Olympic B747-200

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
να έστειλαν 747 με 60 άτομα μόνο (εκτός κι αν η επιστροφή θα ήταν γεμάτη) είναι μα.. ε, συγγνώμη :wink: , βλακεία...

Ενας (πρωην πλεον) συναδελφος μου ειχε πεταξει LGAT-LGRP με Β742 και ειχε το πολυ 20 ατομα μεσα, αποτι μου ειχε πει! Που το παραξενο λοιπον?

Λύσις απορίας : Το 1995 ειχε νοικιάσει ο σουλτάνος του Brunei το SX-OAB Β747 της ΟΑ για δύο 20ήμερα ταξίδια στην Ευρώπη κλπ. Εγινε ριζική ανακαίνιση καμπίνας και βαρειά συντήρηση πριν το ταξίδι, με τους 60 VIP και την ασφάλεια τους. Η αδελφή του σουλτάνου κατελάμβανε μόνη της το section B δηλ χώρο 110 καθισμάτων επιβατών οικονομικής για να καθεται αυτή κι ο σεκιουριτάς της. Μετά απ αυτά τα τρελομεγαλεία και την κατάχρηση το σουλτανάτο το πηρε ο διάολος. Μεταξύ των προορισμών ήταν και το Βερολίνο. Εκεί λοιπόν εθεάθη...

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Χαζεύοντας το gallery βρήκα φωτογραφίες από το 747 που είναι στο Ελληνικό. Μια από αυτές έδειχνε τη ΖΟΝΕ Β του 747 με το όνομα 'Ερεχθείον' Ψάχνοντας περισσότερο βρήκα ότι η ΖΟΝΕ Α λεγόταν 'Προπύλαια'. Αν βλέπω καλά το ZONE C φαίνεται από τη πρώτη φωτογραφία να λέγεται 'Παρθενώνας'. Μήπως θυμάται λοιπόν κάποιος άλλο τις ονομασίες των άλλων δύο ζωνών? Ακόμα το UPPER DECK είχε ονομασία? Ευχαριστώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το SX-OAE εγινε scrap στην Jakarta :(

Aγαπητέ mernion, μαύρισε η ψυχή μας με τα χαμπέρια σου. Αλλά ας είναι. Υπάρχουν και θεσμοί σε αυτή τη χώρα (λέγε με ΠΟΛΚΕΟΑ) που θα διασώσουν την τιμή των Τζάμπο. (φήμες περί χρήσης του τζάμπο επί πληρωμή σε τσόντα κρίνονται ως τουλάχιστον χυδαίες). Ας θυμηθούμε παρέα ομορφότερες στιγμές τους.

δικός σου

Attachments

• sx oae mel.jpg
    sx oae mel.jpg
    111,8 KB · Προβολές: 2.148
να ρωτησω κατι?καποιος μου ειπε οτι το 1985 ειχε κανει ενα ταξιδι εσωτερικου με ενα Β742.τα χρησιμοποιουσαν και σε πτησεις εσωτερικου?

από ότι γνωρίζω χρησιμοποιούνταν περιστασιακά σε πτήσεις εσωτερικού. Βέβαια υπήρχαν και οι επιχειρήσεις σκούπα όπου χρειάζονταν.

Αυτο που θα σου πω,δε το πιστεψα οταν μου το ειπαν,αλλα τι να σας πω ρε παιδια,ειναι αξιοπιστη πηγη ο ανθρωπος που μου το ειπε...

Φανταρακι ο Mr. Π. στη Ροδο...Ως φανταρος ανεβοκατεβαινε φυσικα στην Αθηνα με αεροπλανο...Τυχαινει λοιπον μια μερα γινεται χαμος..Κατι τα απαγορευτικα για πλοια,κατι τα overbookings,ξαφνικα σκαει και μια ακυρωση λογω καιρου...Η ΟΑ στελνει λοιπον το 747 να παρει ολους οσους εμειναν εκει,καθως ηταν εκατονταδες!

Αρχικη μου αντιδραση ηταν..."Μα τι μου λεει τωρα...?Το 747 σε ATH-RHO?".Η δευτερη ηταν να ξαναρωτησω και να μου επιβεβαιωσει το περιστατικο και 2ος ανθρωπος...!

Δύσκολο να τι πιστέψει κανεις, αλλά όντως ισχύει.

Δεκαετία 80, απογευματινή πτήση από Ελληνικό (ξεκινουσαμε τις διακοπες με την οικογένεια) για Ρόδο, και το πουλμαν μας πηγαινε......μας πηγαινε....περασαμε τα τυπικά για εκεινη την εποχή και αυτά τα δρομολόγια 737-200, περάσαμε και τα Α300 και φτασαμε στα 742.......δεν το πίστευα!

Το αεροσκάφος έκανε πτήση για άλλον προορισμό (δεν θυμαμαι αν ήταν για Αυστραλία ή αλλού), δεν θα επέστρεφε Αθήνα, αλλά πήρε μαζί του και τους επιβάτες για Ρόδο όπου και έκανε μια ολιγόλεπτη στάση για να μας αφήσει.
Αυτό που θυμάμαι πολυυυυυυ!! καλά είναι οτι τα περισσοτερα αεροσκάφη επιβραδύνοντας στο διάδρομο του Διαγόρας, σταματούσαν (και εξέρχονταν απο το διάδρομο) λίγο αφού είχαν "προσπεράσει" το κτίριο του αεροσταθμού, ενώ αυτή τη φορά, πήγαινε.....περάσαμε τον αεροσταθμό και τελικά βγήκε απο το διάδρομο στο τέλος, και πηγαίναμε πίσω πάλι όλον τον παράλληλο τροχόδρομο μέχρι το parking