Olympic A340

• Thread starter Thread starter sggr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Διαβασα αλλα συγνωμη δλδ το θελει η ΠΑ για μεταφορα VIP!? Μου κανει εντυπωση διοτι αν και ασχετος με ΠΑ προσωπικα δεν το θεωρω λογικο.

για λογαριασμο και αναγκες του ελληνικου δημοσιου

Αν δεν γίνει αποκλειστικά AF1 8) , τότε δεν το βλέπω να κρατάει για πολύ... Θα χρησιμοποιηθεί ως multipurpose Α/Φ, μεταφέροντας ψηφοφόρους, ασθενείς, πυροσβέστες, δημοσιογράφους, εθνικές ομάδες, ολυμπιονίκες, μουσαντόVIPS και ότι άλλο μπορεί να ικανοποιήσει ένας βουλευτής ενώ θα μεταραπεί και σε εργασιακό παράδεισο για κηφήνες....

Πάντως, ότι και να γίνει, η αλήθεια είναι ότι δεν το χρειαζόμαστε... Περιττά έξοδα...

Η Πολεμική Αεροπορία θα πάρει κάποια Α340 της ΟΑ για να τα μετατρέψει σε αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού και αν το "πείραμα" πάει καλά, ίσως ανάλογα με τις ανάγκες να προχωρήσει σε επιπλέον παραγγελίες Α330.

Καλα συγνωμη αλλα μαλλον δεν καταλαβα... Δλδ η ΠΑ θα αγοράσει και θα μετατρέψει σε παγκόσμια πρωτοτυπία ενα 340 σε tanker? Εχει δηλαδη τα χρήματα και την τεχνογνωσία να κανει τις μελετες και τα τεστς για αυτο το τεραστιο modification το οποιο δεν το εχει κανει ουτε η Airbus και δλδ αν της κατσει καλο θα παραγκειλει και τα Α330? :wall:

Δεν μου φαινεται λογικο φιλε Mike , για να προχωρησει σε κατι τετοιο το μερικα που γραφεις είναι και τα 4 και μετα απο αυτο ( αφηνω στην ακρη το αν γινεται τετοια μετατροπη με ολα τα επακολουθα) θα παει και για Α330 ? αν εχει τετοιες αναγκες η ΠΑ αμμεσα, γιατι άλλα προεχουν πιστευω που εχουν μεινει πισω , εκτος κι αν καποιοι είχαν την ιδεα να σπρωξουν την "αναγκη" αυτη οσμιζομενοι τι άλλο ?? ( καταλαβατε ) εδω ολα τα κουφα να τα περιμενεις.

Αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι ισως επεσε σαν ιδεα να κρατηθει καποιο Α343 για κυβερνητικο ,οπως τα Εμπραερ αλλα η υπαρξη τετοιου είδους αεροπλανου της Ελληνικης κυβερνησης φανταζει αρκετα υπερβολικο.

Το καλυτερο οπως εχουν τα πραγματα ειναι να βρεθει αγοραστης να πουληθουν , δεν βλεπω κατι αλλο λογικοτερο.

Αυτο ακουσα και εγω.....και γελασα πολυ! Παντως ουτε για 100.000 ευρωπουλα δεν θα εκανα πτηση με ενα τετοιο αεροπλανο, (τανκερ), made in Tanagra(Greece, EEC)!!!!!
:banana: :banana: :banana: :banana:
Τωρα σε οτι αφορα την υπαγωγη του σε vip, ε, εχει ο Obama,το AF ONE, να μην εχει και ο Omamma ενα ιδιο ? :thx: :twisted: :wall: :banana: !!!!

Εμένα πάντως η λύση tanker μου φαίνεται αδιανόητη.Τι να το κάνει η Ελλάδα τέτοιο Α/Φ από τη στιγμή που τα F-16 πετάνε πάνω απο το αιγαίο και δεν χρειάζονται ανεφοδιαμό-κι αν ακόμη χρειαστούν,τόσα νησιά έχουμε.
Οσο για την λύση VIP, αυτό πια...όλα τα'χε η μαριορή.Αν βέβαια οι εθνοπατέρες αποφασίσουν αγορά BBJ η ACJ για τέτοια χρήση, τότε δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να κρατήσουν ενα 340, αλλά και πάλι το κόστος χρήσης μάλλον ειναι απαγορευτικό.

Την μετατροπή αυτή την βλέπω μάλλον αδύνατη. Η Olympic Air νομίζω έχει το preservation. Δική μου γνώμη είναι οτι μπορεί να αγοραστούν τα 2 από την νΟΑ. Τώρα τι θα γίνει ακριβώς δεν ξέρω αλλά η λύση πρεπει να βρεθεί άμεσα λόγω των συνεπειών που θα υποστούν τα α/φη αυτά από μακροχρόνια αδράνεια.