Περιστατικό σε πτήση της Α3 ΑΤΗ-TLV

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
NFEEFE":ixl5q43i said:
gonso":ixl5q43i said:
Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μία πτήση δεν υπάρχει δημοκρατία και δεν ισχύει το πλειοψηφικό σύστημα.

Εσείς δηλαδή θα κατεβάζατε 70 επιβάτες? Για να καταλάβω...??? Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι έγινε. ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ είχε "εξεγερθεί" ζητώντας:
Α) Να κατέβουν οι "ύποπτοι" επιβάτες
Β) Να αλλάξει αεροπλάνο η εταιρία
Γ) Αν δε κατέβουν οι 2 επιβάτες να φύγουν και να αποζημιωθούν.

Επειδή εγώ δεν έχω καταλάβει, αν δεν κατέβαιναν οι δύο ''υποπτοι'' επιβάτες, και θα έφευγαν και θα ήθελαν να αποζημειωθούν οι 70; Και γιατί επειδή στα μάτια τους, οι άλλοι ήταν ύποπτοι; Με βάση ποιον κανονισμό θα ήθελαν να αποζημειωθούν;

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!

Χωρίς να ξέρω τι έγινε, με βάση αυτά που γράφονται και μόνο, στην θέση του K1 θα ακύρωνα την πτήση και θα ζητούσα την επέμβαση των Αρχών - για τους επιβάτες (πέντε, δέκα, είκοσι, εβδομήντα) που αποφάσισαν να κάνουν κουμάντο στην πτήση με βάση τα 'θέλω' και τα 'στάνταρντς' που έχουν στο μυαλό τους - με βάση τους κανονισμούς.

Air Greece":3dbbh9re said:
Το προσωπικό δεν ήταν συνηθισμένο να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά. Υποτίθεται όμως ότι έχει περάσει από μία εκπαίδευση. Αν ήσουν εσύ για κάποιο λόγο, για μία παρεξήγηση,έστω,στη θέση τών δύο πού για να μη δώσουν συνέχεια προτίμησαν να αποβιβασθούν τί θα έλεγες; My sympathies στο προσωπικό πού αντιμετώπισε τέτοιο συμβάν; :wink:
Δεν υπάρχει εκπαίδευση για αυτά που θα συναντήσεις με αυτούς. Παθαίνεις και μαθαίνεις.
Για να μου συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να πάω TLV και δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να γίνει αυτό. Αν παραταύτα μου συνέβαινε, τότε θα έκοβα πολύ προσεκτικά κίνηση και είτε θα τους ξέσκιζα στις μηνύσεις επιτόπου είτε θα δεχόμουν όλα τα δώρα κι άλλα τόσα και η ζωή συνεχίζεται.

AirServ":3dbbh9re said:
Ε ενταξει εσυ το πηγες αλλου το θεμα..Επι της ουσιας "υπερασπιζεσαι"καθαρα την Α3 τωρα..Τι σχεση μπορει να εχει ενα παρομοιο σκηνικο σε ενα μαγαζι η ρεστοραν με αυτου του ειδους το περιστατικο μεσα σε αεροπλανο;
Μην κολλάς στο αεροπλάνο. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και αλλού, επηρρεάζοντας μάλιστα πολύ περισσότερο κόσμο.

AirServ":3dbbh9re said:
Οσο για διπλωματικα επεισοδια κλπ ειναι απλως crap...δεν παιζουν..
Έτσι ακριβώς, κραπ. Που να ξέρω εγώ τώρα απ΄αυτά, 40 χρόνια γιδοβοσκός...

Τελειώνω εδώ την υπερασπιστική γραμμή μου (Ευτύχη, μη ξεχάσεις τη χρυσή πιστωτική να μου στείλεις) και τα κραπ, δεν έχει νόημα γιατί το βλέπω απο πολύ διαφορετική σκοπιά. Πείτε τα εσείς που συμφωνείτε...

Προφανώς αυτοί οι επιβάτες που δημιούργησαν την φασαρία,είχαν επηρεαστεί από την επίθεση δολοφονίας που έγινε πριν λίγες μέρες από έναν αραβοϊσραηλινό και είχε σκοτωθεί ενα άτομο αν θυμάστε. Μάλλον σε αυτό οφείλεται όλο το σκηνικό που δημιουργήθηκε.
Τέλος κακήν κακώς όλοι οι επιβάτες έπρεπε να κατέβουν από το αεροπλάνο να ακυρωθεί και η πτήση,και αυτοι που δημιούργησαν το περιστατικό να κατηγορηθούν για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά την άποψη μου.
Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει στο αεροπλάνο και να πουλάει μαγκιά και να απαιτει να κατέβουν ορισμένοι συνεπιβάτες επειδή του καρφώθηκε οτι είναι ύποπτοι. Ο επιβάτης πληρώνει το εισητήριο πάει κάθεται στην θέση του και δεν "μιλάει", τα υπόλοιπα αν προκύψει θέμα στην πτηση είναι αρμοδιότητα του πληρώματος(αεροσυνοδός,φροντιστές, πιλότος,συγκυβερνήτης).
Γιαυτό ούτε νικητής υπάρχει, ούτε ηττημένος στο συγκεκριμένο περιστατικό. Η Aegean airlines λειτούργησε άκρως ερασιτεχνικά και οι επιβάτες έκαναν λες, και είναι απο το Κάτω Παρτάλι.

