Προς τους Admin...

• Thread starter Thread starter Captain Jack
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Γιατί να γράφουμε trip reports...

Σχετικά με το θέμα του V V, κανείς δεν σε υποχρεώνει να δημοσιεύσεις σφραγγίδες (ας τις εστελνε σε εναν admin) αλλά από την άλλη ούτε κ ποσες πτήσεις θα κάνεις. Ναί, σε κανένα άλλο δεν έχει ζητηθεί κάτι παρόμοιο αλλά μην μου πείτε οτι δεν βρίσκετε κάποιο παραλογισμό σε 5 μήνες σερί touch & go...αν το θεωρήτε ως συνηθισμένη περίπτωση, τότε πάσο κ δεν έπρεπε να μπουν υποψίες σε κάποιους εδώ.

Πώς εκλαμβάνεται όμως από μερικούς τα trip reports διάθεση για προβολή κ όχι οι χ πτήσεις την βδομάδα είναι ενδιαφέρον. Τώρα για τα πρώτα, τα χουν γράψει πριν από μένα γιατί μπορεί να είναι άκρως ενδιαφέροντα: τα καλογραμμένα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από επαγγελματίες ''ταξιδευτές'' δημοσιογράφους, συν το ότι αυτοί την παράμετρο αεροπλάνο σπάνια την λαμβάνουν υπ'οψιν..

Εύχομαι όσο πιο μακρυνά κ περίεργα ταξίδια σε όλους, για να διαβάζουν είτε αυτοί που θα ακολουθούσαν έτσι κ αλλιώς, είτε αυτοί που θα μείνουν πίσω, είτε αυτοί που θα βάλουν τον προορισμό στο πρόγραμμα τους μόνο κ μόνο επειδή το διαβάσαν εδώ.

Για τις δημόσιες διαμάχες είμαι 100% υπέρ να συνεχιστούν (όχι σε προσωπικό επίπεδο γιατί κανείς δεν νοιάζεται τότε), πίσω από τα πλήκτρα βρίσκονται ζωντανοί χρήστες κ όχι ρομπότ.

Πιστεύω πως το θέμα έχει κάπως ξεφύγει από το αρχικό το θέμα και οδεύει προς την κατεύθυνση "κάτι δεν πάει καλά εδώ". Δεν πειράζει όμως ίσως και να είναι καλύτερα έτσι.

Γνωρίζω ότι σε πολλούς δεν άρεσε η στάση μου (θα μιλήσω μόνο για μένα σαν admin) σχετικά με τα ταξίδια του valentinovissi. Και ναι τολμώ να πω ότι έκανα λάθος, γιατί με την κίνησή μου βοήθησα να δημιουργηθεί ένα κλίμα αρνητικό. Από την άλλη, όπως είπε και ο flesland είχα κάθε λόγο να έχω αμφιβολίες σε όσα έγραψε. Δικαίωμά μου αυτό, όπως και δικαίωμα όλων των άλλων να πιστεύουν ότι θέλουν. Αλλά σίγουρα σαν admin πρέπει να τηρήσω μια ποιο ουδέτερη στάση. Κι εγώ ζω για να μαθαίνω και θέλω να πιστεύω ότι πλέον έμαθα το μάθημά μου και την επόμενη φορά θα τα πάω καλύτερα. Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον valentinovissi και δεν την έγραψα έτσι μόνο από πλάκα, αλλά γιατί ένοιωθα την ανάγκη να το κάνω μετά από όσα έγραψα.

Σχετικά με την "ιδιότυπη ασυλία" που γράφει ο Wii ίσως να μην έχει άδικο. Το φόρουμ υπάρχει πλέον 6,5 χρόνια και σίγουρα έχουν δημιουργηθεί και φιλίες των admins/mods με τους υπολοίπους. Κάθε άλλο θα ήταν άλλωστε και παράξενο. Σίγουρα θα δυσκολευτώ περισσότερο στο να κάνω ban κάποιον που έχω συναντήσει κάποτε προσωπικά και μάλλον θα του τα ψάλω πρώτα μέσω ΠΜ (κάτι που κάνω χωρίς να τα βλέπουν τα μάτια όλων). Αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να του την χαρίσω επ΄ αορίστου.

