Ονοματοδοσία αεροσκαφών Aegean

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για ενημερώστε μας οι "απο μέσα" ποιο ειναι ποιο, για να ενημερώσω με τη σειρά μου και την database :wink: !

Εκτός από τα 3 ταξίδια στη Ρώμη για όσους πρότειναν τα ονόματα που επελέγησαν, στα δώρα του διαγωνισμού υπήρχαν και 100 εισιτήρια για 50 από τους συμμετέχοντες.

Αυτή η κλήρωση δεν έγινε ακόμα; Στο site της δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.

Τελικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσεις όλους τους ειδήμονες το να μήν κάνεις τίποτε απολύτως;;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εταιρεία διάλεξε, με βάση τα γούστα της, κάποια ονόματα.

Διάλεξε η Α3 το 'ήθος', και μας πείραξε. Δηλαδή αν το ονόμαζε σε 'λαμογιά' θα μας ικανοποιούσε;;; Θα ...χαιρόμασταν;;; Το 'ατιμία';;; Το 'χρωστάμε παντού';;;

george_a":3v4wloc1 said:
Τελικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσεις όλους τους ειδήμονες το να μήν κάνεις τίποτε απολύτως;;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εταιρεία διάλεξε, με βάση τα γούστα της, κάποια ονόματα.
Δεν την κατηγόρησε κανείς,απλά και μείς με βάση τα γούστα μας,σαν πελάτες, δε μας φαίνονται σόα για ονόματα αεροσκαφών...
Όπως άλλωστε θα δείς και στο σάιτ της η πλειονότητα των χρηστών "πίστεψε" ότι το σκεπτικό της ήταν ή Αρχαία Ελλάδα ή Μυθολογία.

Διάλεξε η Α3 το 'ήθος', και μας πείραξε. Δηλαδή αν το ονόμαζε σε 'λαμογιά' θα μας ικανοποιούσε;;; Θα ...χαιρόμασταν;;; Το 'ατιμία';;; Το 'χρωστάμε παντού';;;

Πάλι πλάκα θα είχε!Δεν είναι άσκημη ιδέα!!!Πχ Να υπάρχει το αεροπλάνο ΗΘΟΣ και δίπλα του να παρκάρει το ΛΑΜΟΓΙΟ! :twisted: :twisted: :twisted:

george_a":38g8hmfn said:
Είπε κανείς οτι τον πειραξε που η Α3 αποφάσισε αυτά τα ονόματα :roll: ? Μάλλον george_a κάτι άλλο κατάλαβες :wink: . Το ότι λέμε την προσωπική μας άποψη δε σημαινει οτι μας πειράζει. Μη φτάνεις στο τελείως αντίθετο άκρο :oops: . Και μόνο το ότι έκανε δημόσια καμπάνια για την ονομασία τους, ήταν θετικότατο στοιχείο.

Η δικιά μου πχ προσωπική γνώμη διαφωνεί όσο αναφορά την επιλογή λέξεων με βάση την προτροπή της Α3 που ενώ παρότρεινε να είναι ελληνικές λέξεις που είναι γνωστές και στο εξωτερικό, τελικά διάλεξε λέξεις που δεν πληρουν και τόσο την παραπάνω προυπόθεση.

Συγκεκριμένα η Α3 έλεγε τα εξής:

Τι ονόματα ψάχνουμε? Είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Μιλάμε την ελληνική γλώσσα και έχουμε χαρίσει στον κόσμο χιλιάδες λέξεις. Ψάχνουμε λοιπόν τρεις ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να ονομάσουμε τα ολοκαίνουρια Airbus A320 που θα ενσωματωθούν στο στόλο μας.

Ποια απο τις 3 λέξεις χρησιμοποιείται και στην αγγλική γλώσσα? :doubt:
Μόνο το "ήθος" νομίζω, και αυτό σπάνια.

