Βρε παιδιά αφού το είπαμε και πρίν....ο ήχος προκαλείται από ορισμένα στοιχεία μηχανών (όπως γρανάζια,περιστρεφόμενους κοχλίες...) οι οποίοι καθώς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί για την κίνηση των flaps έρχονται σε επαφή με την ροή του άερα, που έχει μεγάλη ταχύτητα, και δημιουργείται αυτός ο ήχος... σας το λέω σίγουρα γιατι πετούσα μια φορά στο cockpit ενός AVRO της Α3 και το ρώτησα και εγώ.
Τώρα κάτι που ήθελα να υπογραμμίσω, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για την ενεργοποίηση των flaps...10-15 λεπτά μετά την απογείωση και τέτοια....οι κινήσεις των flaps εξαρτώνται από τα παρακάτω:
- Κατά την απογείωση, το αεροσκάφος πρέπει να περάσει τα 1000 πόδια και αφού τα περάσει μονο τοτε μπορεί το πλήρωμα να αρχίσει την διαδικασία για το "μάζεμα" των flaps.
- Οι θέσεις στις οποίες τα flaps μαζεύονται ή ανοίγονται έχουν άμεσα να κάνουν με την ταχύτητα του αεροσκάφους
Οπότε το 4 λεπτά μετά την απόγείωση ή το 10 λεπτά με την απογείωση είναι σχετικό. Ανάλογα με την διαδικασία, τους περιορισμους του αεροδρομίου, το βάρος το αεροσκάφος το πλήρωμα μπορεί να εκτελέσει απογειώσεις που να οδήγουν σε 'διαφορετικούς χρόνους' ενεργοποίησεις των flaps.
Επίσης αυτός ο ήχος ακούγετι κατά την διαδικασία προσγείωσης.
Δεν αποκλείω βέβαια κάποιο απίθανο γεγονός που μπορεί να γίνεται στο α/φ της SN ....κάτι όμως που το θεωρώ σχεδόν απίθανο.