Όσον αφορά τον minithem είμαι και τώρα 100% σίγουρος ότι αυτό που έπραξα ήταν το σωστό. Όποιος και να είχε γράψει αυτό το ποστ θα είχε φάει ban αμέσως. Δεν ξέρω αν ο minithem έχει μετανιώσει τα όσα έγραψε (θέλω να το πιστεύω), αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω. Εγώ για κάθε λύση είμαι ανοιχτός, αρκεί να βρει τα κατάλληλα λόγια ο minithem και να μου στείλει eMail. Κάτι που δεν έγινε έως σήμερα.

Ελπίζω στο μέλλον όλοι να βοηθήσουν ώστε αυτός ο χώρος να γίνει ακόμη πιο όμορφος. Διότι δεν είναι μόνο η δουλειά των admins & mods να κρατήσουν ένα κάποιο επίπεδο εδώ, αλλά είναι και δική σας δουλειά. Όλα τα μέλη πρέπει να προσθέσουν το λιθαράκι τους στη βελτίωση και ανάπτυξη αυτής εδώ της virtual κοινωνίας, γιατί πιστεύω η μη ύπαρξη αυτής της σελίδα θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στο "δικό σας" internet. Και θα ήταν κρίμα!

Ban,αντιπάθειες,μίση και άλλα τρυφερά δεν μπορώ να της χαρακτηρίσω άγνωστες λέξεις για μένα σε κάποια άλλα φόρουμ.

Δεν ξέρω γιατί έφαγε μπαν ΄το μέλος που αναφέρει ο συντονιστής Ακις.Αν τον έβρισε χυδαία τότε οκ.Σε διαφορετική αλλη περίπτωση ακόμη και αν υποστήριζε με ιδιότροπο τρόπο τις απόψεις του νομίζω οτι είναι αντιδημοκρατικό.Αλλά απο την άλλη πλευρά το φόρουμ ανήκει στο παληκάρι τον Ακη ,όπου δίνεται σε κάποια μέλη να εκφράστουν,δηλαδή είναι ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ και κατα συνέπεια οφείλουν να το σεβαστουν.

Τώρα όσο αφορά τήν παρών ενότητα περί τη χρησιμότητα των trip report πρέπει να ομολογήσω οτι είναι κατα κάποιο τρόπο εκπαιδευτικό,πάρα ενημερωτικό.Σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις ενα καλός ταξιδιώτης δηλαδή να ωριμάσεις πιο ευκολα αλλά και παράλληλα να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις απο παθήματα κάποιων μελών.Αυτά.

Αν και φευγουμε οφφ, να πω στον Ακη ενα πραγματακι...
Πριν κατι μηνες ειχα γραψει σ ενα μελος εδω "ΔΕ ΓΑ&^%ΣΑΙ ΛΕΩ ΓΩ?" (και γραφοντας τη λεξη ολοκληρη). Δεν το εκανα ΓΙΑ ΝΑ φαω ban, το εκανα ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ φαω ban. Απλα δεν μ ενδιεφερε,γιατι στο μελος που απευθυνοταν ηταν ο,τι πιο σοβαρο και περιεκτικο μπορουσα να γραψω. Δεν banαριστηκα ομως... Γιατι?
Ο mimithem εγραψε αυτο που εγραψε. Αν δηλ εγραφε "ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ" ("emoticon" που χρησιμοποιουμε κατα κορον, μη μου πειτε οχι), θα ηταν ενταξει τα πραγματα?
Ακη,θα διαβασω με ενδιαφερον την απαντηση σου. Ισως θα επρεπε να μεταφερθει το θεμα στα "Π&Δ" επισης...

