Περιστατικό σε πτήση της Α3 ΑΤΗ-TLV

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Πρόσεξε τώρα πώς γίνονται οι παρανοήσεις. Το quoted κομμάτι του αρχικού πόστ, μιλάει για "Ισραηλινούς" γενικώς και αορίστως και εγώ κατάλαβα ότι εννοούσε τις Ισραηλινές αρχές. Ευτυχώς ο ΟΑ701 έβαλε και λίνκ της πηγής και κατάλαβα ότι μίλαγε για κάποιους Ισραηλινούς επιβάτες! Τεράστια διαφορά.

Συμφωνώ με ότι έγραψε το fasoli. Το πλήρωμα επέτρεψε μπούλινγκ μέσα στο αεροπλάνο και κατ' επέκταση έπεσε θύμα μπούλινγκ και το ίδιο και κατ'επέκταση και η εταιρεία. Και τί δεν θα έδινα να ήμουν μάρτυρας του περιστατικού. Θέλω να φαντάζομαι ότι οι ισραηλινοί που έκαναν την μανούρα δεν κάθονταν στην 18DEF αλλά πολύ πολύ πιό μπροστά!

NFEEFE,διαφωνώ.Έχω χειριστεί καταστάσεις τέτοιου είδους με Ισραηλινούς.Αν στους συγκεκριμένους ανθρώπους επικαλεστείς ότι τηρήθηκαν και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες,ηρεμούν άμεσα όσοι και αν είναι.Αν είχε εφαρμοστεί αυτή η τακτική, η κρίση θα είχε επιλυθεί τάχιστα και χωρίς παρενέργειες για κανέναν.Προς αποφυγή παρανόησης και εφ'οσον οι διαμαρτυρόμενοι επιβάτες δεν είχαν δίκιο,έτσι προτείνεται να ξεκινούν οι διαδικασίες αντιμετώπισης απείθαρχων επιβατών.Η αντιμετώπιση από την AEGEAN δικαιολόγησε πλήρως τις άνομες αιτιάσεις των διαμαρτυρόμενων επιβατών.Ή κάνω λάθος;Έτσι θα αντιμετωπίζονται παρόμοια περιστατικά πλέον;Με αποβίβαση επιβατών;

NFEEFE":1gnn6gxm said:
Η περίπτωση αυτή alex δεν σήκωνε να κάνεις 17 unrully passengers, η πτήση δε θα έβγαινε ποτέ. Ή θα έπρεπε να ακυρώσουν τη πτήση τελείως (και να τη πληρώσουν όλοι) ή να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Την οποία βρήκαν και εκτέλεσαν όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι μία. Γίνεται ανακοίνωση από τον κυβερνήτη ότι όλοι οι επιβάτες έχουν υποστεί τους ίδιους ελέγχους ασφαλείας. Αν κάποιος επιβάτης έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμμένο σε σχέση με την ασφάλεια, που υπέπεσε στην αντίληψή του, να το κάνει. Όσοι επιβάτες αντιδρούν μόνο και μόνο λόγω του φύλου, χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας κάποιου άλλου συνεπιβάτη τους, παρακαλούνται να το κάνουν γνωστό στο πλήρωμα, ώστε να διευκολυνθεί η αποβίβαση των ιδίων από το αεροσκάφος και η προώθησή τους στην επόμενη πτήση.

Δεν γνωρίζω τι πραγματικά έγινε, αλλά αυτή είναι η διεθνής πρακτική σε περιπτώσεις φυλετικών ή άλλου είδους διακρίσεων. Δεν ζούμε στην Αλαμπάμα του 1954.

Χωρίς να θέλω να βάλω τους πάντες σε ένα τσουβάλι, οι παροικούντες γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμμένοι επιβάτες είναι απαιτητικοί, το λιγότερο. Σε πολλές περιπτώσεις, πιστεύουν ότι αγοράζοντας ένα εισητήριο για μία πτήση, αγόρασαν και το αεροπλάνο! Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μία πτήση δεν υπάρχει δημοκρατία και δεν ισχύει το πλειοψηφικό σύστημα.

