Προσφορές εταιρειών για φθηνά ταξίδια!

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
opote logika opios prolavei prolave...mechri na anagnorisoun to lathos pou echoun sto sistima tous.

giati kati mou leei oti echoun kapio sfalma sto integration tou website me to backend kai ta billing opote kai vgazei ftinotero naulo

Το θέμα είναι, αν είναι όντως λάθος ή όχι. Πλέον, με την βοήθεια του Ανδρέα, μάθαμε γιατί η τιμή είναι φτηνότερη, δεν ξέρουμε όμως αν αυτό οφείλετε σε λάθος του συστήματος ή σε κάτι διαφορετικό που εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. ;)

Οι συγκεκριμένες "οικονομικές" πτήσεις υπάρχουν εδώ και βδομάδες στο σύστημα της widerøe, οπότε αν ήταν λάθος μάλλον θα το είχαν ανακαλύψει και θα το είχαν διορθώσει. ;) Πάντως εγώ την πρώτη μου πτήση μέσω widerøe την έχω τον Δεκέμβιο. Θα επανέλθω, λοιπόν, τέλη του έτους ;)

Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Το πρωί μου έκοψα ένα εισιτήριο για να ένα Σαββατοκύριακο στο Παρίσι το Νοέμβριο. Επειδή ήταν δικό μου εισιτήριο, είχα ψάξει όλους τους δυνατούς συνδυασμους και είχα καταλήξει ότι η Swiss έβγαινε φθηνότερη στο Galileo. Επειδή είχε προηγηθεί η ιστορία με το φίλο Huntingashadow το Σάββατο το απόγευμα, όπου για μισή ώρα έσπαγα το κεφάλι μου και τραβούσα τα μαλλιά μου γιατί δεν συμφωνούσαμε με τις τιμές, έκανα τον έλεγχο και από την ιστοσελίδα της swiss όπου συμφώνησα με ακρίβεια ευρωλεπτού.

Όντας πεπεισμένος ότι είχα πετύχει τη χαμηλότερη τιμή, έκοψα το εισιτήριό μου. Έπειτα το κοίταξα στο wideroe, όπου και είδα ότι όντως το εισιτήριο που μου έδινε εκεί ήταν κατά 40 ευρώ φθηνότερο. Και εκεί που είχα αρχίσει να χάνω την εμπιστοσύνη μου στο Galileo να σκέφτομαι να κάνω void το εισιτήριο, και να το κλείσω από τους Νορβηγούς, να που ανακάλυψα ότι έλειπε ο φόρος YQ. Οπότε το κράτησα το εισιτήριο ώς έχει. Μου έχω κόψει εισιτήρια για 12 πτήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και έχω κάνει κρατήσει θέσεις για άλλες έξι. Αντε να έρθει το φθινόπωρο να αρχισω τις πτήσεις...

Ανδρέα η απορία μου συνεχίζεται όμως. Χτες που τα αναλύαμε δε βρήκαμε διαφορές μόνο στη wideroe, αλλά και στην airtickets.gr. Και η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη, κοντά 100 € (και για Μιλάνο, και για Ρώμη). Ούτε εκεί περιλαμβάνουν τον επίναυλο; Αν θυμάμαι καλά δοκίμασες εκείνη την ώρα κι εσύ από το site και σου έβγαλε νούμερα χαμηλότερα από αυτά που σου έδινε το Galileo...

Επιπλέον στη wideroe η τιμή έβγαινε για Ρώμη 210€ (ίσως με κάτι παραπάνω σε service fee, δε το προχώρησα ακόμα). Αν ο επίναυλος είναι 24€, σημαίνει ότι σου δίνει με την Air One μια τιμή κοντά στα 240€; Διότι ούτε καν κοντά σε αυτή σε βρίσκαμε προχτες, κοιτώντας Air One από Galileo.

ΥΓ: 12 πτήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου;Και άλλες έξι κρατημένες; δηλαδή 18 σε 5 μήνες; Ή αλλιώς 3.5 το μήνα, ή 1 κάθε 9 μέρες; 1ον) Σε πήρανε να παρουσιάζεις τις ΕΙΚΟΝΕΣ στον Alpha; 2ον) Τα δικά μας εισιτήρια ποιος θα τα βγάλει;ε; :evil:

Hunting a Shadow":3rat52wi said:
Επιπλέον στη wideroe η τιμή έβγαινε για Ρώμη 210EUR (ίσως με κάτι παραπάνω σε service fee, δε το προχώρησα ακόμα). Αν ο επίναυλος είναι 24EUR, σημαίνει ότι σου δίνει με την Air One μια τιμή κοντά στα 240EUR; Διότι ούτε καν κοντά σε αυτή σε βρίσκαμε προχτες, κοιτώντας Air One από Galileo.
Ο επίναυλος και το επασφάλιστρο διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία και από προορισμό σε προορισμό, δηλ. δεν είναι πάντα 24 EUR (24 είναι μόνο σε OW πτήση μικρών και μεσαίων αποστάσεων εξωτερικού των ΟΑ).

