Ποιά αεροσκάφη θέλετε για αντικατάσταση των Β734 της ΟΑ

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Τα Β734 της ΟΑ θέλω να αντικατασταθούν με...

• Α320 (Α318/319/320/321)

Votes: 43 55,8%
  • Β737NG (Β737-600/700/800/900)

Votes: 28 36,4%
  • Β717-200 (και ίσως Β717-300 αν γίνει πραγματικότητα)

Votes: 3 3,9%
  • ΜD-90-30

Votes: 3 3,9%

• Total voters
    77
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Όσον αφορά τη Star Alliance, οι δικές μου πηγές λένε άλλα πράγματα, και πιο συγκεκριμένα: Τέσσερις ‘Starlets’, οι Air Canada, Austrian Airlines, Lufthansa και SAS, ετοιμάζονται για μια από κοινού παραγγελία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ αεροσκαφών 70 έως 120 θέσεων. Υποψήφιοι για την παραγγελία, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται σε εκατό αεροσκάφη συν εκατό οψιόν, είναι οι τύποι A318, B717, Bombardier CRJ 700/900 και Embraer 170/190. Επίσης, λόγος για 713 δε γίνεται.

Θα μου πείτε, μα που κολλάει τώρα αυτό; Με τα παραπάνω θέλω να δείξω ότι τα 318 και τα 717 είναι (κυρίως) περιφερειακά αεροσκάφη και όσον αφορά το μέγεθος οι δύο αυτοί τύποι – μαζί με το Embraer 195 – μπορούν ν’ αντικαταστήσουν το πολύ B735, οπότε μάλλον δεν κάνουν γι αντικαταστάτες των B734 της OA.

apo ti fenete ehouume diaforetikes piges:

to 717-300, pou theorite gia tin ora fabori (mazi me to 717-200) tis star tha einai ena aerpalno me 140 theseis. stis 10 theseis tha kolisoume tora ???

san protasi to leo auto,pou aksizi kapia skepsi ama telika i boeing bgali to 717-300.

apoti omos diabazo apo auta pou eipe o ypourgos, den nomizo na antikatastathoune telika toso grigora ta 734. entaksi, den pirazi: merika hronakia mporoun akoma na petane kathos den einai toso palia- apki na sigirisoun ligo tin kampina.

Αγαπητέ alex, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το άρθρο στο οποίο διάβασες αυτά που λες δημοσιεύτηκε το Μάρτιο, ενώ αυτο που λεω εγώ την περασμένη εβδομάδα… Η Star συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το 717 γενικώς, όμως ενδιαφέρεται εξίσου και για άλλους τύπους, τους οποίους προανέφερα.

Εν πάση περιπτώσει, αν μπορεί το οποιοδήποτε 717 να πετάξει πχ. ATH DXB κι αν από άποψη χωρητικότητας μπορεί ν’ ανταποκριθεί πχ. στο ATH LHR, τότε τι να πω, ας το πάρει η OA…

ΥΓ: Κι αν ποτέ το επιλέξει ως αποκλειστικό αντικαταστάτη του 734 (κι ως το μεγαλύτερο αεροσκάφος του στόλου της) ειδοποιήστε με…

to arthro eitan apo tis arhes tou mina.

gia na doume, emai kai ego periergos. alla opos eipa kai sto proigoumeno post, nomizo gia tin ora den tha gini antalagi tou stolou.

(Το άρθρο στο οποίο πρωτοαναφέρθηκε το ενδιαφέρον της Star για το 717 δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου, ασχέτως αν μερικά 'περιοδικά' αρκούνται στο να δημοσιεύουν μπαγιάτικες ειδήσεις…)

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κατασκευαστές αεροσκαφών δεν είναι μπακάλικα με αεροπλάνα στα ράφια για να πάει η ΟΑ και να πει "κυρ’ Μήτσο, βάλε μου είκοσι 737!" Οπότε, μ’ αυτήν την έννοια η ανανέωση του στόλου της OA όντως δε θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο… Αλί! Αλήθεια, λέτε να ‘χει ο Μαρινόπουλος 319; Να τρέξω πριν κλείσει!

psiloamfiwalo to oti to bloomberg.de kai to financial times.de ehoun mpagiatiekes idisis.

(alla ksefeugoume ligo pali apo to thema mas)

erotisi pros tous allous: pos sas fenete i idea i NOA na parei 717-300 140 theseon

Δεν αντελήφθην, μου αφαιρείς το λόγο; Δεν αμφισβητώ το κύρος των FT, όμως η είδηση για το 713 είναι γνωστή από το Μάρτιο. Συν τοις άλλοις, οι FT και το bloomberg.de δεν ειδικεύονται στα περι αεροπορίας. Αφού αναζητάς κι άλλες απόψεις, σε πληροφορώ ότι υπάρχει κι αυτή του Λάμπρου Κανελλόπουλου, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας και μέλος του ΔΣ της ΟΑ. Αναφερόμενος στο στόλο της ΟΑ δήλωσε:
Για μένα τα αεροσκάφη B737 ή τα A319 και A320 είναι τα πιο κατάλληλα.
Προσωπικά βρίσκω γελοίο το ότι ασχολούμαστε ακόμη με τα 717 στο συγκεκριμένο θέμα.

Etsi gia va 3e8apsw eva palio 8ema... :D

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.