Olympic Airways Concorde?

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Concorde

Panos81":5pyofxm6 said:
Αν το έβαζαν σε πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη τότε δεν θα είχε καμμία απολύτως διαφορά με ένα οποιοδήποτε συμβατικό αεροπλάνο καθώς δεν θα πρόφθαινε να αναπτύξει την ταχύτητά του ώστε να φτάσει σε υπερηχητιό επίπεδο.

Σώωωωωπα! (Μήν κάνουμε μια πλάκα....αρχίζουν αμέσως οι επιστημονικές επεξηγήσεις)

Και μιάς και μιλάμε για επισκέψεις του στην Ελλάδα, προσθέστε άλλη μια στα χρώματα της ΒΑ στις 23/10/1993 για τα 60 χρόνια της εταιρέιας στην Ελλάδα, ενώ το 1992 είχε έρθει ένα της Air France για την παραλαβή της φλόγας της Βαρκελώνης. AF έχει ξανάρθει τουλάχιστον άλλη μιά φορά, αλλα δέν θυμάμαι την περίσταση.

Χρήστο, στην Θεσσαλονίκη για ποιό΄λόγο είχε έρθει? Να υποθέσω για καμια ΔΕΘ????

747 said:
AF έχει ξανάρθει τουλάχιστον άλλη μιά φορά, αλλα δέν θυμάμαι την περίσταση.

Ήταν πτήση που μετέφερε γάλλους επιχειρηματίες στα πλαίσια διήμερης κρουαζιέρας.

Αλλά για να ξανάρθουμε στο ζουμί, έχω βαλθεί να μάθω στοιχεία για το ενδιαφέρον της ΟΑ για το Concorde. Λίγο υπομονή λόγω ημερών, αλλά πιστεύω ότι κάτι θα βγει... ;)

Πραγματi το concorde 001 F-WTSS ειχε ερθει στην Αθηνα για να το "δει" και η ΟΑ οταν ήταν στα πάνω της. Έτσι αναφερεται και στο βιβλιο "με τα φτερά του ικάρου" για την ΟΑ και την ΠΑ. Εχω και μια φωτογραφια scanner απο ενα αγγλικο βιβλιο αλλα αν μου πει καποιος πως, θα την περασω στο φορουμ.

Και το πρωτοτυπο κιολας :shock: :shock: :shock: . Βεβαια, τοτε η ΟΑ ηταν στα super χαι της με τον Ωναση λιγο πριν την παραχωρησει στο κρατος. Τον εχω ικανο να ηταν σε διαπραγματευσεις ακομα και για Concorde!!

Το Concorde της ΒΑ το περιμενα απο το holding του 15L και το εβγαλα video! Και μετα με κυνηγουσαν οι αστυνομικοι (ως συνηθως). Μαλιστα ειχα κανει σκασιαρχειο απο τη δουλεια, αλλα χαλαλι!!!
Ααααααχχχχχ, ο παλιος καλος καιρος :rolleyes:

Η συγκεκριμένη φωτογραφία από το μέλος SST η οποία όμως για λόγους copyright θα σβηστεί μόλις ξεπεραστούν μερικά μικροπροβλήματα με το album!

Ρε Ακη θα πω οτι μοιαζει με μονταζ και θα βαρεσεις.. :p Αλλα I believe in You... lol

O SST ίσως να μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ... εγώ απλά το ανάφερα :rolleyes:

Νομίζω ότι η air to air φώτο αποδεικνύει και υποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους είχε έλθει το αεροπλάνο στην Αθήνα. Γιά δημόσιες σχέσεις. Και στην Τύνιδα, για αυτόν τον λόγο πήγε. Ή μήπως και η Tunisair ήθελε να πάρει Concorde?

Λογικό είναι οι εργαζόμενοι (συμπεριλαμβανομένου και του συμπαθέστατου κου Φακίνου) να κάνουν όνειρα και να πηγαίνει το ράδιο αρβύλα σύννεφο.

Για να φανταστείτε το σημείο που φτάνουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, αρκεί να σας πώ ότι πριν 4-5 χρόνια, η Boeing είχε φέρει το Β767-400 στο τοπικό μου αεροδρόμιο, για να το δείξει στις εταιρείες που έχουν βάση εδώ. Την φιλοξενία του αεροσκάφους και την υποστήριξη, την είχε αναλάβει η μεγαλύτερη και πιό πιστή πελάτισσα της Boeing στην περιοχή.

Το -400 έκανε 3 πτήσεις-βόλτα, με επιβάτες όσους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας ήθελαν. (απο καθαρήστριες μέχρι αρχιχειριστές!)

Φυσικά οι βρόμες περί απόκτησης του αεροπλάνου πήγαιναν και ερχόντουσαν. Μετά από τόσα χρόνια, ξέρουμε πιά, ότι η Boeing είχε έρθει ακάλεστη! Ποτέ δεν υπήρχε ούτε κάν το παραμικρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του αεροπλάνου.

καλή χρονιά σε όλους!

Ενδιαφέρουσα η φώτο έτσι? Δεν πιστεύω να έχει κάνει η Aerospatiale φωτομοντάζ!! Είναι και λίγο low η ποιότητα scanner και το πραγματικό της μέγεθος 1/4 αυτού που την ανέβασα! την βρήκα σε ένα βιβλιάράκι για το concorde μέγεθος τσέπης που λέγεται ABC concorde του philip birtles και εκδότη Ian Allan /Plymouth press. Είναι μικρό αλλά περιεκτικότατο με πολλές έγχρωμες φώτο, σχεδιάκια, ιστορικά κλπ!
Δεν ξέρω που κυκλοφορεί, το είχα πάρει πριν 4 χρόνια απο το μουσείο του Duxford στην Αγγλία όπου βρίσκεται και το αγγλικό concorde προπαραγωγής. Οσο για την υποθεση με την ΟΑ, παιδία απλά σας περνάω τις πληροφορίες που διαβασα στο βιβλίο "με τα φτερά κου ικάρου". Είναι όντως ...πολύ ρομαντικές αλλα πιθανόν αληθινές για τόσο αρχικό σταδιο! :)

Επιβεβαιωθηκε οτι η εν λογω air to air φωτογραφια, με το Concorde πανω απο την Αθηνα, ειναι πραγματικη. Το μελος Vas Katiniotis το ειχε δει απο το σπιτι του στη Βουλα, να προσγειωνεται και στην απογειωση σηκωθηκαν μαζι του 2 εκπαιδευτικα (διθεσια) μαχητικα της Π.Α. για air to air φωτογραφιες. :shock: