Πήρε φωτιά βλέπω το topic μετά από καιρό! Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις για να συμμετάσχεις στην συζήτηση! Ας δοκιμάσω όμως:
Προς aviator242:
Καταρχάς καλώς όρισες στο forum... Κατά δεύτερον, καταλαβαίνω πώς το αναγάγεις στο μυαλό σου, συνδέεις την γενικότερη μόρφωση ενός χειριστή, με την ικανότητα του σαν χειριστή. Κατά την γνώμη μου δεν είναι ιδιαίτερα αλληλένδετα. Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω το θέμα της ορθογραφίας, λυπάμαι που στο λέω αλλά και εσύ δεν πας πίσω, όπως σου είπαν ο fotis και ο solro. Το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί και εμένα με ενοχλεί γενικά η ανορθογραφία, και εσύ διορθώνεις κάποιους, κάνοντας ταυτόχρονα μεγάλα λάθη και εσύ ο ίδιος.
(Στο συγκεκριμένο θέμα, διαφωνώ με τον solro μόνο στο ότι δικαιολογεί τους πιλότους που κατακρεουργούν την ελληνική, επειδή χρησιμοποιούν πολύ την αγγλική. Δεν αποτελεί ελαφρυντικό, είναι μόνο δείγμα αδιαφορίας. Όπως γράφει και ένα μέλος του forum στην υπογραφή του, η γλώσσα μας δεν είναι open source, δεν την κάνουμε ό,τι γουστάρουμε δηλαδή, λόγω συνθηκών... )
Προς ΑΟΑ και Arizona, για να μπούμε και λίγο στην ουσία του θέματος που συζητάμε:
Φυσικά και είναι ασύμφορη η λύση των contract pilots για τις ελληνικές εταιρίες, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Άρα ο λόγος που καταφεύγουν σε αυτήν την λύση; Προφανώς σκέφτονται πολύ βραχυπρόθεσμα, δηλαδή "να βγάλουμε αυτήν την χρονιά και βλέπουμε"...
Ναι μεν βέβαια είναι περίεργες οι εποχές, αλλά παραμένει λάθος χειρισμός από μέρους τους! Τόσα χρόνια την βγάζουν με ξένους και φαντάζομαι πως κάθε χρόνο υπολόγιζαν πως θα είναι ο τελευταίος. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού όμως!
Άντε τώρα να πληρώνεις διπλάσιους μισθούς για άλλο ένα εξάμηνο!
Και εν τέλει προς τον dimsp81 και kachius:
ψεύτικη και παραπλανητική οπτική του Έλληνα χειριστή που κάνει τα πάντα για να αποθαρρύνει κόσμο.
Εσείς νομίζετε δηλαδή ότι το κάνουν με δόλο απαραίτητα; Αν οι συνθήκες είναι αποθαρρυντικές, τι να σου πει ο άλλος;
Μιλάω για την Ελλάδα κυρίως, σκεφτείτε δηλαδή τι έγινε τους τελευταίους μήνες και στις δύο εταιρίες. Στην Aegean ήταν 200 υποψήφιοι για 10 θέσεις type rated!!! Και άλλες 10 για non rated που μάλλον πάνε στο φούντο... Ε, αυτήν την αγορά εργασίας, εσείς την βλέπετε ενθαρρυντική; Τι θα λέγατε σε έναν δικό σας άνθρωπο, που θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα και θα ξοδέψει μια περιουσία; Εγώ προσωπικά θα τον προέτρεπα να μην το κάνει ή τουλάχιστον, αν το κάνει, θα τον προειδοποιούσα ότι θα φάει τον πλανήτη με κουτάλι για να βρει δουλειά.
Και κάτι τελευταίο, όσον αφορα το να βγάζει κάποιος τύπο. Έχει συζητηθει πολύ αν είναι ηθικό ή ανήθικο, θεμιτό ή αθέμιτο.
Τώρα θέλω να σταθώ στο αν αξίζει. Αξίζει; Η απάντηση εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσεις! Αν ρωτήσεις τα 10 άτομα που προσέλαβε η Aegean, θα σου πουν ναι. Φαντάσου όμως τι απάντηση θα σου δώσει κάποιος από του υπόλοιπους 10-20, που έβγαλε τον τύπο και κόπηκε, έχασε 15 χιλιάρικα έτσι, αυτήν την εποχή μάλιστα! Αξίζει τελικά; Αυξάνεις τις πιθανότητες σου απλά και πάλι είναι χειρότερες από 50-50, πάντα στην Ελλάδα.