Πυροβολισμός στο terminal !

• Thread starter Thread starter West
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

West

Νέο μέλος (Tourist)
Κι άλλο τραγικό περιστατικό που αναδεικνύει την κατάντια των υπηρεσιών αλλά και των ανθρώπων.

Νωρίς σήμερα το πρωί (μεταξύ 08:00 και 09:15) 19χρονος αστυνομικός ο οποίος ταξίδευε με Aegean για Αλεξανδρούπολη μετέφερε το υπηρεσιακό του περίστροφο μέσα στην βαλίτσα του (νόμιζε ότι το αεροπλάνο και το ΚΤΕΛ είναι το ίδιο...).

Το παιδάκι θυμήθηκε ότι η βαλίτσα περιέχει όπλο και προωθήθηκε για την σχετική διαδικασία της Υ.Π.Α.. Στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτικό να παρευρίσκεται και υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, όπως ίσως ξέρετε.

Ο 19χρονος αστυνομικός έβγαλε το όπλο από τη βαλίτσα και έκανε δοκιμαστική βολή για να επιβεβαιώσει ότι ήταν άδειο, αφού προηγουμένως είχε βγάλει τον γεμιστήρα και μία από τις σφαίρες του έπεσε στο πάτωμα...Αυτό μάλλον του προκάλεσε μία αμηχανία, έναν πανικό, κάτι τέλος πάντων. Έτσι, αντί να πυροβολήσει στον αέρα, όπως έχει μάθει στη σχολή, πυροβόλησε προς το έδαφος. Το όπλο δεν ήταν άδειο. Ήταν γεμάτο !!!

Αποτέλεσμα: τα θραύσματα του όπλου τραυμάτισαν την υπάλληλο της Aegean (λάθος...Goldair πλέον...) στο φρύδι και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της, μία αμυχή και μόνο.

Αμέσως επιλήφθη του περιστατικού ο αξιωματικός του αεροδρομίου, πήρε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο ο αστυνομικός αφέθη ελεύθερος.

Η υπάλληλος της Aegean έχει υποστεί ισχυρό σοκ από το περιστατικό που παρολίγο να της στοιχίσει τη ζωή της εξαιτίας της ανωριμότητας ενός 19χρονου αστυνομικού, ο οποίος χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμα την εκπαίδευσή του, κυκλοφορεί και οπλοφορεί.

Το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως, πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια και ταυτόχρονα διώκεται και πειθαρχικά ενώ επισίει ακόμα και απόταξη.

Εδώ βέβαια θα πέσει το μεγάλο γέλιο γιατί αυτοί οι απίθανοι τύποι της αστυνομίας αντιλαμβάνεστε ότι προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν ΟΣΟ μπορούσαν το περιστατικό, κράτησαν την υπάλληλο επί πάρα πολλές ώρες, πολύ περισσότερο απ' ότι χρειαζόταν για να περιγράψει τα γεγονότα, με σκοπό να την κουράσουν και να την πείσουν να αλλάξει την κατάθεση. Αυτός ο απίθανος, απερίγραπτος ταξίαρχος που βρισκόταν παρών της είπε να αλλάξει την κατάθεσή της γιατί "θα μπλέξει" επειδή δεν ήταν "προβλεπόμενη" γιατί έπρεπε να είχε ζητήσει από τον ΑΙΑ να πάει στην ειδική αίθουσα που υπάρχει για αυτή τη διαδικασία και άλλα τέτοια όμορφα...Έλα μου όμως που ποτέ δεν έχει γίνει αυτό τα τελευταία 10 χρόνια. Η υπάλληλος κατέθεσε αρχικά ότι αυτό ξέρει να κάνει σαν διαδικασία και αυτό έκανε όσα χρόνια δουλεύει (και δουλεύει πολλά...). Οπότε με τέτοια κατάθεση θα έπαιρνε ο διάολος πολύ κόσμο (αν και πιστεύω ότι εδώ πλέον στη μπανανία δεν παίρνει κανέναν ο διάολος. Εδώ ολόκληρος υπουργός είχε λίστα με φοροφυγάδες επί ένα χρόνο κι ούτε μία ματιά δεν της έριξε. Και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος...Ή μάλλον περίμενε οι 1.991 που ήταν στη λίστα να γίνουν πρώτα 2.000 που είναι και στρογγυλός αριθμός...)

Στο τέλος η κατάθεση άλλαξε γιατί 4 ώρες πέρασαν και η υπάλληλος μέσα ακόμα...

Γνωστές τακτικές της αστυνομίας...

Αυτό είμαστε.

Όπου και να κοιτάξεις, η κατάσταση είναι ένα μάτσο χάλια...

Ντροπή.

Re: Πυροβολισμός !

