Olympic Kalokairina

• Thread starter Thread starter Kyriakos Sahinidis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η πτηση των ΟΑ απο Θεσσαλονικη για Λονδινο Γκατγουικ,απο το υπαρχον χειμερινο προγραμμα δεν ειναι συγχωνευμενη με αυτη απο Αθηνα.Λογς μαλλον κινησης και ανταγωνισμου η πτηση απο Θεσσαλονικη ειναι ηδη ξεχωριστη.Δεν ισχυει και τωρα το Αθηνα-Θεσσαλονικη-Λονδινο.Απλα το καλοκαιρι θα συνεχισει να ισχυει αυτο που ισχυει και τωρα με το χειμερινο προγραμμα απο πλευρας πτησεων.

Γεια σε όλους.
Αν διάβασα και κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει κάποια ευχάριστη έπληξη όσον αφορά το θερινό πρόγραμμα της Ολυμπιακής για φέτος. Μάλιστα, αν αυτό το συνδυάσω με πληροφορίες από άλλα θέματα, πχ για μη αντικατάσταση των Β717 ή με εφαρμογής(τουλ για φέτος)του σχεδίου για το Hong Kong έχω την αίσθηση πως η Ολυμπιακή οδεύει στο δρόμο της «δημιοργικής καταστροφής» μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης δραστηριοτήτων και απώλειας του μερίδιου αγοράς. Μάλιστα τα δρομολόγια 2 επιπλέον αμερικάνικων εταιρειών για ΗΠΑ αναμένεται να σημάνει σημαντικό πλήγμα στις πτήσεις για JFK. Αν ρωτούσα γιατί η Ολυμπιακή τουλάχιστον για το καλοκαίρι δεν βάζει μια τουλάχιστον επιπλέον πτήση για Βρυξέλλες ή δεν ξανανοίγει το δρομολόγιο BRU-SKG που είναι δεδομένη η ζήτηση άρα και η επιτυχία ή δεν πετάει καθημερινά Γιοχάνεσμπουργκ, θα μου πείτε γιατί δεν έχει αεροπλάνα. Και εγώ απορρώ τί περιμένουμε, πότε θα βάλει η Aegean πτήσεις για BRU και πότε θα κοπούν τα υπερατλαντικά δρομολόγια με την ίδια αιτολόγηση που κόπηκε η Αυστραλία;

Και για να αναιρέσω μερικώς τα λεγόμενά μου, περιδιαβαίνοντας στο amadeus σήμερα πρόσεξα πως η Ολυμπιακή φέρεται να έχει 9Χ τη βδομάδα για JFK(2 πτήσεις Παρασκευές και Σάββατο) το καλοκαίρι, δηλ μια παραπάνω από πέρυσι, σωστά;
Αντίθετα η Delta έχει μία μόνο πτήση καθημερινά, δηλ 7Χ την εβδομάδα.
Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω;

Δεν ειναι καινουργιο το κανει αν οχι ολα , αρκετα καλοκαιρια το δευτερο για JFK...

george_a":s95bdthy said:
Boλεύει όμως πολύ αυτούς που θέλουν να περάσουν τη μέρα τους στο Λονδίνο και το βραδάκι να ...επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη. Στην πτήση που 'γίνεται μεσημέρι' έχεις χάσει όλη σου τη μέρα στην επιστροφή. Επιπλέον, γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου του ΑΦ.

Ίσως να υπάρχουν και τέτοια άτομα αλλά η πλειοψηφία δεν πάει για κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει απο την Αθήνα! Τα δρομολόγια τους ταιριάζουν ώστε να συμβεί αυτό. Εγώ το βλέπω αυτό να γίνετε επειδή λόγω έλειψης αεροσκαφών. Προσπαθούν να κάνουν καλύτερη εκμετάλευση τους.

Σχετικά με τις ώρες δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο σε αυτούς που ταξιδεύουν προς SKG αλλά και αυτους που ταξιδεύουν προς LGW. Προσωπικά για να πάω Καβάλα θα πρέπει είτε να διανυκτερεύσω στη Θεσσαλονίκη(να κρατήσω κάποιον ξύπνιο) είτε να ξενυχτήσουν οι δικοί μου για να έρθουν να με πάρουν. Για μερικούς άλλους δεν έχει λεωφορεία να πάνε στις πόλεις σου, δεν έχει τραίνα.

Όταν φτάνει στο LGW εκείνη την ώρα ίσως μερικοί να έχουν πρόβλημα μετακίνησης στα σπίτια τους αν μένουν εκτός Λονδίνου. Τα τραίνα τις νυχτερινές ώρες δεν είναι ότι καλύτερο, λεωφορεία για άλλους προορισμούς μέσω LHR μόνο, τα οποία τέτοια ώρα δεν θα έχει και τις καλύτερες επιλογές για να πας σπιτάκι σου. Δεν είναι δυνατόν για όλους να έχουν κάποιον να έρθει να τους πάρει.

Ξέρω κούρασα αλλά οι ώρες είναι πολύ ακατάληλες για πολλούς ακόμη λόγους. Γκρίνιαζα για τη συγχώνευση πέρισυ με το δρομολόγιο της Αθήνας αλλά σε σχέση με το καινούργιο χίλιες φορές να γινόταν το ίδιο!

thanosp":27r7ymiq said:
Έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν θα βολεύουν οι ώρες για επιβάτες που δεν προορίζονται για Θεσσαλονίκη αλλά για τους γύρω νομούς. Μια χαρά είναι τώρα που γίνεται μεσημέρι.. :?

Μπορώ να σου πω πως είμαι σίγουρος αφού 2 φορές που επέστρεψα με την πτήση αυτή φέτος με την οικογένειά μου ήμοασταν οι μόνοι Θεσσαλονικείς μέσα στο αεροπλάνο και η άφιξη στις 22:30 είναι καταπληκτική, τουλάχιστον για όσους μένουν στην πόλη.

Για πρώτη φορά αρχίζει και nonstop πτήση για Τορόντο.
Η ΟΑ 421 τις Κυριακές, από 17/6-09/9.
Παραμένουν και 4 πτήσεις μέσω Μόντρεαλ (ΟΑ423).

επιτέλους, μια ορθολογική χρήση των Α340.

Η ΟΑ273/4 παραμενη ως εχει 12-4-67 SKG 1505-1635 LGW 1725-2240 SKG.