OA order (?)

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
:shock:

eimai poly periergos, kathos o symerinos stollos einai 24 jet kai 20 turboprop ama den kano lathos.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΤΟ.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ...ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ Α340,ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ....

hazomares egrapsa prin:

4 A340-300
3 A300-600R(1 LEASED)
16 B737-400 (9 LEASED)
1 B737-300(LEASED)
3 B717-200(LEASED)
=27jet

7 ATR72
6 ATR42(2 LEASED)
7 DORNIER 228
=20 turbo

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπόρεσα να μην αγοράσω την εφημερίδα...

Για να είμαστε ακριβείς, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένονται προτάσεις "χρηματοδοτικής μίσθωσης" από Airbus και Boeing για την αντικατάσταση σχεδόν όλου του στόλου της εταιρίας. Το σύνολο, λέει, θα είναι 44 αεροσκάφη, αλλά δε γράφει πόσα turboprop και πόσα jet θα υπάρχουν. Αναφέρει, επίσης, ότι τα Q200 αναμένονται στα μέσα Ιουνίου, υπό καθεστώς leasing.

Αν οι "πηγές" που επικαλείται η εφημερίδα αποδειχθούν αξιόπιστες, μάλλον θα πρέπει -κατά τη γνώμη- μου να αναμένουμε μείωση των τύπων αεροσκαφών που έχει η ΟΑ. Υποθέτω ότι αυτός είναι ο στόχος τους και γι'αυτό φτιάχνουν το στόλο από την αρχή: ένας τύπος για short και ένας για medium-long haul (αν βέβαια υπάρχουν τα long haul στη νέα ΟΑ... που φυσικά το εύχομαι). Και βέβαια καινούργια αεροσκάφη σημαίνουν λιγότερα έξοδα για επισκευές και συντήρηση, αυξημένη αξιοπιστία και καλύτερη εικόνα στους επιβάτες.

Ελπίζω τουλάχιστον να μην αποκτηθούν τα νέα αεροσκάφη όπως τα Α340, για τα οποία λέγεται ότι δεν έγιναν και πολλές διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα η ΟΑ να πληρώνει υψηλό ενοίκιο. Εκπρόσωπος των πιλότων είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, για να έχει η εταιρία κέρδος με τα Α340, θα πρέπει αυτά να έχουν πληρότητα...140% :!:, ακριβώς γιατί η διάρκεια αποπληρωμής τους είναι 10 χρόνια, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια άλλων εταιριών έχουν διάρκεια αποπληρωμής 20-25 χρόνια... Όσο κι αν μου αρέσουν κι εμένα τα αεροσκάφη αυτά, δυστυχώς τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι με το μέρος τους φαίνεται.

Το -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον θα δείξει...

Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά, από τον Ιούνιο/Ιούλιο θα βλέπουμε στην Ελλάδα DHC-8; Έχει μήπως κανείς κιόλας πληροφορίες για το ποιες γραμμές θα αναλάβουν;

Φιλικά χαιρετίσματα

Mia kai epibebaiothika gia ta Q200, na sas sfurikso oti einai kai ex Tyrolean.

Exo akousei oti tha erthoun polla Bomb Props ton epomeno kairo. Yparxoun bromes gia antikatastasi olon ton ATR42 gia arxi mexri ton epomeno xeimona.

Xairetismous.
Giorgos

Αν λοιπόν τα Dash 8 που αναμένεται να ενοικασθούν προσεχώς από την OA προέρχονται από την Tyrolean, θα είναι όντως Q200 ή απλώς 200; Υπ’όψιν ότι αρκετά από τα Dash 8 της Tyrolean είναι κάποιας ηλικίας και κατασκευάσθηκαν πριν από το λανσάρισμα της σεράς Q. Πάντως, όπως και να’χει, πιστεύω ότι τα Dash 8 θα γίνουν δημοφιλή ως αντικαταστάτες των Dornier 228.

Ρε παιδιά, δε μου λέτε: Η Tyrolean Airways έχει κατ΄ αρχήν 200άρια :?: :?:

Έψαξα λίγο και δεν βρήκα τίποτε. Έχει μόνο:

:arrow: DHC-8-100,
:arrow: DHC-8-300,
:arrow: DHC-8Q-402 και
:arrow: DHC-8Q-314.

Μόνο αυτά είδα :no: ... Μπας και κάνω κανένα λάθος :no:, ας μου πει κάποιος :!:

Το έψαξα κι εγώ και διαπίστωσα ότι όντως η Tyrolean δεν έχει Q200 στο στόλο της. Τα 100 που έχει έχουν μεν την ίδια χωρητικότητα με τα 200/Q200, δεν έχουν όμως τις ίδιες επιδόσεις. Συνεπώς δε νομίζω ότι τα 100 μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της OA ως αντικαταστάτες των Dornier. Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι άλλο; Πάντως καλά θυμόμουν ότι δεν είναι Q ολα τα Dash 8 της Tyrolean.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.