seven4seven":r705g6tk said:
Αν και φευγουμε οφφ, να πω στον Ακη ενα πραγματακι...
Πριν κατι μηνες ειχα γραψει σ ενα μελος εδω "ΔΕ ΓΑ&^%ΣΑΙ ΛΕΩ ΓΩ?" (και γραφοντας τη λεξη ολοκληρη). Δεν το εκανα ΓΙΑ ΝΑ φαω ban, το εκανα ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ φαω ban. Απλα δεν μ ενδιεφερε,γιατι στο μελος που απευθυνοταν ηταν ο,τι πιο σοβαρο και περιεκτικο μπορουσα να γραψω. Δεν banαριστηκα ομως... Γιατι?
Έπρεπε να φας ban και προφανώς ήμουν πολύ καλός μαζί σου. Αυτός μάλλον να είναι και ο λόγος που ο Wii έγραψε όσα έγραψε περί ασυλίας. Του έδωσα με τις πράξεις μου το δικαίωμα να το κάνει και καλά έκανε.

seven4seven":r705g6tk said:
Ο mimithem εγραψε αυτο που εγραψε. Αν δηλ εγραφε "ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ" ("emoticon" που χρησιμοποιουμε κατα κορον, μη μου πειτε οχι), θα ηταν ενταξει τα πραγματα?
Δεν νομίζω. Πιστεύω ακόμη ότι όσα simleys και να υπήρχαν η απόφασή μου θα ήταν ίδια. Και είμαι σίγουρος ότι δεν έκανα λάθος. Στην δική σου την παραπάνω περίπτωση έκανα λάθος. Όμως δεν μετανιώσω ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο αν και οι αποφάσεις μου πάρθηκαν με διαφορετικό μέτρο. Κάτι που δεν πρέπει να επαναληφτεί στο μέλλον.

Υ.Γ. Μετέφερα το θέμα στην πλέον κατάλληλη στήλη

συμφωνω με καθε λεξη που ειπε ο Wii και συμμεριζομαι καθε αποψη του.ηθελα καιρο να ανοιξω και γω μια τετοια κουβεντα.ειναι γεγονος πως οι διαχειριστες γνωριζονται με καποια μελη και εκτος φορουμ.
αθελα τους ομως τα μεν μελη εκμεταλλευονται την προσωπικη σχεση που εχουν με τους συντονιστες και μπορουν ανετα να σχολιαζουν τους παντες και τα παντα(ως "παλιοι"), οι δε συντονιστες (παλι αθελα τους ισως) λογω της προσωπικης και φιλικης σχεσης μεροληπτουν μαυτον τον τροπο εναντι των μελων που δεν γνωριζουν.και ειναι επακολουθο.για παραδειγμα ενας παλιος με μεγαλυτερη ευκολια μπορει να βρισει(αποδειχτηκε παραπανω) ή να σχολιασει ειρωνικα κατι που ειπωθηκε αποτι μπορει να κανει ενα καινουργιο μελος ή καποιο μελος που δεν ανηκει στο "κλαμπ".στον εναμιση χρονο που συμμετεχω ενεργα στο φορουμ,παμπολλες υπηρξαν οι φορες που ποστς μου βρεθηκαν στα σκουπιδια επειδη ημουν ψαρακας ενω αντιστοιχου περιεχομενου ποστ απο τους παλιους παρεμειναν ετσι χωρις λογο(και ναι αναφερομαι και σε ειρωνειες).
γιατι ρε μαγκες?επειδη δεν ερχομαι για spotting μαζι σας?επειδη δεν ετυχε να σας πετυχω στα αεροδρομια τα καλοκαιρια?επειδη δεν ειμαι γραμμενος στην "Απογειωση"?
να ναι καλα τα social networks που βοηθησαν να γνωριστουμε με τον Σωκρατη και με αλλα παιδια απο δω μεσα.εστω και μαυτον τον τροπο.υπηρξαν φορες που ελεγα οτι δεν παει αλλο..και νομιζω οτι ηταν πολλα τα μελη που την εκαναν γι αυτο το λογο εκτος απο κατι καθυστερημενα 14χρονα που ξαναμπαινουν ακομα και τωρα με διαφορετικα nicks.φοβομασταν να μιλησουμε και να σχολιασουμε.
τα παραπανω δεν νομιζω οτι αποτελουν μονο δικες μου σκεψεις και γιαυτο τις καταγραφω.γιατι ακομα και για αυτες τις σκεψεις δειλιαζουν να μιλησουν γιατι ξερουν οτι θα υποστουν κυρωσεις.ειναι απολυτως αυθορμητα αυτα που λεω,δεν εχω σκοπο να παρεξηγηθω με κανεναν και συγγνωμη προκαταβολικα αν γινει κατι τετοιο(οπως ειπα παραπανω ειναι φυσιολογικο να συμβαινουν και απορρεουν απο το χαρακτηρα και την ψυχολογια του ανθρωπινου ειδους)αλλα πρεπει επιτελους καποιος να τα πει μπας και αλλαξουν καποια πραγματα

