Olympic Airlines

  • Thread starter Thread starter psil
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ΗΔΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 260 ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ.( ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1983-1987!!! ).

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΡΟΩΡΗ & ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ "ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ"ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ (ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟ 1988).

ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ (ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΤΗΣΕΩΝ) :
BOEING 737-400/300 : 1 SENIOR F/A & 3 ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ=4 ΑΝΤΙ 6
A300-600 : 1 SENIOR F/A & 6 ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ=7 ΑΝΤΙ 9
Α340 : 1 SENIOR F/A & 8 MEΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ=9 ΑΝΤΙ 12

ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.
ΗΛΙΑΣ
 
gnorizi kaneis posa melli pliromatos eiparhoun se alles eteries sta aeroplana ?
 
Hlia xarika polu pou telika kratises th thesh sou kai sumfono oti oi sunadelfoi sou pou "apoxorisan" sthn praksh apolithikan. Elpizo apla auth h adikia na mhn phge xamenh...
Anyway, exo parathrisei sthn Easyjet na exei sta 733 cabincrew apo 2 os 3 atoma analoga me thn plhrothta. Epishs, sth lufthansa sta 733 nomizo oti einai 4 atoma sunolo. H aegean, an thimame kala exei sta 737 4 atoma sunolo.
By the way, diabasa ste kiriakatiki efhmerida oti h OA ekpaideuse "taxirithma" epoxiakous F/As gia ta A340. Kserei kaneis giati egine auto? Sthn efimerida elegan oti mporei na egine gia na apofeugontai problhmata sta transatlantic dromologia se periptosh apergias alla mou akougetai ligo koufo...
 
Paidia exete akousei tipota gia pithanous agorastes??? tin alli evdomada teleionei i prothesmia kai den exo akousei tipota!!
 
den nomizw na dimosiopoiountai tetoia stoixeia prin tin liksi tou daedline.
toulaxiston den epitrepetai. mporei na dimiourgisei nea provlimata kai na paratathei i pwlisi. ayta ginontai undercover nomizw.

gia oti allo akougetai, gia mena anikei stin sfaira tis pithanis radioarvilas, mexri tin episimopoiisi tis... tosa kai tosa exoume akousei, alla apo erga tipota
 
Ηλία, ειλικρινά κι εγώ χάρηκα ότι δε χάνεις τη δουλειά σου. Παρόλα αυτά, πολύ λυπηρό που ήδη 260 ιπτάμενοι φροντιστές έχασαν τη θέση τους και πιστεύω να ήταν αρκετοί αναμεσά τους που αγαπούσαν και τη δουλειά τους αλλά και την εταιρεία.

Υ.Γ. Στην Aegean βρίσκονται στα Β733 & Β734 4 f/a στα αεροσκάφη. Kάπου είχα διαβάσει ότι για κάθε 50 θέσεις επιβατών χρειάζετε ένας f/a.

:arrow: 1-50: 1 f/a
:arrow: 51-100: 2f/a κτλ.

Αυτό με επιφυλακή :!:
 
webmaster":2o0i0zxs said:
Kάπου είχα διαβάσει ότι για κάθε 50 θέσεις επιβατών χρειάζετε ένας f/a.

:arrow: 1-50: 1 f/a
:arrow: 51-100: 2f/a κτλ.

Αυτό με επιφυλακή :!:

Στην ΟΑ πάντως στα ATR42 (50 seats) έχει 1 f/a, στα ATR72(68 seats) 2 f/a, ενώ στα B737 (150 seats) 3 f/a, οπότε έχει λογική αυτό που λες.



Να χαρώ και γω με τη σειρά μου για τον FLIGHTATT, ο οποίος πραγματικά μας έχει δείξει ότι νοιάζεται για τη δουλειά του! Τώρα θα μας κάνει και το upgrade σε bussiness :roll:
 
Οντως το minimum είναι 1 F/A ανά 50 PAX.
Σας ευχαριστώ ξανά για την συμπαράστασή σας.
Το μέλλον θα είναι δύσκολο για την ΟΑ κι ελπίζω να την αναλάβουν άνθρωποι με μεράκι και όραμα που θα αποκαταστήσουν το όνομά της και θα εμπνεύσουν το προσωπικό να εργαστεί για το καλό του και για το καλό της επιχείρησης.
Το κίνητρο δεν είναι πάντα τα χρήματα...είναι κι η χαρά να δουλεύεις σε μια οργανωμένη εταιρεία που σέβεται τους υπαλλήλους της και τους πελάτες της.
Ολο και σε κάποιο δρομολόγιο θα με πετύχετε...αλλά δεν θα το ξέρετε :lol:
εγώ πάντως αν μπορώ θα το κάνω το upgrade (κωδικός αναγνώρισης : flygr) :wink:
ηλιας
 
xmmmmmmmmmmmm

se poia eisai esy ?

