Olympic B747-200

Γιώργος Μάναρης έγραψε:Δεν ξέρω για ποιό λόγο το αγόρασαν αυτοί πού το αγόρασαν,μετά από έντεκα χρόνια όμως φαίνεται πώς θα το αξιοποιήσουν σωστά!

ΞΑΝΑΠΑΝΤΩ στην ερώτησή σου....
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 855&nseq=5

Αν δεν το κατάλαβες :

Ερώτηση: - Δεν ξερω για ποιό λόγο το αγόρασαν αυτοί που το αγόρασαν....
Απάντηση: - http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 855&nseq=5

:with:
 
Δεν το αγόρασαν για να το βάψουν για διαφημιστικούς λόγους. Αυτό έγινε 4 χρόνια μετά την άφιξή του εκεί μιας και το 747 ήταν... διαθέσιμο. Η αρχική αγορά του έγινε από την Aero Nusantara για να χρησιμοποιηθούν αρκετά μέρη του ως ανταλλακτικά. To... υπόλοιπο αεροσκάφος παρέμεινε και παραμένει εκεί από το 2002 όταν και πέταξε από το LGAV.
 
Βρε Doc ηρέμησε σε παρακαλώ γιατρός άνθρωπος, γίνεσαι προσβλητικός όταν επαναλαμβάνεις κάτι με αυτόν τον τρόπο και αφού μάλιστα σου έχουν απαντήσει πολύ ευγενικά (όπως πάντα ο κ. Μάναρης).

Άσε που πολύ πιθανόν να έχεις άδικο.
Επειδή το συγκεκριμένο σκαρί το 'παρακολουθώ' από τα αγγλικά site αυτοκινήτου πολύ καιρό, και έχω ανεβάσει και σχετικά video που νομίζω ότι το δείχνουν και από τις δύο μεριές, δεν πιστεύω ότι είναι ακόμα έτσι βαμμένο.
Άλλωστε στο a.net γράφει:
Απρίλιος 2010
The starboard side of Bruntingthorpe's resident hulk retains its basic Olympic c/s. However, the port side has remnants of the temporary, green 'ASDA' marking used in an ad campagne for the supermarket chain (hence the green paint on the tail leading edge).
Απρίλιος 2013
Its been years since the Olympic titles were painted out but they are back in 2013!
 
http://Www.planespotters.net/Aviation_P ... ?id=285210
Έτσι θέλω να το θυμάμαι.Το καλό με αυτή τη φωτογραφία είναι ότι από κάτω δεν κάνει πουθενά σκιές.Αρχές τού 2000 πήγαινα στον Άλιμο,σε ένα λόφο που βρίσκεται στην προέκταση τού 33R(ή τού 15L).Και μία φορά πέτυχα το τζάμπο τό δέλτα πού τότε έκανε το δρομολόγιο τού Καναδά (OA 423/OA 424) να έρχεται για προσγείωση στον 15L.Τράβηξα ένα φίλμ ολόκληρο καθώς έπαιρνε τη στροφή πάνω από το σημείο πού βρισκόμουν και έχω τραβήξει με τηλεφακό,όσο γινόταν, καρέ-καρέ τήν προσγείωση από το ύψωμα. Ωραίοι καιροί! Εσείς οι παλιοί τον είχατε ανακαλύψει αυτό τον λόφο;
Να θυμηθώ λιγάκι αν και τώρα πιά δεν έχει σημασία: Δύο στενά πριν την Αλίμου (Καλαμάκι,επί τής Ποσειδώνος) ξεκινάει η Οδυσσέως Ανδρούτσου πού οδηγεί στο λόφο,
μετά από 10 λεπτά περπάτημα.Αν έχετε το βιβλιαράκι με τούς χάρτες είναι ο 182/Α-2, συνέχεια στόν 177/Ζ-3.
 
Και όμως δεν εννοώ αυτό.Εσύ εννοείς τον λόφο Πανί στον Άλιμο,εγώ εννοώ ένα ύψωμα κοντά στην παραλιακή,στο Καλαμάκι,στη νοητή προέκταση τού διαδρόμου πρός τα αριστερά, πού δεν φαίνεται στον χάρτη σου. Έχει και ένα εκκλησάκι επάνω. Ανέβαινα σε κάτι βραχάκια και έβλεπα μπροστά μου κάθετα τήν κεντρική γραμμή τού διαδρόμου. Το σημείο 31 πού γράφεις, είναι στο χάρτη 183,τετράγωνο Β3,ψηλά στην Αλίμου. Αύριο θα σάς ανεβάσω ένα "κολλάζ" πού είχα φτιάξει από τότε,στο οποίο φαίνεται καθαρά τί εννοώ.
 
Http://i44.tinypic.com/2djcd1g.png
Το έφτιαξα πριν από 13 χρόνια.Κανονικά έπρεπε οι φωτογραφίες να είχαν γίνει μεγέθυνση και μετά να γίνει η...χειροτεχνία αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μού χρησίμευε κάποτε. Θά γίνει.
Τυχεροί πάντως εκείνοι πού ζούν(ζούσαν) σε κείνο το σπίτι με τήν ταράτσα.Τήν εποχή πού τα κανάλια αφιέρωναν ρεπορτάζ στην Ολυμπιακή λόγω επικείμενων εξελίξεων προβλήθηκε καί ένα σύντομο πλάνο από αυτήν ακριβώς τήν ταράτσα με ένα 734 πού τροχοδρομούσε για απογείωση. Θα βρώ τη φωτογραφία και θα την ανεβάσω προσεχώς. Θέλω να πώ ότι ένα κανάλι είχε βρεί τον τρόπο να έχει φίλμ με αποπροσγειώσεις από τήν "πρώτη θέση".
 
Πριν από ένα μήνα είχα ανεβάσει τήν προσγείωση.Νά και η προσέγγιση:
Http://i43.tinypic.com/10cp654.png
Http://i40.tinypic.com/2rzzxqc.png
Είναι αρχές τού 2000, το τζάμπο το δέλτα είναι πιά το μόνο εν ενεργεία 747 τής Ολυμπιακής και τότε έκανε το δρομολόγιο τού Καναδά,πτήση ΟΑ 424 από Τορόντο και Μόντρεαλ.(Εννοείται ότι υπάρχει και η σχετική απογείωση βεβαίως,βεβαίως!) Θα γίνει κι αυτό προσεχώς.
 
Top