Φιλικα

@flesland
Ο valentinovissi δεν ήταν υποχρεωμένος ΟΥΤΕ να δημοσιεύσει ΟΥΤΕ να στείλει πουθενά σφραγίδες. Ειδικά με τον απαράδεκτο τρόπο που του ζητήθηκε (κατόπιν απειλών) από το 80% αυτών που τον αμφισβήτησαν.

@Akis
Τα περί ασυλίας δεν τα έγραψα για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Κατά τη γνώμη μου κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογείται χωριστά αλλά αντικειμενικά. Πιθανώς τότε με τη βωμολοχία του seven4seven σωστά να έκρινες πως είναι λογικό μέσα στην κουβέντα να υπάρξει μεγαλύτερο πάθος. Τι να κάνουμε; Να του πάρουμε το κεφάλι; Κάνε edit τη βρισιά (προσωπικά είμαι κατά του υπερβολικού trash) κάνε και μια σύσταση ευγενικά με pm και ο άλλος θα καταλάβει αν δεν είναι στόκος. Αν δεν καταλάβει την επόμενη φορά πάει σπίτι του. Ξεχνάς που το ίδιο μέλος πριν μερικά χρόνια μέσα στη ζοχάδα του ήθελε να αποχωρήσει επειδή άκουσε μια χαζομάρα για τις φωτογραφίες του; Έσπευσαν οι περισσότεροι τότε να τον κρατήσουν και καλά έκαναν. Αν ακολουθούσε όμως την τακτική σου, θα έκανε ban από το pc του το forum και «γεια σας». Θα σου άρεσε; Θα μας άρεσε;;;

Το ίδιο ακριβώς με τον minithem. Κάνε edit τη βρισιά, στείλε του και ένα pm αφού ξέρεις ότι 5 χρόνια δεν είναι το πρόβλημα του forum και θα λυθεί μια χαρά πιστεύω το θέμα. Έγιναν ανεκτές οι πολυήμερες επιθέσεις (και πολλές παλαιότερες έναντια σε πολλούς και διαφόρους), αλλά το να αγανακτήσει κάποιος από τις επιθέσεις αυτές θεωρήθηκε υπερβολή!!!

Η αίσθηση και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε εμάς τους τρίτους είναι όπως το είπε ο Tolisshow. Οι περισσότεροι που μαθαίνουμε διαβάζοντας εδώ και δεν είμαστε ούτε θέλουμε ποτέ να το παίξουμε «ειδήμονες» έχουμε φτάσει να φοβόμαστε να μιλήσουμε και να σχολιάσουμε επειδή είναι δεδομένο πως αν μας ξεφύγει ένα τόσο δα λαθάκι θα σκάσει μύτη κάποιος αυτόκλητος ξερόλας για να δημιουργήσει κλίμα, να ειρωνευτεί, να χλευάσει κλπ. Δε λέω να μη διορθώσεις τον «αεροδιάδρομο» ή το «Airbus 737», ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ αλλά να το κάνεις με ευπρέπεια. Απλοί άνθρωποι είναι συνήθως πίσω από τον υπολογιστή και όχι επαγγελματίες trolls. Σε ποιον αρέσει στην τελική όταν κάνεις κάποιο λάθος να στο τονίζει ο άλλος με φωνές, ουρλιαχτά και ειρωνεία;

Wii":3qhvaw2b said:
Τα περί ασυλίας δεν τα έγραψα για ένα μεμονωμένο περιστατικό.;
Το γνωρίζω και πιστεύω ότι κι εγώ δεν αναφέρθηκα σε ένα μόνο περιστατικό αλλά γενικά.

