Olympic leased aircraft 2008

Δεν θελω να ειμαι κυνικος αλλα και σημερα να ερθει, απο 15Αυγουστο και μετα θα μπει στα δρομολογια. Δωρον αδωρο τελικα αφου η σεζον εχει σχεδον τελειωσει και η ζημια που ηταν να γινει στις ΟΑ, εγινε. :(

Παντως θα ηταν ενδιαφερον να μας πει καποιος αν θα ειναι βαμμενο στα χρωματα των ΟΑ ( οποια και αν ειναι αυτα ;) ) και αν η καμπινα θα ειναι διαρρυθμισμενη οπως και τα ιδιοκτητα 737 της εταιριας ( εννοω διακοσμο, ταπετσαριες, καθισματα κλπ ).
 
Γνωρίζουμε ηλικία του συγκεκριμένου ΑΦ, ιστορικό, κλπ κλπ??
 
MerNion":erm2v2qr said:
Απ' ότι βρήκα αυτά τα 4 έχει και νοικάζει αυτή η εταιρία..

N764TA c/n 25764 Asiana, Varig, Justice Prisoner & Alien Transportation System (JPATS)
N765TA c/n 25765 Asiana, Varis, Justice Prisoner & Alien Transportation System (JPATS), Ryanair
N843BB c/n 25843 BA, Justice Prisoner & Alien Transportation System (JPATS)
N850BB c/n 25850 BA, Justice Prisoner & Alien Transportation System (JPATS)

Για να δούμε ποια θα είναι..
Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε για τα αεροσκάφη που έχει η εταιρεία, που νοίκιασε η ΟΑ 2 Β734.
Επίσης φωτογραφίες από τα δύο από αυτά:
http://www.airliners.net/search/photo.s ... rds=N850BB
http://www.airliners.net/search/photo.s ... rds=N843BB
 
Άρθρο στα ΝΕΑ φαίνεται πως εξηγεί τις καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των ενοικιασμένων αεροσκαφών της Ολυμπιακής. Αποσπάσματα:

Το ένα από τα δύο αεροπλάνα τύπου Βoeing 737-400 που είχαν εντοπίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και επρόκειτο να νοικιάσουν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, διέθετε μόνο έναν κινητήρα! Ο δεύτερος κινητήρας του... ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη, ο οποίος τελικά δεν συμφώνησε με την ενοικίασή του στην Ελλάδα...

Την ίδια τύχη όμως είχε και το δεύτερο Βoeing 737-400, που ανέμεναν οι Ο.Α. από την αμερικανική αγορά. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που επρόκειτο να νοικιαστεί για το καλοκαίρι, ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «U.S. Μarshal» και μετέφερε κρατουμένους για λογαριασμό του αμερικανικού κράτους! Όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας, έπρεπε να υποβληθεί σε ορισμένες τεχνικές βελτιώσεις, πράγμα που θα απαιτούσε αρκετό χρόνο! Κάπως έτσι έχασε κι αυτό τον δρόμο του για την Ελλάδα...

Ένα τρίτο αεροσκάφος από τη Μαλαισία, τύπου Βoeing 737-300, που επρόκειτο να ενισχύσει τον στόλο των Ο.Α. για το καλοκαίρι, δεν αναμένεται να έρθει στην Αθήνα πριν από τις 8-9 Αυγούστου!

Όπως κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι των Ο.Α., μόνο για τον Αύγουστο, λόγω έλλειψης αεροσκαφών, θα ματαιώνονται 105 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ θα αλλάζουν χρόνους αναχώρησης ή θα συγχωνεύονται άλλες 300.
 
Τι είχες γιάννη τι είχα πάντα... :rolleyes: ..έτσι επιστρέφουμε στη γνωστή πρακτική της ενοικιάσης ό,τι ναναι, όσο να'ναι, μπας και βγει το προγραμμα και δεν μας λιντσάρουν οι επιβάτες..οι "έγκαιρες" κινήσεις της διοίκησης των Ο.Α. για την ενοικίαση επαρκούντος αριθμού α/φων και σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές απέδωσαν καρπούς...
 
http://flightaware.com/live/flight/N764TA

Το άρθρο των "Νέων" είναι ράδιο-αρβύλα.
Το α/φος θα φθάσει σήμερα εκτός απροόπτου, (βρίσκεται ήδη σε Ευρωπαικό έδαφος).
 
Τα έχουμε ξαναπεί.
Τα "ρεπορτάζ"(ο θεός να τα κάνει.....) των περισσότερων δημοσιογράφων περιορίζονται στις πληροφορίες που παίρνουν από τους διάφορους (κομματικούς) συνδικαλιστές.
Η άγνοια δε των περισσοτέρων περί του θέματος (Aviation) τους οδηγεί στο να ακούν κάτι και να το μεταφέρουν με δικά τους λόγια στο χαρτί (πολλές φορές ακατανόητο) πάντα δε σύμφωνο με την κομματική ταυτότητα που έχει το εν λόγω έντυπο.

Είναι καθημερινότητα το ΙΔΙΟ γεγονός οι συμπολιτευόμενοι να το βρίσκουν σαν θέσφατο ενώ την ίδια ώρα οι αντιπολιτευόμενοι σαν καταστροφή .

Προσωπικά έχω προ πολλού παύσει να δίνω σημασία στα "ρεπορτάζ" και στις "αποκαλύψεις" αφού στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν το παραμικρό .
 
george_a":3uelbqnf said:
Γνωρίζουμε ηλικία του συγκεκριμένου ΑΦ, ιστορικό, κλπ κλπ??
Οπως είπε προηγουμένα ο Nontas το πρώτο αεροσκάφος που είναι καθοδόν είναι το N764TA και,
μια φώτογραφία του αεροσκάφους: http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 143&nseq=0
και το ιστορικό του: http://www.planespotters.net/Production ... 25764.html

Λοιπόν αναμένουμε την άφιξη του!
Ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι και αυτό με το all white livery των ΟΑ!!
Καλές πτήσεις!!
manos_p :mrgreen:
 
καλησπέρα σας! ελπίζω να είστε όλοι καλά, :)

Δυστυχώς τα αεροπλάνα αυτά έρχονται λίγο αργά και η έλλειψη αεροσκαφών έχει κάνει πολλές ζημιες στην ΟΑ, αυτό το ξέρουμε όλοι μας.

Χαίρομαι που άρχισε την κάθοδο του το πρώτο αεροσκάφος αλλα έχει ακόμα σημασία εάν έρθει, τώρα που σε ένα μηνα σχεδόν τελειώνουνε οι καλοκαιρινές διακοπές? Γιατί δεν φτάνει μονο το να φτάσει το a/c, πρέπει να περάσει και βάψιμο και έλεγχο έτσι δεν είναι?
Το αεροπλάνο αυτό που έρχεται καλύτερα θα ήταν να έρθει το Μάιο αλλα τέλος πάντων
Όμως εάν τα χρειαστούν και για το χειμώνα τότε okay αξίζει τον κόπο πιστεύω

Αυτά τα αεροπλάνα μέχρι ποτε θα μείνουν στο στόλο? ξέρει κανεις?

Αυτά λοιπόν ήθελα να πω,
ναστέ όλοι καλά και ας ελπίσουμε το καλύτερα για τις ΟΑ
 
Ένα 737 με αμερικανικό νηολόγιο είναι σταθμευμένο εκ δεξιών του ΒΕΜ στο υπόστεγο της τεχνικής βάσης. Είναι βαμμένο όπως το ΒΚΧ.
 
Top