Olympic Air Training Center

Giannisma

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
07/06/2017
Μηνύματα
5
Likes
0
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
Lgst
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα στο Forum σας!

Ήθελα να σας ρωτήσω,εάν κάποιος έχει γνώση για την εν λόγο σχολή,Το κέντρο τεχνικής εκπαίδευσης της Ολυμπιακής.
Είναι μια ιδιωτική σχολή η οποία σε 2 χρόνια και μετά απο 2400 ώρες σου προσφέρει πτυχίο B1,B2 της EASA Μέρος 66
Η κοπέλα απ το τηλέφωνο μου εξήγησε ότι το πτυχίο Α' το παίρνω απο την εταιρία που θα κάνω αίτηση για να εργαστώ ή κατα την πρακτική (Δεν καταλαβα) αλλά και ότι αυτοί μετά τα 2 χρόνια της σχολής παίρνουν επιλεκτικά για πρακτική άτομα.
Επίσης μου διευκρίνισε ότι είναι αναγνωρισμένο απ την ΥΠΑ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής,έχει κανείς παραπάνω γνώση για τη συγκεκριμένη σχολή;
Το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο ώστε να μπορώ πχ να εργαστώ στο εξωτερικό;
Ακόμη ένα μέσο μισθο που λαμβάνει κάποιο με αυτό το πτυχίο μετά το πέρας της πρακτικής;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Η σχολή φυσικά είναι αναγνωρισμένη, όχι μόνο από την ΥΠΑ αλλά και από την EASA, απο την οποία περνάει τακτικούς ελέγχους.. Θεωρώ, πως στην Ελλάδα, μαζί με την αντίστοιχη της ΕΑΒ, είναι ότι καλύτερο..
Αυτή την στιγμή έχει μια τάξη και αρκετοί μαθητές είναι ξένοι και μερικοί Κύπριοι..
 
Οι δικοί μου έχουν αμφιβολίες και με έχουν πρήξει ότι το ΤΕΙ Αεροναυπηγικής της Χαλκίδας έχει καλύτερο πτυχίο ενώ ακόμα υπερτερεί και στην εύρεση εργασίας (ενδιαφέρομαι και για εξω οχι μονο ελλάδα)

Εξηγώ ότι αυτό της ιδιοτικής λόγο των 2400 ωρών και του μεγάλου όγκου πρακτικής είναι καλύτερο σαν ''χαρτι'' και έτσι κ αλλιώς και το ΤΕΙ Να τελειώσεις πάλι Β1/Β2 Δεν έχεις και πρεπει να το παρεις συν οτι πρακτική χρειάζεται έξτρα αλλα δε το καταλαβαίνουν.

Γενικότερα,σε δουλειές σε αεροπορικές εταιρίες και ιδιαίτερα στο εξωτερικό που υπάρχει ζήτηση είναι όλα ΟΚ;

Ακόμα η γραμματέας με ενημέρωσε ότι το πτυχίο Α το λαμβάνω απ την εκάστοτε εταιρία που θα εργαστώ,δεν το εκδίδουν αυτοι,σωστά;

Κάποιο άλλο τιπ; Σας Ευχαριστώ!
 
Giannisma":1bpwrh1m said:
Οι δικοί μου έχουν αμφιβολίες και με έχουν πρήξει ότι το ΤΕΙ Αεροναυπηγικής της Χαλκίδας έχει καλύτερο πτυχίο ενώ ακόμα υπερτερεί και στην εύρεση εργασίας !
Οι δικοί σου είναι επαγγελματίες στον χώρο της πολιτικής αεροπορίας?
 
Όχι έχουν την άποψη ότι κάποιος με το πτυχίο του ΤΕΙ είναι ανώτερος από κάποιον του OLympic training..