Κατά τη γνώμη μου κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογείται χωριστά αλλά αντικειμενικά. Πιθανώς τότε με τη βωμολοχία του seven4seven σωστά να έκρινες πως είναι λογικό μέσα στην κουβέντα να υπάρξει μεγαλύτερο πάθος.
Δεν έκρινα σωστά, διότι αυτό το φαινόμενο (όπως είδαμε σήμερα) επαναλαμβάνετε.

Τι να κάνουμε; Να του πάρουμε το κεφάλι; Κάνε edit τη βρισιά (προσωπικά είμαι κατά του υπερβολικού trash) κάνε και μια σύσταση ευγενικά με pm και ο άλλος θα καταλάβει αν δεν είναι στόκος. Αν δεν καταλάβει την επόμενη φορά πάει σπίτι του. Ξεχνάς που το ίδιο μέλος πριν μερικά χρόνια μέσα στη ζοχάδα του ήθελε να αποχωρήσει επειδή άκουσε μια χαζομάρα για τις φωτογραφίες του; Έσπευσαν οι περισσότεροι τότε να τον κρατήσουν και καλά έκαναν. Αν ακολουθούσε όμως την τακτική σου, θα έκανε ban από το pc του το forum και «γεια σας». Θα σου άρεσε; Θα μας άρεσε;;;
Δυστυχώς όμως λίγα άτομα καταλαβαίνουν με ΠΜ. Οπότε εγώ σίγουρα θα αλλάξω την στάση μου και θα περάσω από τις προειδοποιείσεις με ΠΜ στις προειδοποιείσεις με ολιγοήμερα ban. Όποιος κατάλαβε καλώς και όποιος όχι ... θα καταλάβει με διαφορετικό τρόπο. Μιλάω πάντα για αυτούς που δεν σέβονται αυτών εδώ τον χώρο, τον απέναντί τους και τους κανόνες αυτού του φόρουμ.

Το ίδιο ακριβώς με τον minithem. Κάνε edit τη βρισιά, στείλε του και ένα pm αφού ξέρεις ότι 5 χρόνια δεν είναι το πρόβλημα του forum και θα λυθεί μια χαρά πιστεύω το θέμα. Έγιναν ανεκτές οι πολυήμερες επιθέσεις (και πολλές παλαιότερες έναντια σε πολλούς και διαφόρους), αλλά το να αγανακτήσει κάποιος από τις επιθέσεις αυτές θεωρήθηκε υπερβολή!!!
Εδώ με βρίσκεις αντίθετο. Το ban ήταν σωστό και πιστεύω πως αν ο minithem κατάλαβε το λάθος του θα είχε σίγουρα τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου εξηγήσει δύο τρία πράγματα. Από κει και πέρα η πόρτα του φόρουμ μπορεί και πάλι να ανοίξει. Ας μην περιμένουμε πάντα από τους admins!

Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου, μια και η περίπτωσή μου είναι λίγο ιδιότυπη. Το κείμενο μπορεί να είναι μακροσκελές, και συγχωρείστε με, αλλά ειδικά εσείς οι νεώτεροι (και εκείνοι που δηλώνετε πτωχοί σε γνώση), κάντε ένα κόπο να με διαβάσετε: σε εσάς αναφέρομαι.

Ανήκω σε σειρά παλιών (όχι βετεράνων, απλά παλιών) εδώ μέσα - 4 ακριβώς χρόνια - όταν η κοινότητα αυτή ήταν σαφώς μικρότερη. Ωστόσο δεν ανήκω σε κατηγορία ανθρώπων με βάθος γνώσης, σαν αυτούς που βρίσκονται εσχάτως στο στόχαστρο. Δεν έχω πάει για σπόττινγκ με κανέναν από εκείνους που κατηγορούνται, δεν ταξίδεψα ποτέ με κανέναν και για κανέναν λόγο. Προσωπικά έχω γνωρίσει περίπου 6-7 άτομα, και μόλις με 2 εξ αυτών έχω συναντηθεί παραπάνω από 2 φορές. Η σχέση μου με τα αεροπλάνα περιορίζεται στην μεγάλη μου αγάπη να τα βλέπω και να ταξιδεύω μέσα σε αυτά, και να αναπολώ την παιδική μου ηλικία μέσα από φωτογραφίες αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (για μένα αυτός ο "περιορισμός" αυτός μου φτάνει και μου περισσεύει αλλά δεν είναι επί της παρούσης), χωρίς καμία τεχνική γνώση και χωρίς να έχω αρχείο φωτογραφικό με νηολόγια κλπ. Είναι επόμενο μαργαριτάρια ή βλακείες να έχω πει κι εγώ. Πολύ συχνά σπεύδω να σημειώσω την ασχετοσύνη μου όταν γράφω κάτι που δεν ξέρω αν στέκει ή όχι, πριν την επικείμενη (και ενδεχόμενη) διόρθωση.