Παρόλα, αυτά το ερώτημα είναι ενδιαφέρον γιατί στο airtickets.gr (και σε κάθε άλλο γραφείο online ή offline) μπορώ να βρω διαφορετικές τιμές από ότι στο Γραφείο του Ανδρέα (και του κάθε online ή offline Ανδρέα).

ΥΓ: Εγώ έχω 21 πτήσεις ως το τέλος του έτους
;)

Akis":ohlw56y9 said:
ΥΓ: Εγώ έχω 21 πτήσεις ως το τέλος του έτους[/size] ;)

Λέω να αρχίσω να αραιώνω από δω σιγά σιγά θα μου δημιουργήσετε κόμπλεξ εσείς...θα πάω σε κανα φόρουμ που νομίζουν ότι το Jumbo είναι ελεφαντάκι και ότι στην Καμπότζη έχει ακόμα πόλεμο. Τουλάχιστον να αισθανθώ ξεχωριστός... 8)

Hunting a Shadow":2yluo6ve said:
Ανδρέα η απορία μου συνεχίζεται όμως. Χτες που τα αναλύαμε δε βρήκαμε διαφορές μόνο στη wideroe, αλλά και στην airtickets.gr. Και η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη, κοντά 100 € (και για Μιλάνο, και για Ρώμη). Ούτε εκεί περιλαμβάνουν τον επίναυλο; Αν θυμάμαι καλά δοκίμασες εκείνη την ώρα κι εσύ από το site και σου έβγαλε νούμερα χαμηλότερα από αυτά που σου έδινε το Galileo...

Όπως είναι γνωστό, στην οικονομική θέση μιας πτήσης ενδεχομένως να υπάρχουν και δέκα διαφορετικοί ναύλοι, που ο καθένας τους αντιστοιχεί σε έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων. Εκείνη τη στιγμή που μιλούσαμε, εσύ ενδεχομενως να κρατούσες από το inventory της αεροπορικής εταιρίας τις δύο τελευταίες θέσεις που αντιστοιχούσαν στον Χ ναύλο και εγώ να έβρισκα διαθέσιμες τις θέσεις που αντιστοιχούσαν μόνον στον Ψ ναύλο που ήταν ακριβότερος. Αν εσύ έβγαινες από την κράτηση που έκανες και εγώ έμπαινα ξανά στο inventory ίσως να συνέβαινε το αντίθετο: να αφαιρούσα ε΄γω δύο θέσεις από το inventory και όταν εσύ θα ξαναέμπαινες να σου έδειχνε ακριβότερο ναύλο γιατί εγώ θα κρατούσα θέσεις.

Τώρα ως προς την απορία για το αν υπάρχουν ακριβότερες θέσεις από γραφείο σε γραφείο ή από γραφείο σε ιστοσελίδα: και ναι και όχι. Κατηγορηματικά λέω ότι ο ναύλος Χ είναι ο ίδιος, είτε τον κλείσεις από το τάδε γραφείο είτε τον κλείσεις από την ιστοσελίδα. Η διαφορά έίναι στα internet fares που έχουν ορισμένες εταιρίες στις ιστοσελίδες τους και που δεν είναι διαθέσιμες στα συστηματα των γραφείων (για παραδειγμα τα U,X,T class) της Aegean που είναι μεγάλη ταλαιπωρία για να τα γραφεία να τα κλείνουν μέσω του agent website της Α3. Επίσης η κατάσταση είναι λίγο ρευστή και με τα service fees. Τους τελευταίους μήνες, μερικές εταιρίες μηδένισαν την προμήθεια στα ταξιδιωτικά γραφεία, με συνέπεια να αρχίσουν να επιβάλλουν κάποιο τέλος έκδοσης εισιτηρίων. Επειδή όμως είναι αθέμιτο να αναγκάζεται το γραφείο να χρεώνει service fee αλλά η εταιρία να μην το χρεώνει, στην Ελλάδα και αυτές οι εταιρίες (LH, AZ)χρεώνουν αυτό το ποσό στους πελάτες τους.

παιδια η SKY EUROPE έχει βγάλει προσφορά 100000 θέσεις με 1 euro .....

Akis":2x7oex0d said:
Akis":2x7oex0d said:

Πάει και η wideroe. Πλέον οι τιμές και στην wideroe περιλαμβάνουν τον επίναυλο κανονικά. :evil:

Λέτε να γνωρίζουν ελληνικά και να ενημερώνονται από το airliners.gr ή να τους ήρθαν τα πρώτα χρεωστικά από τις αεροπορικές για τις οποίες έκοψαν εισιτήρια;