Αλήθεια τι μισθοί υπάρχουν μετά το πέρας της πρακτικής τα πρώτα χρόνια;
 
Πάνε μια βόλτα απο το Training της Ολυμπιακής και θα τους δεις όλους τους απόφοιτους του ΤΕΙ να δίνουν για τα module του Β1! Σου μιλάει επαγγελματίας μηχανικός α/φων και σου λέω οτι στο ΤΕΙ θα ξοδέψεις μια περιουσία και 4 χρόνια απο την ζωή σου και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό! Δεν λέω οτι είναι άχρηστο το χαρτί, αλλά η επαγγελματική εμπειρία έχει δείξει πως δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτε με τον τρόπο που το έχουν φτιάξει όλο το θέμα! Και αυτό γιατί θα χρειαστεί να ξανακάτσεις θρανίο και να δώσεις για τα module του Β1...χωρίς Β1 δεν πας πουθενά!

Όσο για τους μισθούς αυτό ειλικρινά εξαρτάται απο εσένα! Έχω φίλο που δουλεύει βοηθός contractor στα Q400 στην Αγγλία και παίρνει κοντά στα 3500!! Εφόσον είσαι διατεθειμένος να πας έξω, και καλά κάνεις, μη φοβάσαι! Υπάρχουν άπειρες δουλειές... Το πρώτο πράγμα όμως που θα δώσεις προσοχή είναι να πάρεις το Β1..δηλαδή να κάνεις το full course, να περάσεις τις εξετάσεις σου και δουλειά σαν βοηθός για 2 χρόνια ώστε να συμπληρώσεις την προϋπηρεσία θα βρεις..και σίγουρα θα παίρνεις πολλά περισσότερα απο κάθε απόφοιτο ΑΕΙ η ΤΕΙ στην Ελλάδα! Πίστεψέ με! Πρέπει να ''ξεκολλήσουμε'' με την ''κάψα'' του ΑΕΙ/ΤΕΙ που έχουμε εδώ στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες!
 
Giannisma":2eiv4dkw said:
Όχι έχουν την άποψη ότι κάποιος με το πτυχίο του ΤΕΙ είναι ανώτερος από κάποιον του OLympic training.
Πως ακριβώς ορίζεται ο "ανώτερος"? Και σε ποιά στοιχεία βασίζεται η άποψη αυτή?
 
Απλα αυτό που θα πρέπει να προσέξεις ειναι οπως σου είπαν κ οι ίδιοι οτι παρότι θα εχεις δώσει αυτα τα λεφτά κ έχοντας περάσει τα απαραίτητα modules , δεν σου προσφέρουν απαραίτητα μια θεση εργασίας έστω κ με σύμβαση για τα 2 χρονια πρακτικής που θα κουμπώνει για το Β1.Οποτε μετα θα πρεπει να αναζητήσεις αλλου τη πρακτική σου αν δεν σου προσφερθεί από αυτους....
 
Στην κατάσταση που βρίσκεται το Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών αυτή τη στιγμή, δεν αξίζει τον κόπο τεσσάρων ετών. Πήγαινε κατευθείαν για το Part66 B1 μεσώ ενός full course όπως σου λέει ο bladerunner. Τυχαίνει να εργάζομαι και εγώ στο χώρο, επίσης τυχαίνει να έχω τελειώσει και εγώ το εν λόγω τμήμα του ΤΕΙ Χαλκίδας. Μπήκα στο χώρο της αεροπορίας, αλλά θα μπορούσα να είχα μπει και χρόνια νωρίτερα χωρίς το πτυχίο του ΤΕΙ. Άχρηστο δεν είναι σε καμία περίπτωση, μπορείς να περάσεις και να το παρακολουθείς, σε δεύτερη μοίρα όμως.
 
Καλημέρα σας,
Κλήθηκα απ τον εν λόγο οργανισμό για εισαγωγικές εξετάσεις Σε κάποια γνωστικά αντικείμενα,τα οποία μου είπαν ότι είναι απλα και όντως έτσι ακούγονται...κανόνισα και με τον ξάδελφο μου που είναι φυσικός για να με βοηθήσει λίγο αλλά μου φαίνονται πολύ γενικά..θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι μπορεί να πέσει η να προσέξω,γιατί είναι κρίμα να χάσω τη σχολη από βλακεία.επισυναπτω την εξεταζόμενη ύλη.
 

Attachments

  • IMG_3022.PNG
    IMG_3022.PNG
    156,2 KB · Προβολές: 5.407
Top