Πού θέλω να καταλήξω; Διαφωνώ πως οι παρατηρήσεις έχουν να κάνουν με την ασχετοσύνη του κατηγορούμενου, και αντιστοίχως με τις γνώσεις του κριτή (και κατακριτή). Αντιθέτως έχουν να κάνουν με πρόσωπα και χαρακτήρες. Αν κάποιος μπει και αρχίσει να σπέρνει στο φόρουμ νέα θέματα άσχετα μεταξύ τους με τρόπο που δείχνει πως ό,τι κατέβηκε στο κουρκούτι του το δημοσίευσε, θα δεχτεί την ειρωνία ή τη χλεύη πολλών - δε θα χει δίκιο να διαμαρτυρηθεί, διότι δεν ασχολήθηκε να διαβάσει το φόρουμ πριν ξεκινήσει να γράφει (το θεωρώ άκρως εγωιστική συμπεριφορά, να ανοίγω ένα θέμα να περιμένω απαντήσεις γιατί βαριέμαι να ψάξω έστω στοιχειωδώς να βρω συζητήσεις που να δίνουν τις απαντήσεις που ζητώ). Αντιστοίχως, αν κάποιος με γνώσεις είναι εριστικός, ψωνισμένος και μικροπρεπής με έναν που δεν γνωρίζει τη διαφορά 737-300 και 737-400, ο ίδιος θα την πατήσει: να είστε σίγουροι ότι όλοι εκτίθονται στα μάτια όλων. Και τα δικά μου, και τα δικά σας, και των γνωστικών και των ασχέτων. Και ο καθένας αν παρακολουθεί το φόρουμ συστηματικά και για κάποιο καιρό, έχει σχηματίσει άποψη για το χαρακτήρα εκείνων που είναι ενεργοί στο φόρουμ αυτό. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά κατά περίπτωση, με όνομα και επίθετο, so to speak.

Στο δευτερο θέμα που διαφωνώ, είναι πως μετά από το γνωστό θέμα του valentinovissi βγήκαν σαν μανιτάρια πολλοί για να ψέξουν τους διαχειριστές και τους πολυμαθείς. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να τους υπερσπιστώ γιατί μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι αν χρειαστεί. Το ερώτημα είναι γιατί περιμένατε τόσο καιρό να τα πείτε; Είναι σα να αντιμετωπίσατε το θέμα του valentinovissi σα θρίαμβο δικό σας και συντριβή δική τους. Όποιος έχει πρόβλημα, το αναφέρει στο τόπικ αυτό, ή μιλάει προσωπικά με εκείνον που θέλει. Προ 2 μηνών αισθάνθηκα αδικημένος για 2-3 ποστ μου τα οποία κατέληξαν στα σκουπίδια. Δε μίλησα καν δημοσίως, ήταν θέμα προσωπικό και ως προσωπικό το έθεσα στους διαχειριστές. Δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, μπορεί να μη συμφώνησα σε κάποιες αιτιάσεις για τους λόγους που μετακινήθηκαν στα σκουπίδια, ωστόσο ούτε δημόσια διαπόμπευση είχαμε, ούτε βρισιές ούτε τίποτα. Και να είστε σίγουροι πως το διαχειριστή με τον οποίο έγινε ο διάλογος, δε τον έχω συναντήσει ποτέ μου και δεν είχαμε ανταλλάξει pm ούτε μια φορά στα 4 χρόνια (και σας θυμίζω, είμαι παλιός, αλλά σε επίπεδο γνώσεων είμαι "ένας από σας").