West":1pijvkwd said:
Το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως, πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια και ταυτόχρονα διώκεται και πειθαρχικά ενώ επισίει ακόμα και απόταξη.

Για αυτά που γράφεις είσαι σίγουρος; Γιατί απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια δεν βγάζει και πολύ νόημα, ίσως πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά ας μας τα πει ένας νομικός καλύτερα.

Για την ηλικία, φυσικά και ένας 19χρονος μπορεί να οπλοφορεί αν είναι η δουλειά του, στο στρατό κάνουν το ίδιο και οι περισσότεροι μπορούν να οπλίσουν και να πυροβολήσουν δις στον αέρα επιτυχώς. Κατά τα άλλα τραγικό το λάθος του, πάλι καλά να λέμε.

Δεν είμαι ο νομικός που ψάχνεις για να σου απαντήσω, αλλά αν δεν επέλθει η ανθρωποκτονία παραμένει η απόπειρα. Η οποία δεν είναι εκ προθέσεως αλλά εξ αμελείας. Αλλά ... όπως είπες, έκαστος στο είδος του και εμένα αυτό δεν είναι το είδος μου.

Φυσικά και μου φαίνεται παράλογο τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει τη μπατσοσχολή ακόμα. Στη σχολή του πήγαινε, στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κομοτηνή, δεν ξέρω που ακριβώς είναι. Θέλω να πω ότι δεν έχει αποφοιτήσει ακόμα από τη σχολή και παρόλα αυτά οπλοφορεί. Δεν έχει κριθεί ικανός δηλαδή, δεν έχει πάρει πτυχίο, δεν ξέρω πώς να το πω...

Δηλαδή άλλο το flight simulator άλλο το πραγματικά Airbus 380, αν έτσι το θέτω πιο σωστά.

Το άλλο κακό είναι ότι επειδή όλοι βαριούνται να πάνε στην ειδική αίθουσα που φτιάχτηκε για αυτή τη δουλειά, η όλη διαδικασία γίνεται πίσω από τα counter της εταιρείας...Να φύγει καμιά αδέσποτη δηλαδή, να φάει καναν επιβάτη ή υπάλληλο του check-in...

Στάνταρ ότι από αύριο θα κυκλοφορήσουν ανακοινώσεις στο αεροδρόμιο από τους "υπευθύνους" για σωστή τήρηση των διαδικασιών και μ@λ@κίες τούμπανα...

West δεν ξέρω αν έχεις πάει στρατό, αλλά εκεί σου δίνουν όπλο μετά από μια βδομάδα θητείας. Στα σύνορα, το όπλο είναι γεμάτο και δεν σε ρωτάνε ηλικία αν έχεις κριθεί ένοπλος.

Αυτό που θέλω να πω για την ανθρωποκτονία είναι ότι μπορείς να αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον μόνο εκ προ μελέτης. Να αποπειραθείς εξ αμελείας είναι λίγο περίεργο ετυμολογικά.

West":3se14xbd said:
όλοι βαριούνται να πάνε στην ειδική αίθουσα που φτιάχτηκε για αυτή τη δουλειά, η όλη διαδικασία γίνεται πίσω από τα counter της εταιρείας..
Εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης. Και τελικά άσχετα με την κατάθεση αν άλλαξε ή όχι, η υπάλληλος ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία;

Αγαπητέ flesland, επειδή έχω κάνει κι εγώ τα στρατά μου και μάλιστα εκεί που ανέφερες, στα σύνορα, σε φυλάκιο έξω από την Ορεστιάδα, θα πρέπει να σου θυμίσω ότι όχι απλά δεν έπαιρνες το όπλο βόλτα ανά την Ελλάδα αλλά ο θαλαμοφύλακας σού έδινε το όπλο από τον οπλοβαστό, αφού πρώτα έγραφε ώρα, αριθμό όπλου και δύο ώρες μετά τη σκοπιά το έβαζες πάλι στον οπλοβαστό. Δεν ταξίδεψες ποτέ ανά την Ελλάδα με όπλο και πυρομαχικά, έτσι δεν είναι;

Τώρα, αν μιλάμε δύο μη-νομικοί περί νομικών μάλλον γέλιο θα βγάλουμε, αν μας διαβάζει κάποιος νομικάριος. Ωστόσο αν περάσεις ένα κόκκινο φανάρι, εκτός από τεράστια βλακεία, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας (καθώς μπορείς να λιώσεις έναν πεζό, να διαλύσεις έναν μοτοσυκλετιστή ή να εμβολίσεις ένα αμάξι) εξ αμελείας. Δεν το έχεις προμελετήσει αλλά επειδή είσαι βλακωδώς αμελής μπορεί να προκαλέσεις ανθρωποκτονία. Ή αν πας για κυνήγι με έναν φίλο και πυροβολήσεις αυτό που μέσα στα πουρνάρια σου φάνηκε για αγριογούρουνο αλλά ήταν ο κολλητός, πάλι εξ αμελείας είναι. Δεν είναι εκ προθέσεως, είναι εξ αμελείας, όχι εκ προμελέτης. Αλλά ας πάμε σε αυτό που αναφέρεις ως κυριότερο. Και είναι.

