Olympic B747-200

Έχω κι άλλες,θα περιμένετε όμως λίγο καιρό να έρθει ο Σεπτέμβριος,πρώτον για να τις βρώ και δεύτερον να οργανωθώ ώστε να ανεβούν ηλεκτρονικά!
 
Κάνε το θαύμα σου για όλους εμάς που αγαπάμε την παλιά καλή Ολυμπιακή και τα Jumbo της.. :thx:
Ειδικά για εμάς που η ηλικία και η αποστάση δεν μας επέτρεψαν να τα δούμε απο κοντά να πετάνε.. :cry:
Περιμένουμε με ανυπομονησια! :great:
 
Air Greece":31xphgvb said:
Http://oi57.tinypic.com/25s2x7a.jpg
Είναι Μάρτιος τού 2000 και το OAD επιστρέφει από τον Καναδά.Στην πρώτη σειρά δίνει τήν εντύπωση ότι τρία 747 τής εταιρείας προσγειώνονται σε άψογο σχηματισμό!
Από κάτω η στιγμή πού οι ρόδες αγγίζουν τον διάδρομο και στα δεξιά με φόντο το Δυτικό φαίνονται οι ουρές από τα άλλα τρία 747, παροπλισμένα πλέον.Είναι μία από τις λίγες ίσως φωτογραφίες πού δείχνουν και τα τέσσερα μαζί.
Για τήν ιστορία,το τζάμπο το Δέλτα μετά το δρομολόγιο τού Καναδά (όταν τέλος τής άνοιξης το ανέλαβαν τα Α340) πέταγε το καλοκαίρι τής χρονιάς εκείνης για Γιοχάνεσμπουργκ, αντικαθιστώντας τα Α300-600, καταργώντας το σταθμό στο Ναϊρόμπι και τελείωσε με το δρομολόγιο τής Νοτίου Αφρικής τήν καρριέρα του (ή ίσως πιό επιχειρησιακά τήν ωφέλιμη ζωή του)....Από το 2002 βρίσκεται στην Αγγλία στο Bruntingthorpe και όπως φαίνεται θα το κρατήσουν γιατί πριν από μήνες ξανάβαψαν το OLYMPIC και το σημαιάκι. Ας το ελπίσουμε.

Γιώργο, σε κλέβουνε!! κάποιος στο a.net, ονόματι 'gzm' From Cyprus, με σχεδόν τέλεια αγγλικά, γράφει τα δικά σου ακριβώς, με τις δικές σου φωτογραφίες ακριβώς, ισχυριζόμενος ότι είναι δικές του:


http://www.airliners.net/aviation-forum ... n/6168666/
reply 13
 
Gzm= George Z.Manaris
Το θέμα αυτό έληξε. Σε λίγες μέρες ετοιμάζομαι να ανεβάσω εδώ μερικές ακόμα φωτογραφίες τού SX-OAD όπως είχα υποσχεθεί.
 
Http://oi59.tinypic.com/16243mh.jpg
Βρήκα και αυτές αλλά δυστυχώς οι λίγες πού έχω ακόμα είναι στο ίδιο στύλ.Πάντως κάποια στιγμή θα τις ανεβάσω κι αυτές. Όλο και κάτι θα βρώ.
 
Κυκλοφόρησε το trailer γα την νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη η οποία είναι σε μεγάλο ποσοστό γυρισμένη στο 747-200 της ΟΑ στο Ελληνικό.

Υπάρχουν επίσης αρκετά πλάνα από τους χώρους του αεροδρομίου.

http://youtu.be/mr8dOi10mX8
 
Http://i.imgur.com/CVyFpmN.jpg
Από εκδήλωση τού ΠΟΛΚΕΟΑ τον Ιούνιο τού 2001 στην πίστα τού Δυτικού στο Ελληνικό.Είχε μία μικρή έκθεση φωτογραφιών στην αίθουσα αφίξεων και μόλις νύχτωσε,συναυλία. Από το SX-OAC δεν έχει μείνει τίποτα.Ένα χρόνο αργότερα πέταξε για τη Τζακάρτα όπου το διέλυσαν σιγά-σιγά για ανταλλακτικά.Ανάλογη τύχη πρέπει να είχε και το SX-OAE πού φαίνεται στα δεξιά...
 
Χθες ο ΑNT1 και στην εκπομπή Πρώτο Πλάνο, παρουσίασε ένα περιστατικό στις 9/8/1978 με Β747 των Ολυμπιακών Αερογραμμών που είχε απώλεια ώθησης και η ικανότητα του πληρώματος και ιδιαίτερα του κυβερνήτη Μιγάδη απέτρεψε την συντριβή του και θύματα κατοίκους της Αθήνας καθώς πετούσε πάνω από Ν. Σμύρνη προς Πέραμα.
Όπως επισημαίνεται και στην εκπομπή Κρίμα που δεν είναι γνωστό το όνομα του Κυβερνήτη Μιγάδη.

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_ ... elpm_ik%3d

Αυτή η εκπομπή ήταν μια ευκαιρία να βρω και άλλο περιστατικό που έγινε 9/96 με φωτιά στον κινητήρα κατά την ώρα της απογείωσης του Β747.

https://www.youtube.com/watch?v=EjOSS51AV50

Επίσης υπήρχε περιστατικό θανάτου επιβάτη σε πτήση προς JFK λόγω παθητικού καπνίσματος και άρνησης του πληρώματος καμπίνας να αλλάξει θέση σε επιβάτη με αναπνευστικά προβλήματα. 4/1/1998

http://www.airsafe.com/events/airlines/olympic.htm

Άλλο περιστατικό αεροπειρατείας έγινε σε Β747 από ΒΚΚ προς ΑΤΗ στις 9/11/1995

http://aviation-safety.net/database/rec ... 19951109-0
 
Top