Τέλος, 2 λόγια μόνο για minithem & valentinovissi: Για τον minithem θεωρώ σωστή την αντίδραση, διότι στράφηκε προς ένα σύνολο ανθρώπων, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο που εκφράστηκε πως είχε αρκετά απωθημένα και κομπλεξισμό. Και στο σύνολο των ανθρώπων στους οποίους εναντιώθηκε, αισθάνθηκα κι εγώ ανάμεσά τους, διότι έχω γράψει κι εγώ trip reports, και δε τα γράφω από αυταράσκεια,όύτε για να ζηλέψουν οι υπόλοιποι. Α, και φυσικά μίλησε μόλις δικαιώθηκε ο valentinovissi, και όχι νωρίτερα. Τσάμπα μαγκιά το λένε αυτό, και μάλιστα σε ξένες πλάτες. Ελπίζω με δεύτερη ανάγνωση να διαπιστώσει πόσο φάουλ και άδικο ήταν αυτό για μια μεγάλη μερίδα παιδιών εδώ μέσα.

Για τον valentinovissi, θα συμφωνήσω με κάτι που ειπώθηκε νωρίτερα (και εδώ διαχωρίζω τη θέση μου από την πλειοψηφία): Ναι, δεν ήταν υποχρεωμένος να μας στείλει φωτογραφίες και να σκανάρει βίζες και boarding pass. Με μια υποσημείωση: ότι κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τον πιστέψω. Κατά δική του δήλωση, ποσώς τον ενδιαφέρει αν γίνεται πιστευτός ή όχι. Κι εδώ συμφωνώ, αν όντως τα κάνει τα ταξίδια, καμία ανάγκη δεν έχει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Τα ταξίδια που αναφέρει, είναι δική του δουλειά. Προκαλεί το ενδιαφέρον, την περιέργεια, και φυσικά την δυσπυστία με ένα τέτοιο πρόγραμμα. Δικαίωμα μου να μην τον πιστέψω. Δικαίωμά μου να συνεχίζω να μην τον πιστεύω αν νομίζω πως οι φωτογραφίες και οι βίζες είναι από το ταξίδι του μπαμπά του, του εξαδέλφου του, ή το δικό του αλλά όχι με το πρόγραμμα έτσι όπως το δημοσιεύει. Δικό του θέμα, δικό μου θέμα, και η ζωή συνεχίζεται. Η μόνη περίπτωση να εμπλεκόταν το θέμα περισσότερο, θα ήταν να προκαλεί τους αναγνώστες με τη συμπεριφορά του. Αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον, το παιδί είχε άψογη συμπεριφορά, και πριν και μετά τα αποδεικτικά στοιχεία - σε αντίθεση με άλλους που στο "μετά" σήκωσαν μπαϊράκι, όταν ο valentinovissi απλά συνέχισε να ποστάρει τα ταξίδια του σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτά είχα να σας πω, και πάλι ζητώ συγνώμη για την έκταση του κειμένου.

@Akis
Γενικά συμφωνώ ότι δεν υπάρχει μία πετυχημένη συνταγή για όλα και όντως είναι και θέμα του minithem να επικοινωνήσει μαζί σου σε περίπτωση που θέλει να επιστρέψει.

@Hunting a Shadow
Σχετικά με την 1η διαφωνία, λυπάμαι αλλά αν μπει κάποιος και κάνει ρημαδιό το forum με απανωτά και άσχετα θέματα, η λύση είναι να σβηστούν από τους αρμοδίους και όχι να πεταχτεί κάποιος αυτόκλητος μαγκάκος και να τον κάνει σκουπίδι με τις προσβολές και τις ειρωνείες του. Αληθεύει πάντως πως όλοι έχουμε σχηματίσει μια γενική εικόνα και δυστυχώς είναι πολύ άσχημος ο συνδυασμός ατόμων με πραγματικές γνώσεις και άσχημη συμπεριφορά.

