παραλίγο τραγωδία με Α320 της ΑΙR FRANCE

  • Thread starter Thread starter nikolas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

nikolas

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
31/03/2006
Μηνύματα
31
Likes
0
Παραλίγο τραγωδία στον αέρα με Α320 της AIR FRANCE σε πτήση από Μάντσεστερ - Παρίσι 03/05/2008.
Μικρός επισκέπτης στο cockpit τράβηξε την προσοχή του πληρώματος με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να συγκρουστεί με άλλο αεροσκάφος.
Μετά από ειδοποίηση του πύργου ελέγχου τη γλίτωσαν παρά τρίχα. :thx: :thx: :thx:

Είδηση από τσέχικο site http://www.novinky.cz/clanek/139409-mal ... zerum.html
 
Και μετά από αυτό το συμβάν να φανταστώ ότι δεν θα μας ξανααφήσουν να επισκεφτούμε το πιλοτήριο;Απορώ τι έκανε ο άνθρωπος και τους τράβηξε την προσοχή!;
 
Ακόμη και τώρα όποιος και αν σε αφήνει ρισκάρει πολλά. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.
 
Μα καλα... εχουμε 2 χειριστες... ΟΚ ο ενας δειχνει τα οργανα στο παιδακι... Ο δευτερος κοιταζει κ αυτος για να κανει revision σε αυτα που ξερει??? Δεν θα επρεπε ενας απο τους 2 να ειναι μονιμως προσηλωμενος στη δουλεια του?
 
Εμένα πάλι το όλο σκηνικό μου μοιάζει λίγο ψέμα ή τουλάχιστον τραβηγμένο από τη μεριά του αυτόπτη μαρτυρά μιας και μόνο στα λεγόμενα του βασιζόμαστε.

1) TCAS δεν έχουν τα 320 της Air France? Γιατί ο ελεγκτής περίμενε τη τελευταία στιγμή για να δώσει εντολή για climb και μάλιστα στα 43.000 ποδια (αν υποθέσουμε ότι ήταν στα 33.000) με service maximum του 320 τα 39.000!!! Κατά τη διάρκεια της απότομης ανόδου μας λέει ο αυτόπτης ότι το πλήρωμα έδειχνε τρομαγμένο και κρατιόταν από τα καθίσματα ΤΟΥΣ «had terror written across their faces and were gripping their chairs». Τόσο απότομη κίνηση και έδωσε και προειδοποίηση στο πλήρωμα να κάτσει κάτω???

2) Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι το αεροσκάφος είναι στα 33.000 πόδια είναι πιθανόν σε cruise. Είναι λίγο χαζό λοιπόν ο πιλότος όσο και να ήθελε να κάνει φιγούρα σε ένα πιτσιρικά να απενεργοποιήσει τον αυτόματο, να βγει από το σχέδιο πτήσης και να κάνει απότομη στροφή «The pilot made a sharp turn to the left, without warning, and then back again». Όχι ότι δε μπορεί να γίνει αλλά μοιάζει τραβηγμένο. Σε περίπτωση που το πλήρωμα καμπίνας έκανε το service θα πρέπει να έγινε ο χαμός με μια απότομη στροφή «sharp turn».

3) 142 επιβάτες και ένας βγήκε να το καταγγείλει. Ο τύπος από τα λεγόμενα του μου θυμίζει αυτόπτη μαρτυρά από φρενάρισμα που στην περιγραφή του όμως βάζει μέσα και εκκωφαντικούς θορύβους και μικρά παιδιά να φωνάζουν και την τεχνική του άποψη επί του θέματος.
 
Συμφωνώ, η όλη ιστορία "μυρίζει" παραμύθι.
Εάν συνέβει κάτι, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται γι αυτό ας μην κρεμάσουμε το
πλήρωμα αμέσως, ας περιμένουμε την έρευνα.
Πάντως τέτοιες αλλαγές ύψους, φιγούρες σε πιτσιρικάδες κ.λ.π. είναι αηδίες.

Ερώτηση για τους Airbus drivers:
Στο Airbus, υπάρχει warning αν πετάει με βαρομετρική διαφορετική του 1013 σε RVSM επίπεδα?
 
Σε ολα υπαρχει και στα Boeing και στα Airbus. Βεβαιως πρεπει να εχεις σεταρει και το σωστο TA TL για να σου πει σωστα.
 
chania27":oc26ahm8 said:
Πάντως τέτοιες αλλαγές ύψους, φιγούρες σε πιτσιρικάδες κ.λ.π. είναι αηδίες.

Πάντως για να το αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, το θέμα είναι
α) υπαρκτό
β) "αξιόπιστο"
γ) πολύ σοβαρό
 
Τα μίντια απλώς αναπαρήγαγαν τον ισχυρισμό ενός επιβάτη (και μάλιστα με τραγικά λάθη, για 12 ώρες η Daily Mail έγραφε ότι ηταν Α380 :thx: ). Οι εφημερίδες (με τη γνωστή τους παντελή άγνοια για τα αεροπορικά) δεν διασταύρωσαν τίποτα. Αν δεις την είδηση στους Times λέει "it was claimed", δλδ κάποιος υποστήριξε. Ενας. Μόνο. Ένας ίσον κανένας όμως.

Τέσπα, εμένα μάλλον για αναταράξεις στην προσέγγιση μου φαίνεται (στο a.net κάποιοι λένε ότι όλο αυτό μοιάζει με απότομο go around). Προσωπικά, όποτε βλέπω σε οποιοδήποτε έντυπο (πλην ειδικών εννοείται) οτιδήποτε για αεροπλάνα ξέρω εκ των προτέρων ότι γράφουν ανοησίες.

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν αποδειχθεί ότι όλο αυτό ήταν μια παπαριά ενός επιβάτη που ήθελε να κανει τον έξυπνο.

Υ.Γ.
Άκου εκει "είχαν τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους" LOOLLLLLLLL :lol:
 
Top