Τι να πούμε για διαδικασίες στο αεροδρόμιο (στο έδαφος) όταν ο συγκεκριμένος επιβάτης έγινε δεκτός 25 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα απογείωσης; Σιγά μην τιμωρήσει η εταιρεία τον επιβάτη που προκαλεί καθυστέρηση σε όλους τους άλλους αφήνοντάς τον έξω από την πτήση !!! Οι εντολές προς τους υπαλλήλους είναι να γλείφουν τον επιβάτη και να μην του αντιμιλάνε ακόμα κι αν αυτός πράττει παρανόμως, όπως για παράδειγμα όταν κατεβάζουν χριστοπαναγίες στις κοπέλες του check-in. Για πήγαινε σε άλλη χώρα να βρίσεις τον υπάλληλο του check-in κι αν δεν σε αφήσουν εκτός πτήσης έλα να μου το πεις...

Η συγκεκριμένη "προβλεπόμενη" αίθουσα είναι κλειδωμένη, υπάρχει ειδική διαδικασία για να ειδοποιηθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος βάρδιας για να έρθει να ξεκλειδώσει και είναι κάτι για το οποίο ποτέ κανείς δεν έχει ενημερωθεί επίσημα. Ο παλιός ενημερώνει τον καινούργιο, ο καινούργιος σε ένα χρόνο γίνεται παλιώς και ενημερώνει τον καινούργιο.

ΕΤΣΙ γίνεται η εκπαίδευση...Οι παλιοί ενημερώνουν τους καινούργιους. Χωρίς να πληρώνονται γι' αυτό, χωρίς να ξέρουν να εκπαιδεύουν. Ότι μάθεις έμαθες.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα που ήρθαν 19 καινούργιοι συμβασιούχοι καινούργιοι. Γιατί εγώ να κάτσω να τους "εκπαιδεύσω"; Είμαι εκπαιδευτής; Πληρώνομαι για εκπαιδευτής; Και εμένα ποιος με έμαθε; Κάποιος παλιός...

Τι να λέμε τώρα...

Αλλά αυτό που είναι ελληνικό φαινόμενο και με τρελαίνει είναι ότι δεν φτάνει που παραλίγο να πάθω κάτι εξαιτίας σου αλλά προσπαθείς και να μου φορτώσεις την ευθύνη!!! Να κάνουμε όλοι τουμπεκί ψιλοκομμένο για να μην αλλάξει τίποτα...

Φρενοκομείο...

Θα σας φανεί περίεργο αν σας πω ότι εργάζομαι σε αεροπορικές τα τελευταία 7 χρόνια και περί ειδικού δωματίου δεν έχω ακούσει ποτέ;

Αγαπητέ West έχεις γράψει σε άλλο topic:
"Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και 2-3 μήνες, δεν είχα σκοπό να εγγραφώ καθώς δεν έχω σχέση με τον χώρο αυτό. Αραιά και που πετάω κάποιο άθλιο μονοκινητήριο αλλά ταξιδεύω συχνά λόγω της εργασίας μου"

και χωρίς καμία δόση ειρωνείας, κακίας ή αρνητικής κριτικής, δικαίως εγείρονται κάποια σημάδια δυσπιστίας απέναντι στα όσα μεταφέρεις σαν πληροφορίες. Γιατί με βάση την ιδιότητα σου αποκλείεται να παρευρίσκεσαι την ώρα των γεγονότων. Άρα κάποιος άλλος σου τα μεταφέρει αυτά και ίσως και εκείνου κάποιος άλλος και έτσι η ακρίβεια της πληροφορίας υποβάλλεται σε σοβαρή δοκιμασία και αλλοίωση.
Το να ακουστεί πυροβολισμός εντός του κεντρικού αεροσταθμού της αίθουσας του "Ελ. Βενιζέλος" είναι κάτι που θα άκουγε πολύς κόσμος και θα είχε ανέβει στο λεπτό σε αρκετά blogs, Δεν βρήκα κάτι...