Σχετικά με τη 2η διαφωνία, είναι σα να λέμε αν η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα. Κάποτε θα ξεφύτρωναν τα μανιτάρια και οποτεδήποτε κι αν γινόταν θα υπήρχε η απορία «μα γιατί τώρα;;;» Τώρα προέκυψε και έτυχε εγώ να βρω το όποιο θάρρος. Αν σε ενδιαφέρει, αφορμή πήρα όχι από το θέμα του valentinovissi αλλά από το θέμα «Γιατί να γράφουμε trip reports», στο οποίο σπεύσαμε να τοποθετηθούμε με αφορμή το ακραίο υστερόγραφο του minithem, παραβλέποντας βέβαια ό,τι άλλο είχε συμβεί. Αν την ίδια ώρα είχε ξεκινήσει και ένα θέμα «Γιατί να μην το παίζουμε εξυπνάκηδες κλπ κλπ κλπ» από κάποιον/κάποιους που ούτε για τα μάτια του κόσμου δε ζήτησαν μία συγγνώμη, να είσαι βέβαιος ότι δεν θα είχα μπει στον κόπο να γράψω ό,τι έγραψα.

Hunting a Shadow":3i6moqwb said:
Για τον minithem θεωρώ σωστή την αντίδραση, διότι στράφηκε προς ένα σύνολο ανθρώπων, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο που εκφράστηκε πως είχε αρκετά απωθημένα και κομπλεξισμό. Και στο σύνολο των ανθρώπων στους οποίους εναντιώθηκε, αισθάνθηκα κι εγώ ανάμεσά τους, διότι έχω γράψει κι εγώ trip reports, και δε τα γράφω από αυταράσκεια,όύτε για να ζηλέψουν οι υπόλοιποι. Α, και φυσικά μίλησε μόλις δικαιώθηκε ο valentinovissi, και όχι νωρίτερα. Τσάμπα μαγκιά το λένε αυτό, και μάλιστα σε ξένες πλάτες. Ελπίζω με δεύτερη ανάγνωση να διαπιστώσει πόσο φάουλ και άδικο ήταν αυτό για μια μεγάλη μερίδα παιδιών εδώ μέσα.

Αφού επιλέγεις τόσο εύκολα να χαρακτηρίζεις, τότε απωθημένα, κομπλεξισμό, τσάμπα μαγκιά κλπ πρέπει να σου θυμίζουν και άλλες περιπτώσεις μηνυμάτων αυτόκλητων φορουμαρχών/αεροπορολόγων. Το ότι ήταν φάουλ για τους περισσότερους είναι δεδομένο και προς την πλειοψηφία αυτή πρέπει να απολογηθεί αν το θελήσει. Από εκεί και πέρα όμως, ομολογώ πως δεν έπεσα και από τα σύννεφα διαβάζοντας το μήνυμά του, ούτε απόρησα με το στόμα ανοιχτό.

Hunting a Shadow":3i6moqwb said:
Για τον valentinovissi, (...) σε αντίθεση με άλλους που στο "μετά" σήκωσαν μπαϊράκι, όταν ο valentinovissi απλά συνέχισε να ποστάρει τα ταξίδια του σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Εντάξει αν αυτά που γράψαμε 3-4 άτομα θεωρούνται πως σηκώσαμε μπαϊράκι τότε είτε αποτύχαμε να εκφράσουμε σωστά τις σκέψεις μας, είτε αυτά που περιγράψαμε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως είπες «όλοι εκτίθενται στα μάτια όλων» και αυτό ισχύει χωρίς εξαιρέσεις. Εγώ πάντως διέκρινα ευπρέπεια σε αυτά τα λεγόμενα και δεν σκοπεύω προσωπικά ούτε να κερδίσω κάτι από αυτό, ούτε να το συνεχίσω για να αποδείξω κάτι. Από τη μεριά μου ό,τι είχα να πω, το είπα. Αν μάλιστα οι διαχειριστές πιστεύουν ότι τα λεγόμενα αυτά δεν προσφέρουν το παραμικρό, μπορούν κάλλιστα να τα στείλουν στα σκουπίδια.