Το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους πρέπει να είναι ικανοί να επιβάλλουν τους κανόνες πτήσεως οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.Αυτό,δεν έγινε.Τελεία και παύλα.Αυτό λένε όσοι γνωρίζουν τόσο από πτήσεις (και όχι μόνο από εργασίες εδάφους) όσο και από Ισραηλινούς,Έλληνες,Αφρικανούς ,Μεξικανούς,Ζουαζιλανδούς.
Αυτή είναι η δουλοπρέπεια ή η κακώς νοούμενη πελατοκεντρική αντίληψη που εφαρμόζει η ΑEGEAN.
Εννοείται ότι αν προέκυπτε στη συνέχεια μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης,οι ταραξίες επιβάτες δε θα επεδείκνυαν κανέναν σεβασμό στο πλήρωμα.Επαναλαμβάνω, αυτό για όποιον γνωρίζει τη σημαίνει "πτήση".

jimAEL":1o1qh7vw said:
Επειδή εγώ δεν έχω καταλάβει, αν δεν κατέβαιναν οι δύο ''υποπτοι'' επιβάτες, και θα έφευγαν και θα ήθελαν να αποζημειωθούν οι 70; Και γιατί επειδή στα μάτια τους, οι άλλοι ήταν ύποπτοι; Με βάση ποιον κανονισμό θα ήθελαν να αποζημειωθούν;

Αν κατέβαιναν αυτοί που έκαναν το σαματά δε θα αποζημιώνονταν, φυσικά. Είχαν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα στην πτήση και είχαν κάνει και ρατσιστικές επιθέσεις, συν το ότι αυτή την εποχή οι επιβάτες πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν λέξεις όπως "τρομοκράτες". Αυτοί λοιπόν αν κατέβαιναν θα κατέβαιναν υπό σύλληψη από την Αστυνομία, όπως και έπρεπε να γίνει. Κάνεις φασαρία, δε συμμορφώνεσαι, σηκώνεσαι στο διάδρομο ενώ το αεροπλάνο θέλει να απογειωθεί, φωνάζεις "ελέγξτε τον τάδε" ο οποίος πέρασε από τους ίδιους ελέγχους από τους οποίους πέρασες εσύ; Φεύγεις και σε κάποιες εταιρίες ίσως μπαίνεις και σε black list. Στο αεροπλάνο ΔΕΝ κάνει κουμάντο ο επιβάτης. Το αντίθετο: κάνει ό,τι του λέει το πλήρωμα.

Άλλο να δεις κάτι πραγματικά ύποπτο, κάτι συγκεκριμένο, και να ενημερώσεις το πλήρωμα, και άλλο το "είναι Άραβας, φαίνεται τρομοκράτης".

alex96":1o1qh7vw said:
Εννοείται ότι αν προέκυπτε στη συνέχεια μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης,οι ταραξίες επιβάτες δε θα επεδείκνυαν κανέναν σεβασμό στο πλήρωμα.Επαναλαμβάνω, αυτό για όποιον γνωρίζει τη σημαίνει "πτήση".

Πολύ σωστό.

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακρυά. H Aegean είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεία στην Ευρώπη, όπου οι επιβάτες αμέσως μετά την προσγείωση σηκώνονται, μαζέυουν χειραποσκευές και βάζουν μπουφάν και καπαρντίνες, ενώ το αεροπλάνο ακόμα τροχοδρομει. Ειδικά σε πτήσεις εσωτερικού, η έκφραση του προσώπου μου είναι μονίμως έτσι :shock:

Θα μου πείς, αυτό είναι συμπεριφορά του κλασσικού του μ@λ@κ@ του Έλληνα. Σύμφωνοι. Δεν έχω όμως ακούσει μιά φορά ένα PA να λέει καθίστε κάτω. Η συμπεριφορά είναι σαν την κότα. Την εκτρέφεις. Αν δεν είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα υπέυθυνη για την "εκπαίδευση" των επιβατών, ποιός είναι; Εδώ φταίει σαφώς και η ΟΑ. Αλλά εκεί, όσο θυμάμαι, όλο και κανένα ντροπαλό PA γινόταν. Οι ίδιοι επιβάτες, όταν πετάνε με καμμία ΒΑ ή ΕΖ και κάνουν κανένα τέτοιο, ακούνε από τις εγγλέζες τον εξάψαλμο.