Θεωρώ την όλη συζήτηση άκυρη ούτως ή άλλως, απλά να αναφέρω πως κατά την αντίληψή μου οι περισσότεροι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει "ethos" και χρησιμοποιείται ευρύτατα σα λέξη. Επίσης στα γερμανικά η κινητική ενέργεια λέγεται "Kinetische Energie" και στα αγγλικά "Kinetic Energy", ενώ αν χτυπήσετε "nostos" στο google θα σας επιστρέψει 211.000 αποτελέσματα.
Θεωρώ δε την όλη πρωτοβουλεία της εταιρείας πετυχήμενη και προσωπικά προτιμώ λέξεις από τοπονύμια-αν και το όλο θέμα δε νομίζω να πολυαπασχόλησε τον κόσμο, πέρα από κάτι «κολλημένους με την μπάλα» σαν κι εμάς :-)
Τέλος είμαι καινούριος σε αυτό το φόρουμ και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχουν άνθρωποι σχετικοί με τον χώρο και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα, αλλά είναι εκνευριστικό πως κάποιοι το παίζουν ειδήμονες και επί παντός επιστητού, από το αν έκανε καλά η aegean που πήρε Α320 μέχρι αν τους έδωσε καλά ονόματα...

tupolev":1umm83gg said:
Θεωρώ την όλη συζήτηση άκυρη ούτως ή άλλως, απλά να αναφέρω πως κατά την αντίληψή μου οι περισσότεροι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει "ethos" και χρησιμοποιείται ευρύτατα σα λέξη. Επίσης στα γερμανικά η κινητική ενέργεια λέγεται "Kinetische Energie" και στα αγγλικά "Kinetic Energy", ενώ αν χτυπήσετε "nostos" στο google θα σας επιστρέψει 211.000 αποτελέσματα.

Και γώ σοβαρά μιλώντας, θεωρώ ότι κάποιοι φίλοι του φόρουμ τρώγονται με τα ρούχα τους. Χαλαρά ρε παιδιά. Γούστα είναι αυτά, δηλαδή επειδή η Aegean είναι μεγάλη και τρανή, και ουσιαστικά ο μόνος παίχτης στην ελληνική αγορά τη βάζουμε στο απυρόβλητο? Απαγορεύεται ο σχολιασμός!!! Αυτή είναι η ουσιαστική σημασία του φόρουμ. Να μαθαίνουμε πρώτοι τα νέα, να τα σχολιάζουμε, κλπ κλπ
Άλλωστε οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε «κάτι» κοινό. Αγάπη για την Αεροπορία!
Όλοι πιστεύω ότι θέλουμε το καλό(την υγιή ανάπτυξη) της Ελληνικής Πολιτικής και μη Αεροπορίας, οπότε τα σχόλια είναι πάντα καλοπροαίρετα! Και σε αυτό είμαι σίγουρος.
Δε θα είχε νόημα να υπάρχει ένα φόρουμ και να είναι ένα δελτίο τύπου της κάθε εταιρίας! Με μόνο κορώνες και θαυμασμούς! Μπράβο κύριε Βασιλάκη, Μπράβο Α3,είστε τρομεροί…. Αυτό θες?
Επιχειρηματίες είναι και κάνουν επιλογές! Εμείς απλά σχολιάζουμε το προϊόν που μας πλασάρουν!
Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να παίρνουν(τα αεροπλάνα) ονόματα πλανητών, κομήτες, κλπ. Που πάλι είναι σχεδόν όλα ελληνικά και παγκοσμίως γνωστά.

Τέλος μη πιάνεις φυσική(κινητική ενέργεια), γιατί θα πρέπει να πιάσουμε και ιατρική, και δεν θα βρούμε τέλος….
Φιλικά,
Κώστας

λόγω ...επιστημονικής ειδικότητας θα προτιμούσα πάντως ονόματα που να ταιριάζουν και με τη φυσική και με την ιατρική....