δεν καταλαβαίνω το νόημα του post ιδιαίτερα με τον ψαρωτικό τίτλο Πυροβολισμός.
Αν κάποιο όπλο εκπυρσοκρότησε στραμένο προς το έδαφος στον ελεγχο σίγουρα ΔΕΝ ειναι πρόθεση ανθρωποκτονίας,
αλλά όπως και να έχει δεν αφορά ενα αεροπορικό forum η όλη ιστορία αλλά μάλλον θα λυθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Βy the way, ψηφίζεις Σύριζα;

Aγαπητο forum!!!Το θεμα αυτο ειναι περισοτερο θεμα κουτσομπολιου παρα ενημερωσης!!!οκ εγινε παει τελειωσε δεν υπηρξε κανενας δολος!!τελος καλο,ολα καλα!!! :great:

@ Boboneras

Θετική βρίσκω την ύπαρξη δυσπιστίας σε οτιδήποτε, κατανοητή σε μεγάλο βαθμό. Να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ βρήκα καμία σχετική δημοσίευση σε κανένα blog. Αν όμως αυτός είναι ο λόγος της δυσπιστίας σου τότε πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Αν έλεγες "ρώτησα δύο τρεις φίλους που έχω και δουλεύουν στην Aegean (ή στη Goldair) και μου δεν μου επιβεβαίωσε κανείς κάτι για πυροβολισμό" ή αν μου έλεγες ότι το έψαξες με κάποιον φίλο σου που έχεις στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και σου είπε ότι δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά, θα θεωρούσα ότι ακολουθείς τη δυσπιστία σου και βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλά όταν λες βρε άνθρωπε ότι δεν το διάβασες πουθενά σερφάροντας στο Internet, ακυρώνεις τελείως τα λεγόμενά σου. Σε πόσα blog δηλαδή διάβασες για τις απολύσεις σε Aegean και Ολυμπιακή (πέρα από αυτό το φόρουμ);

Έχεις κάθε λόγο να είσαι δύσπιστος ίσως επειδή έχω μόνο 2 δημοσιεύσεις σε αυτό το φόρουμ. Έχω όμως κι εγώ πληροφόρηση σε πρώτο πρόσωπο, κι όχι από γνωστό γνωστού όπως αφήνεις να εννοηθεί. Εάν λοιπόν θέλεις θα σου δώσω το όνομα και το τηλέφωνο της υπαλλήλου ή θα σου πω ποιες βάρδιες δουλεύει όλο τον Οκτώβριο να πας να την βρεις και να σου τα πει από πρώτο χέρι. Και τότε θα διαψεύσεις ή θα επιβεβαιώσεις τα γραφόμενά μου. Για να βοηθήσεις και μένα δηλαδή! Αλλά σε παρακαλώ, μην κάνεις ρεπορτάζ από τον καναπέ.

Φιλικά.

@teris3
Έχεις δίκιο για τον ψαρωτικό τίτλο, σίγουρα ανεβάζει την αδρεναλίνη και ίσως μετά απογοητεύει, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες. Αν κάποιος διαχειριστής το θεωρεί παραπλανητικό, ας το μετονομάσει.
Το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε μόνο του, ο ανίκανος αστυνομικός τράβηξε τη σκανδάλη θεωρώντας ότι είναι άδειο. Αν δεν αφορά το φόρουμ δεν θα το κρίνω εγώ, θεώρησα ότι κάτι που συμβαίνει μέσα στο αεροδρόμιο και αφορά λάθη και παραλείψεις στις διαδικασίες που -σε ακραία περίπτωση- θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε ατύχημα (επαναλαμβάνω: σε ακραία περίπτωση) στον αέρα, θα είχε ενδιαφέρον. Αν, λέω αν, το όπλο ταξίδευε τελικά γεμάτο, με τη σφαίρα στη θαλάμη, και εκπυρσοκροτούσε μέσα στο αεροσκάφος, μήπως φαντάζεσαι τι θα γινόταν; Από απλό πανικό μέχρι...να σηκωθούν τα μαχητικά για να αναχαιτίσουν την αεροπειρατεία...Ακραίο, όντως.

Αλλά τελικά ρε συ, δεν σε έχω καταλάβει ακόμα...Ίσως πρέπει να ψαχτείς κι εσύ λιγάκι γιατί μία γράφεις ότι ο πυροβολισμός δεν αφορά το φόρουμ και αμέσως από κάτω μου γράφεις αν ψηφίζω συριζα... Αυτό κι αν δεν αφορά το φόρουμ !!!!!!!! Εκτός αν είναι υποχρεωτικό να δηλώνουμε με την εγγραφή τι ψηφίσαμε...Δεν διάβασα κάτι τέτοιο στους όρους εγγραφής, μήπως να το συμπληρώσουν οι διαχειριστές;

Εσύ σίγουρα πάντως έχεις ψηφίσει τη συγκυβέρνηση. ΚΑΙ γι' αυτή τη δημοσίευση στο φόρουμ φταίει ο συριζα; Ήμαρτον...