Στην Α3 λές και δεν θέλουν να μαλώσουν τα "παιδιά" και δεν ξανάρθουν. Κάτι παρόμοιο με την περίπτωση που συζητάμε οσμίζομαι. Χαμόγελο, τσάι και συμπάθεια, το οποίο δεν είναι πιστεύω προσωπική επιλογή του πληρώματος. Είναι πιθανολογώ γραμμή της εταιρείας που την περνάει με διαφόρους τρόπους (εκπαίδευση, αξιολόγηση κλπ).

Αντιλαμβάνομαι ότι στο φόρουμ υπάρχει μία μερίδα που πίνει νερό στο όνομα της Α3 και μία άλλη μερίδα που την βρίζει από το πρωί ώς το βράδυ. Έτσι είμαστε εμείς! Θέλω να τονίσω ότι θεωρώ την Α3 μία πολύ καλή εταιρεία, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη να πετάω μαζί της (αν και συνήθως το αποφέυγω λόγω τιμολογιακής πολιτικής) και το προσωπικό της ευγενέστατο. ΟΜΩΣ, η ευγένεια και το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", σταματάει όταν οι κανόνες παραβαίνονται. Τελεία.

ΟΜΩΣ, η ευγένεια και το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", σταματάει όταν οι κανόνες παραβαίνονται. Τελεία.

Αμ μπραβο..Αυτο λεμε και εμεις οι δυστυχοι"τσοπαναραιοι"που εχουμε 20 χρονια εμπειρια..Κατι που δεν εννουν να καταλαβουν οι 40 χρονια"γιδοβοσκοι"Και συμφωνω και με τα υπολοιπα που εγραψες για Α3..

Κάποιος μίλησε για τις ΗΠΑ:Μετά το 2001 επικρατεί υστερία. Τουλάχιστον 100 περιπτώσεις υπάρχουν.Εκεί όποιον είναι μουσάτος μελαχροινός και κοντοκουρεμένος τον δειχνουν με το δάχτυλο, ουρλιάζουν, βάζουν φουσκωτούς συνεπιβάτες και τον στριμώχνουν γίνεται της τρελής και δεν μπουζουριάζουν κανέναν.
Διπλωματικό επεισόδιο: Εγινε.Η πρεσβεία (διπλωματική αποστολή ) της Παλαιστίνης διαμαρτυρήθηκε.Οι αραβοισραηλινοί παρόλο που θεωρούνται συμβιβασμένοι από την PA είναι αίμα τους και σάρκα των παλαιστινίων.Μετά το επεισόδιο του τελ-αβιβ όπου ο δράστης παραμένει ασύλληπτος οι εβραίοι κάτοικοι του Ισραηλ τους κοιτάνε με ένα μάτι.
Και κάτι παλιο και πολιτικό.Οι ισραηλινοί δεν εχουν και την καλυτερη γνώμη για τις αρχες ασφαλείας της χωρας μας.Το 1973 εσκασαν χειροβομβίδες στο Τρανζιτ του ανατολικού και το εντεμπε ξεκινησε απο την αθηνα και με αεροπειρατεία στην βηρυτό αποφυλακιστηκαν και καποιοι δραστες. Οι τρελαμένοι λοιπόν πιστεψαν ότι εχουν να κανουν με τζιχαντιστές και ότι τα ισραηλινά διαβατηρια τους ειναι πλαστά.Διαβάζουν και τις ιστορίες με την Λερο και το Παρισι και ασε.
Η AEGEAN δεν μπορούσε να το χειριστεί καλυτερα.Το ιδιο θα εκανε και η Ολυμπιακη Η ακύρωση θα ειχε πολυ μεγαλύερο κόστος.
Η ΕΛ-ΑΛ που τους μετεφερε τελικά να ξερετε ότι πριν τους ανεβάσει ρωτησε το σιν μπετ και πηρε πληρες ιστορικό τους.

Δηλαδή,δε φοβήθηκαν να διαμείνουν και να κυκλοφορούν στην Ελλάδα αλλά για την πτήση.Γνωρίζω ότι ο παραλογισμός είναι μέρος της ζωής αλλά το τι έγινε πριν από σαράντα-δυο έτη δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα.Και επαναλαμβάνω:Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορούν να το κρίνουν μόνο όσοι γνωρίζουν εξειδικευμένους πτητικούς κανονισμούς.-

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.