Αλλά αυτά τα ωραία όταν κάνω τη δική μου αεροπορική εταιρεία. :wink:

flightnumber":3e0ynpac said:
Και γώ σοβαρά μιλώντας, θεωρώ ότι κάποιοι φίλοι του φόρουμ τρώγονται με τα ρούχα τους. Χαλαρά ρε παιδιά. Γούστα είναι αυτά, δηλαδή επειδή η Aegean είναι μεγάλη και τρανή, και ουσιαστικά ο μόνος παίχτης στην ελληνική αγορά τη βάζουμε στο απυρόβλητο? Απαγορεύεται ο σχολιασμός!!! Αυτή είναι η ουσιαστική σημασία του φόρουμ. Να μαθαίνουμε πρώτοι τα νέα, να τα σχολιάζουμε, κλπ κλπ
Άλλωστε οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε «κάτι» κοινό. Αγάπη για την Αεροπορία!
Όλοι πιστεύω ότι θέλουμε το καλό(την υγιή ανάπτυξη) της Ελληνικής Πολιτικής και μη Αεροπορίας, οπότε τα σχόλια είναι πάντα καλοπροαίρετα! Και σε αυτό είμαι σίγουρος.
Δε θα είχε νόημα να υπάρχει ένα φόρουμ και να είναι ένα δελτίο τύπου της κάθε εταιρίας! Με μόνο κορώνες και θαυμασμούς! Μπράβο κύριε Βασιλάκη, Μπράβο Α3,είστε τρομεροί…. Αυτό θες?
Επιχειρηματίες είναι και κάνουν επιλογές! Εμείς απλά σχολιάζουμε το προϊόν που μας πλασάρουν!
Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να παίρνουν(τα αεροπλάνα) ονόματα πλανητών, κομήτες, κλπ. Που πάλι είναι σχεδόν όλα ελληνικά και παγκοσμίως γνωστά.

Τέλος μη πιάνεις φυσική(κινητική ενέργεια), γιατί θα πρέπει να πιάσουμε και ιατρική, και δεν θα βρούμε τέλος….
Φιλικά,
Κώστας
Εσύ αυτό που κατάλαβες είναι ότι εγώ λέω να βάλουμε την Αιγαίου στο απυρόβλητο;
Και υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από το σχολιασμό και την ειρωνία, και η τελευταία σελίδα είναι γεμάτη ειρωνίες που μόνο καλοπροαίρετες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και αν το κίντηρο τους είναι η «αγάπη για την αεροπορία», τότε μάλλον κάποιοι δεν ξέρουν να εξωτερικεύουν τα αισθήματά τους.
Τώρα να γυρίζεις να μου λες
"Δε θα είχε νόημα να υπάρχει ένα φόρουμ και να είναι ένα δελτίο τύπου της κάθε εταιρίας! Με μόνο κορώνες και θαυμασμούς! Μπράβο κύριε Βασιλάκη, Μπράβο Α3,είστε τρομεροί…. Αυτό θες?
"
το θεωρώ προσβλητικό και δεν καταλαβαίνω πάλι πως το υποθέτεις. Έχω αναφέρει εγώ σε κάποιο ποστ μου θαυμασμό προς την Αιγαίου και δεν το θυμάμαι;
Το κινητική ενέργεια ήταν απλά ένα παράδειγμα για να δείξω πως η λέξη κίνηση χρησιμοποιείται σε ξένες γλώσσες(και μάλιστα όχι μόνο στα αγγλικά), αλλά μάλλον εδώ πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τι λέμε γιατί οι «αγαπητικοί της αεροπορίας» θα μας πυροβολήσουν.
Φιλικά,
Γιάννης

GP707":2swtz3js said:
Για ενημερώστε μας οι "απο μέσα" ποιο ειναι ποιο, για να ενημερώσω με τη σειρά μου και την database :wink: !

Eχω ολη την καλη διαθεση. Υπαρχει μονο ενα μικρο προβλημα. Τα ονοματα δεν αναγραφονται πανω στα αεροπλανα (ακομα, τουλαχιστον) :shock: :? :oops: :roll: