Πρόβλημα στις επικοινωνίες στο ΚΕΠΑΘ

• Thread starter Thread starter AndreasT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κύρια πηγή αλήθειας (όχι η μοναδική) είναι το πόρισμα. Αν το διαβάσετε προσεκτικά (ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για όλους) θα καταλήξετε στο εξής:

-Σε τίνος το δίκτυο συνέβη η βλάβη; Στου ΟΤΕ. Και κανείς δεν το έκρυψε ποτέ.
-Ποιος έχει τη νομική/διοικητική ευθύνη για το σύστημά του; Το πόρισμα δείχνει την ΥΠΑ, γιατί εκείνη επέλεξε/υποχρεώθηκε (χωράει συζήτηση) να λειτουργεί με ένα παρωχημένο τεχνολογικά σύστημα, παρά τις προειδοποιήσεις του παρόχου.
-Τι διάολο κάνουν ΥΠΑ και ΟΤΕ για αυτό; Με το ζόρι μιλάνε μεταξύ τους.

Στη γενικότερη συζήτηση, ορθώς δεν υπάρχει το ερώτημα «ποιος είναι ο φορέας που προκάλεσε το πρόβλημα» αφού το πόρισμα περιγράφει μια συστημική αποτυχία και προτείνει λύσεις για τη μη επανάληψή του.

Από εκεί και πέρα, ως σχόλιο, ισχύουν όσα έγραψα στο #82.

Υ.Γ.
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι παρατέθηκε ως «απόδειξη» λαϊκοδεξιά συνωμοσιολογική φυλλάδα. Για να ξέρουμε τι θεωρεί κανείς σημείο αναφοράς για την ενημέρωσή του.

Last edited:
Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω στη συζήτηση για να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις: όταν η εν λόγω εταιρεία δίνει προσφορές με απεριόριστα data, 1+1 deals for you, αθλητικά κανάλια, 1Gbps στο σταθερό κλπ, λέγεται ΟΤΕ (άντε να την πούμε Cosmote). Όταν αυξάνει χρεώσεις ή παρουσιάζει βλάβες στο δίκτυο, τότε λέγεται Deutsche Telekom.

Ήταν έτσι ? ήταν σοβαρό ? ή είναι για γέλια ? :rolleyes:

η πραγματικη πηγη του αρθρου ειναι αυτη

Last edited by a moderator:
Το «ρεπορτάζ» έχει ένα σωρό προβλήματα.

Τα σούπερ red flags:
-Kάνει «σημαία» το βιντεάκι ενός ανώνυμου ερασιτέχνη.
-Παίρνει ένα record του Flight Radar 24, εργαλείο για χομπίστες, που δεν δείχνει πραγματικές θέσεις και συχνά έχει latency και interpolation, άρα δεν μπορεί να αποδείξει loss of separation.
-Κραυγάζει στον τίτλο «Σε πορεία σύγκρουσης» ενώ αγνοεί vectors, rate of closure και actual «σημείο επαφής», αν υπήρχε.
-Λέει για το TCAS που δεν ενεργοποιήθηκε. Φυσικά και δεν ενεργοποιήθηκε, αφού δεν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος σύγκρουσης.

Καταλήγει «μόνο ανεξάρτητη επιτροπή θα μπορούσε να το αναδείξει». Χαχαχα, ναι, παιδιά. Μόνο που εσείς βάλατε στον τίτλο «Πορεία σύγκρουσης».

Πρόσθεσε και τις φράσεις «αεροπορικό Βατερλό», «μαύρη τρύπα του παγκόσμιου χάρτη» και «θαύμα», και έχεις emotional σχολιασμό χωρίς πραγματική είδηση.

Όλα τα παραπάνω είναι ο σχολιασμός μου με βάση όσα ξέρω. Αν κάποιος αναλύσει και συγκρίνει με βάση πηγές, τεχνικά εγχειρίδια κλπ σίγουρα θα βρει πολλά περισσότερα προβληματικά σημεία.
==========
Τέλος, επιτρέψτε μου να είμαι επιφυλακτικός για ένα σάιτ ελληνικού περιεχομένου, αλλά βασισμένο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (και μάλιστα σε «εικονική» διεύθυνση virtual office), χωρίς διαφημίσεις και με έντονο το καταγγελτικό στοιχείο.

Last edited:
Ζηλέψανε τα βιντεάκια του VASAviation και είπαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Μα που έχει φτάσει πια η δημοσιογραφία στην εποχή μας;

Πιθανώς πίσω από το δημοσίευμα υπάρχει συνδικαλιστικός δάκτυλος από εργαζομένους της ΥΠΑ.

Με δωρεά πέντε εταιρειών η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας​

Για 4,7 εκατ. ευρώ δεν είχαμε σύγχρονο σύστημα από το 2019; :oops:

Επίσης, αν διαβάζω σωστά την είδηση, το υπ. Μεταφορών έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον φάκελο τροποποίησης της σύμβασης του 2019, και το Ελεγκτικό Συνέδριο τον απέρριψε ΔΥΟ φορές, αφού προφανώς στο υπουργείο την είχαν γράψει με το πόδι (ή με τη δωρεάν έκδοση του ChatGPT, για όλα τους έχω ικανούς).---->(ή και επίτηδες)**

Τέλος πάντων, φαίνεται ότι τώρα θα εγκατασταθεί (ελπίζω) σύστημα άξιο να "τρέξει" την κίνηση και τον όγκο του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι η λίστα των δωρητών δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν την επένδυσή τους. Και πολύ καλά κάνουν.

Υ.Γ.
**Τώρα που το ξανασκέφτομαι, χθες κοινοποιήθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σήμερα ανακοινώθηκε η δωρεά. Πράγμα που με οδηγεί στο ότι από τον Οκτώβριο ήταν προσυμφωνημένη η δωρεά, απλά έπρεπε νομικά το κράτος να εξαντλήσει τα μέσα του. "Αχ, προσπαθήσαμε, αλλά δεν μας αφήνει το δικαστήριο. Ευτυχώς, μας έσωσαν οι καλές εταιρείες". Το μπλακάουτ του Ιανουαρίου απλώς επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Last edited:
Να επισημάνω οτι η δωρεά για την οποία γίνεται λόγος, αφορά το σύστημα VCS του ΚΕΠΑΘΜ μόνο, γιατί απο οσο ξέρω υπάρχει μια άλλη σύμβαση που τρέχει για τα περιφερειακά αεροδρόμια και αλλη μια που αφορά κάποια μικτά αεροδρόμια (Fraport- ΠA) και μόνο ΠΑ(Αραξος, Ανδαβίδα κλπ), δηλαδή τρία διαφορετικά "μοντέλα" VCS τα οποία θα πρεπει να διασυνδεθούν. Τέλος, ισως ειναι τυχαιο οτι ολοι οι αναφερόμενοι δωρητές έχουν παρει αποζημιώσεις για διάφορους λογους απο το ελληνικό δημόσιο.