Overfly-Spotting

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το Σαββατο πανω απο το αεροδρομιο αuτο το πανεμορφο Α340 της Emirates..

δφ

παιδια εχω την χαρα νας αναγγειλω οτι το πρωι ειδα το πρωτο κοντρειλ απο 4κινητιριο ελικοφορο,ηταν πραγματικα εντυποσιακο,το παρατηρουσα με τα κυαλια μου μεχρι να χαθει. :shock:

Να ρωτησω κατι που κοντευει να με τρελανέι

Προχθες το μεσημερακι προσπαθουσα να διαβασω εχοντας ανοικτο το παραθυρο,οταν ξαφνικα ακουο εναν λεπτο χαρακτηριστικο ηχο απο στροβιλοελικοφορο.Πεταγομε εξω ψαχνω τον ουρανο,και βλεπω τη σιλουετα του αεροσκαφους.Παιρνω τα κυαλια μου,και απο το σχημα,και το μεγεθος ειμαι 90% σιγουρος οτι ηταν ντακοτα.Μπορειται να μου πειτε αν αυτο που ειδα υπαρχει περιπτωει να ειναι ντακοτα?Μου φαινεται πολυ παραξενο αλλα οπως ειπα ειμαι αρκετα σιγουρος.

Dacota υπαρχει περιπτωση να ειδες. Πετανε ακομα κανα-δυο με την ΠΑ.

Οσο για το 4κινητηριο overflying, τι ηταν? An-12? C-130? Με τι εμοιαζε, τελωσπαντων? :wink:

g

c-130 δεν ηταν σιγουρα,καθως θα αναγνωριζα τον ηχο του,επισης ηταν σιγουρα πιο μεγαλο απτο c-130

c-130 δεν ηταν σιγουρα,καθως θα αναγνωριζα τον ηχο του,επισης ηταν σιγουρα πιο μεγαλο απτο c-130

Πιο μεγάλο από C-130 ?

υπάρχει μονο ένα ελικοφορο που είναι μεγαλύτερο από το C-130, και αυτό είναι το φοβερό Αν-22...
μήπως είδες ένα P-3 ?
το γνωστό Orion δεν είναι μεγαλύτερο από ένα C-130; η διαφορα είναι το πολύ 1 metro στο μακρος, αλλα έχει έναν διαφορτικο ήχο από τα C-130...

φιλικά

@macedonas

μου φαίνεται ότι μπερδεύτηκες ;)

g

παιδια οχι δεν αναφερομουν στην ντακοτα αλλα στο ελικοφορο που αφηνε κοντρειλ.
εσεις μαλλον μπερδευτηκατε,η μπορει να σας μπερδεψα :D
τελος παντων,το αεροπλανο δεν ηταν ηρακλης γιατι θα το γνωριζα σιγουρα!!!

αν εχετε παραθεστε καμια φωτογραφια να ειδο.

Εβγαλα αυτή σήμερα (ψιλοχάλια γιατι είχε σκοτινίασει για τα καλά):
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=9863
και μου κάνει εντύπωση οτι από τον δεξιό κινητήρα δημιουργούνται 2 contrails αντί για ένα (όπως συμβαίνει με τον αριστερό) με αποτέλεσμα να φαίνονται 3 contrails σε ένα δικινητήριο αεροσκάφος.. Δεν το έχω ξαναδεί και μου έκανε εντύπωση..