Κατά τα άλλα,η AEGEAN διοργανώνει "ΦΙΕΣΤΕΣ" για την μεταφορά ταλαίπωρων μεταναστών στο Λουξεμβούργο...(μέσω Βρυξελλών)

Παραβίασε κάποιον κανονισμό η Α3; Έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και εργαζομένων της; Αν ναι, τότε αυταπάγγελτα να παρέμβει εισαγγελέας. Διαφορετικά, όποιος έχει πρόβλημα με την αντιμετώπιση μιας ιδιωτικής εταιρείας ας της τραβήξει μια μηνυσάρα για ξενοφοβία, ρατσισμό, παλιμπαιδισμό κ.ο.κ Έγω πολύ απλά, τους έβγαλα το καπέλο γνωρίζοντας παρα πολύ καλά τι εστί η συγκεκριμένη εθνικότητα, θα μπορούσα να γράφω ώρες τα άπαντα φίλων, γνωστών, συνεργατών όμως όλοι, αφού αποφασίζουν να δουλέψουν μαζί τους αποδέχονται και τις όποιες ιδιαιτερότητες. Μέση οδός δεν υπάρχει

Εγώ,αν ήμουν στη θέση των ΑραβοΙσραηλινών δε θα αποβιβαζόμουν οικοιοθελώς. Το αν οι ενέργειες του προσωπικού της AEGEAN παραβίασαν νομοθεσία δεν είναι κάτι που μπορούμε να κρίνουμε με τα όσα γνωρίζουμε αλλά είναι πιθανό.Για παράδειγμα,δε θα έπρεπε ποτέ να προτείνουν τη δωρεάν φιλοξενία των επιβατών γιατί είναι η απαρχή της διάκρισης. Το ότι πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία,απορώ που το επικαλείσαι εσύ (συγκεκριμένα).Τι σχέση έχει;

OA701":2kbbybmm said:
Παραβίασε κάποιον κανονισμό η Α3; Έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και εργαζομένων της; Αν ναι, τότε αυταπάγγελτα να παρέμβει εισαγγελέας. Διαφορετικά, όποιος έχει πρόβλημα με την αντιμετώπιση μιας ιδιωτικής εταιρείας ας της τραβήξει μια μηνυσάρα για ξενοφοβία, ρατσισμό, παλιμπαιδισμό κ.ο.κ

Η Α3 ουσιαστικά υποστήριξε τη ρατσιστική συμπεριφορά των επιβατών. Το να κάνεις ρατσιστικές διακρίσεις είναι παράνομο, ναι. Το αν γίνεται αυτεπάγγελτα παρέμβαση εισαγγελέα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν το ξέρω, όμως οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα και το βρίσκω πολύ λογικό το να τους κάνουν μήνυση.

Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσε το πλήρωμα αν το περιστατικό εξελίσσονταν εν πτήση και δε θέλω να σκεφτώ την απάντηση.Πρόκειται για χειρισμούς που υποδεικνύουν μέγιστη ανικανότητα.Επίσης,ΟΑ701,το αν κάποιοι δέχονται τα πάντα από τον οποιοδήποτε για τα χρήματα δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο.Μάλλον παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί.Τέλος, η αγένεια και η απαιτητικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από την απειθαρχία.

Μου αρέσει που άπαντες έχουν γνώμη επί του συγκεκριμένου συμβάντος, λες και ήταν εντός του αεροσκάφους αυτόπτες κι αυτήκοοι μάρτυρες των γεγονότων.Ππερισσότερη ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να μάθουμε (όταν μάθουμε) τι πραγματικά συνέβη. Αν οι συγκεκριμένοι Άραβες αισθάνονται οτι αδικούνται, ας προσφύγουν δικαστικά κατά της Aegean. Πάντως δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση οτι ενώ το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει πραγματοποιηθεί χιλιάδες φορές, συνέβη τώρα για πρώτη φορά το εν λόγω συμβάν; Πρώτη φορά συνταξίδευαν Άραβες και Εβραίοι; Δεν νομίζω. Μήπως ειπώθηκε μεταξύ των εμπλεκομέρων μερών κάτι που δεν γνωρίζουμε; Άρα ας είμαστε προσεκτικοί στις κρίσεις μας, αναμένοντας περισσότερες και πιο αξιόπιστες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η διεθνης πρακτικη σε παρομοιες καταστασεις ειναι το "κατεβασμα" των επιβατων μαζι με τις αποσκευες τους και απο εκει και περα τους αναλαμβανει η Ασφαλεια του Αεροδρομιου και η Ελ.Αστυνομια.
Εαν το συγκεκριμενο περιστατικο γινοταν στις ΗΠΑ οι συγκεκριμενοι τσαμπουκαδες Εβραιοι θα τους ειχαν μπουζουριασει χωρις 2η κουβεντα !
Αρα η προσπαθεια αρκετων να "δικαιολογησουν"την Α3,συγνωμη αλλα δεν πειθει..Χειριστηκε ερασιτεχνικα το θεμα και η εταιρεια και το πληρωμα.Οι κανονισμοι ειναι σαφεις για "unruly passengers" και η Α3 τους παραβιασε σχεδον ολους εφοσον διαπραγματευοταν για 1 ωρα + στο εαν θα πεταξουν η οχι!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.