Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακρυά. H Aegean είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεία στην Ευρώπη, όπου οι επιβάτες αμέσως μετά την προσγείωση σηκώνονται, μαζέυουν χειραποσκευές και βάζουν μπουφάν και καπαρντίνες, ενώ το αεροπλάνο ακόμα τροχοδρομει. Ειδικά σε πτήσεις εσωτερικού, η έκφραση του προσώπου μου είναι μονίμως έτσι :shock:
Θα μου πείς, αυτό είναι συμπεριφορά του κλασσικού του μ@λ@κ@ του Έλληνα. Σύμφωνοι. Δεν έχω όμως ακούσει μιά φορά ένα PA να λέει καθίστε κάτω. Η συμπεριφορά είναι σαν την κότα. Την εκτρέφεις. Αν δεν είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα υπέυθυνη για την "εκπαίδευση" των επιβατών, ποιός είναι; Εδώ φταίει σαφώς και η ΟΑ. Αλλά εκεί, όσο θυμάμαι, όλο και κανένα ντροπαλό PA γινόταν. Οι ίδιοι επιβάτες, όταν πετάνε με καμμία ΒΑ ή ΕΖ και κάνουν κανένα τέτοιο, ακούνε από τις εγγλέζες τον εξάψαλμο.
Στην Α3 λές και δεν θέλουν να μαλώσουν τα "παιδιά" και δεν ξανάρθουν. Κάτι παρόμοιο με την περίπτωση που συζητάμε οσμίζομαι. Χαμόγελο, τσάι και συμπάθεια, το οποίο δεν είναι πιστεύω προσωπική επιλογή του πληρώματος. Είναι πιθανολογώ γραμμή της εταιρείας που την περνάει με διαφόρους τρόπους (εκπαίδευση, αξιολόγηση κλπ).
Αντιλαμβάνομαι ότι στο φόρουμ υπάρχει μία μερίδα που πίνει νερό στο όνομα της Α3 και μία άλλη μερίδα που την βρίζει από το πρωί ώς το βράδυ. Έτσι είμαστε εμείς! Θέλω να τονίσω ότι θεωρώ την Α3 μία πολύ καλή εταιρεία, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη να πετάω μαζί της (αν και συνήθως το αποφέυγω λόγω τιμολογιακής πολιτικής) και το προσωπικό της ευγενέστατο. ΟΜΩΣ, η ευγένεια και το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", σταματάει όταν οι κανόνες παραβαίνονται. Τελεία.