land like greece, the government decided to help the poor bankers by loaning them some billions of euros to help the poor people. One bank, "M", said that she didn't need that help but, after a while, she complied with the rules set. A few days later, the head banker of the bank of the banking group that banks a bit to the middle east, decided to offer some good money to buy some state planes that he surely loved. People thought that it was a big gesture. But the government already knew that every single euro cent directed to the planes were the same public money that have started flowing from the state some days ago..."
My eyes were almost tired, so i felt asleep by the fire place...

..To be Continued..

yours

Ωραία η ιστορία αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο head banker of the bank 'M' didn't actually get any of the money given by the government, αν αυτό εννοεί το complied with the rules set. Όπως και άλλες τράπεζες.

Εν πάση περιπτώση και γενικά μιλώντας, νομίζω ότι είναι άδικο μόλις γίνεται κάποια, οποιαδήποτε, κίνηση από κάποια επιχείρηση να αρχίζουμε ένα κυνήγι μαγισσών και θεωριών συνομωσίας. Είναι δεδομένο ότι κάθε επιχείρηση, πλην των κρατικών, δρα με γνώμονα την αύξηση του επιχειρηματικού της κέρδους (ενίοτε και του υπερκέρδους). Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι είναι κακο! Πιστεύω ξεκινώντας από μια "ιδεολογική" θέση απέναντι στο κάθε κέρδος, βλέπουμε κάθε επιχειρηματική κίνηση μέσα από αυτό το πρίσμα ισοπεδώνοντας καλα και κακά. Αυτό σαν γενική (εκτός θέματος) σκέψη, χωρίς να θέλω να θεωρηθεί ως προσωπική μομφή ή επίθεση η ότιδήποτε άλλο.

Κατ'αρχήν,όπως επισημαίνει ο grX,πράγματι η Μ,όπως και άλλες τράπεζες δέν έλαβαν τά ευρά τής κυβέρνησης διότι μαζί μ'αυτά θα ερχόταν και κρατικός δερβέναγας δι'εκάστην εξ αυτών (καί λογικόν ήτο,διότι ουδείς δίδει ευρά μέ τό τσουβάλι ώς δανεικά χωρίς να γνωρίζη τί θά τά κάνη ο δανειολήπτης,διότι άν ο δανειολήπτης τά φάγη εις τά μπουζουκάδικα και εις πολυτελή ταξίδια τότε ο δανείσας θά βλαστημά την ώρα και την στιγμή που εδάνεισε στόν δανειολήπτη.Καί επειδή ο συγκεκριμένος head banker καί οι λοιποί συνάδελφοί του δέν ήθελαν δερβέναγες πάνω από τά κεφάλια τους,είπαν στήν κυβέρνηση "πρίτς" καί απήλθαν.

From the other,που έλεγε και ένας καθηγητής μου αστεϊζομενος,αυτό το περί επανακρατικοποίησης όταν το διάβασα μού εξύνισε.Διότι κανείς επιχειρηματίας δέν αγοράζει μιά επιχείρηση από αυτούς που την χρεωκόπησαν γιά να την δώση πίσω σ'αυτούς να την ξαναχρεωκοπήσουν (γιατί μήν νομίζει κανείς οτι άν ο Βγενόπουλος εξυγιάνη και καταστήση κερδοφόρα την ΟΑ καί μετά την δώση πάλι στο κράτος,αυτό θά εξακολουθήση να την διαχειρίζεται "στόν δρόμο που χάραξε ο Βγενό").Καλό είναι να δεχόμαστε θετικά οποιαδήποτε κίνηση γίνεται από κάποιον επιχειρηματία,αρκεί αυτή η κίνηση να είναι επιχειρηματικά σαφής καί όχι υποκινούμενη από πολιτικά ελατήρια και κουρδιστήρια.Καί μ'αυτό τό "οικειοθελής επανακρατικοποίηση",η κίνηση τού Βγενόπουλου μπάζει,ακόμα κι'άν επιχειρηματικά στέκει καί μπορεί να κάνη την ΟΑ νά ορθοποδήση.

payneful_tales":349o4kav said:
Dear friends. Yesterday nght was a cold night at the mountian. I sat by the fire place and my grandma told me a nice story.

Αγγλίδα είναι η γιαγιά???

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.