na ksero dhladh ,, aaaaa kai sto upgrade thelo kai to geuma mou na einai bussines etsi ?

pantos na erthoume sta sovara ...............kalo kouragio kai na ksereis oti eimai me to meros sas ......opos oloi fysika
 
τελευταια νεα απο τον flash.gr:
Περιμένοντας τον ...νυμφίο της Ολυμπιακής

Η Τετάρτη ίσως αποδειχθεί η κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Oι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών περιμένουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους επίδοξους αγοραστές της «νέας» ΟΑ. Είναι η τρίτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα, μια απόπειρα η οποία αυτή τη φορά γίνεται μέσα σε «κλειστό κύκλο» αποδεκτών.

Προ ημερών η κυβέρνηση, μέσω των τριών συμβούλων της (ΕΤΕΒΑ, Alpha Finance και CBG Investment Bank), απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε τουλάχιστον πέντε επιχειρηματικά σχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα από αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα είναι γνωστά από προηγούμενες απόπειρες διεκδίκησης του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Στ. Ρέστη (εκπροσωπεί την Golden Aviation, η οποία κατά την προηγούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης είχε συμπράξει με τους πιλότους της Ολυμπιακής), τον επιχειρηματία Στ. Ράπτη (Chrysler Aviation, που είναι εταιρεία αεροταξί στην Καλιφόρνια), τον κ. Λασκαρίδη (εφοπλιστή και μέτοχο της Aegean), την Olympic Investors (εταιρεία συμφερόντων ομογενών στις ΗΠΑ) και τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος φέρεται να εκπροσωπεί επενδυτική εταιρεία στη Νέα Υόρκη.

Το γεγονός ότι η τρίτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης γίνεται με άκρα μυστικότητα (σ.σ το υπουργείο Μεταφορών απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα ακόμη και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα επιχειρηματικά σχήματα.

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης να καταθέσει μνημόνιο εμπιστευτικότητας ούτως ώστε να παραλάβει το επιχειρησιακό σχέδιο της Νέας Ολυμπιακής, τον ισολογισμό μετασχηματισμού και όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό. Το επόμενο ραντεβού για τους επίδοξους αγοραστές που θα εμφανιστούν αύριο, δίδεται για τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε οι “μνηστήρες” θα κληθούν να καταθέσουν την απόδειξη ευρωστίας (letter of comfort).

Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει προς πώληση τουλάχιστον το 51% της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας ενώ είναι πρόθυμη να παραχωρήσει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, εφόσον φυσικά κάποιος θελήσει να το αγοράσει.

Πόσα χρήματα θα πρέπει να καταβάλει ο επίδοξος αγοραστής; Οι αποτιμήσεις που έχουν γίνει από τους συμβούλους της κυβέρνησης κάνουν λόγο για μια εταιρεία αξίας τουλάχιστον 140 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, οι οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν, εκτιμάται ότι θα ξεκινούν πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ ούτως ώστε να καλύπτουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις.

Με αυτά τα χρήματα, ο επίδοξος αγοραστής θα αποκτήσει μια εταιρεία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε οφειλή και με καθαρή θέση. Το “πακέτο” περιλαμβάνει το διεθνούς αναγνωρισιμότητας σήμα με τους πέντε κύκλους, την επωνυμία, ένα στόλο 47 αεροκσαφών (τα 18 είναι ιδιόκτητα και τα υπόλοιπα έχουν αποκτηθεί με leasing), τα κατοχυρωμένα δρομολόγια της Ολυμπιακής και φυσικά το management της επιχείρησης. Το “στοίχημα” για την κυβέρνηση και τον υποψήφιο αγοραστή, έχει –και πάλι να κάνει- με το πώς θα αντιδράσουν οι περίπου 1800 εργαζόμενοι που θα μετατεθούν στην καινούργια εταιρεία αλλά και οι υπόλοιποι που θα παραμείνουν στην σημερινή Ο.Α.

Η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία (ή Olympic Airlines όπως θα είναι η ακριβής επωνυμία της), προς το παρόν υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ως ανεξάρτητη επιχείρηση θα υφίσταται από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως εκτίμησε προ ημερών ο πρόεδρος της Ολυμπιακής, Διονύσης Καλόφωνος.


Περιεργα μας τα λενε μιας και τα παραπανω σχηματα στο παρελθον δεν αποδηχτικαν ικανα να αποδικσουν την αξια τους. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι στο παιχνιδι ξαναμπαινει η Aegean και οτι απουσιαζει ο Βαρδινογιαννης!
 
Top