Ψυχολογία,Συνήθειες και Συμπεριφορά Ελλήνων ως Επιβάτες.

• Thread starter Thread starter alex96
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πάλι καλά που έφεραν μόνο τά πεπόνια.Φαντάσου να έφερναν και τά μαχαίρια :D

Επίσης:
skg1":2oiisiu0 said:
Το προσγειοκρότημα (sic):
Τό κατοχύρωσες να μπή στο "νέο λεξικό Μπαμπινιώτη" μαζί με τίς ψυγγιές (στριγγλιές τού περιπτερά "κλείσε το ψυγείο ρεεεε!") και τό χορτάγχος (το άγχος κάποιου ότι θα χορτάση πρίν τελειώση όλο το φαγητό του);

Re:

1. Το προσγειοκρότημα (sic): Δεν ξέρω γιατί, αλλά τείνει να εκλείψει στις μέρες μας. Παλιότερα ήταν πάντοτε παρόν, στο τέλος κάποιας πτήσης, ανεξάρτητα από την "ποιότητα" της προσγείωσης ή από το κατά πόσο ήταν καλή ή κακή η πτήση που προηγήθηκε.

Προσφατα απο πτηση μου απο CDG για ATH με ΟΑ ειχαμε εντονο χειροκροτημα με το που μας ενημερωσε ο πιλοτος οτι μπηκαμε στο IFR αθηνων (ασχετα που η πτηση ηταν τελεια μεχρι εκεινη την στιγμη) βεβαια δεν ελειπε και το προσγειοκρότημα οπως λες και εσυ.Μην φοβασαι φιλε μου οι καλες ελληνικες αεροπαραδωσεις καλα κρατουν :mrgreen:

Πάντως χθες στην πτήση από Κω για Αθήνα έπεσαν σταυροκοπήματα μόλις προσγειωθήκαμε. Είχε αρκετό κούνημα βέβαια.

Τετάρτη, βραδινή πτήση Iberia από Μαδρίτη για Αθήνα:
Την ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο, κλασικός Έλληνας άνοιξε το κινητό και μιλούσε κανονικά. "Έλα ρε μ**, τι γίνεται;" κτλ. Τον παίρνει χαμπάρι ο αεροσυνοδός και τον αναγκάζει να το κλείσει. Και λίγα του έκανε. Εγώ θα ΄χα καλέσει αστυνομία, τράβαλα με ισπανικές πρεσβείες κτλ. Έτσι για να ισιώσει! :D

Σιγά μην τον στήσουμε και στο εκτελεστικό απόσπασμα.Παντού γίνονται αυτά.Άσε που δε συμφέρει και τον αερομεταφορέα τόσο ντράβαλο.

Αν βλέπω κατά την πτήση επισόδεια του Mayday, λετε να με πετάξουν απέξω?

Παντως σε μια πτήση ΟΑ από Παρίσι (τότε που είχε κλείσει και ο Βενιζέλος για τα χιόνια και αφού από Κυριακή στις 7 φύγαμε Δευτέρα στις 11 το βράδυ, όλο το αεροπλάνο χειροκροτούσε μόλις προσγειωθήκαμε!!

magica":b6iaht9z said:
Αν βλέπω κατά την πτήση επισόδεια του Mayday, λετε να με πετάξουν απέξω?
Να σε πεταξουν εξω οχι...!Ειναι ομως πολυ πιθανο να ακους καθ'ολη τη διαρκεια της πτησης τη γιαγιουλα (που παντα σε τετοιες στιγμες ειναι στη θεση διπλα σου) να λεει "κλεισ'το κλεισ'το, θα πεσουμε!!!". Μου το εχει τυχει εμενα μια φορα οταν ακουγα μουσικη απο ενα κασετοφωνο (!!!) πριν αρκετα χρονια. Και μαλιστα σε ολη τη πτηση με κοιτουσε καλα καλα να δει αν εχω στο αυτι μου τα ακουστικα και αν ακουω μουσικη. Μεχρι και την αεροσυνοδο φωναξε για να μου πει να το κλεισω...! Και δε μιλαμε για απογειωση-προσγειωση, αλλα για την ωρα που υποτιθεται οτι επιτρεπεται η χρηση ηλ. συσκευων. :lol:
Η "καλη" αεροσυνοδος μου ειπε να το κλεισω ("και χαμηλοφωνα συμπληρωσε:αφου φοβαται τι να της πω...?Αν γινεται να μη το βλεπει ακου απο τη μια μερια!"). Τελικα απο τη μια ακουγα μουσικη, απο την αλλη μια διαρκη μουρμουρα! :lol:
Ακομα και αυτο ομως μπορω να πω οτι ηταν αστειο, και με κρατησε απασχολημενο σε ολο το ταξιδι...! :wink:

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η καμπίνα του αεροσκάφους θύμιζε Τούμπα καθώς το πάθος περίσσευε και ουσιαστικά έλειπαν μόνο οι... φωτοβολίδες (για ευνόητους λόγους!)
Αμα ειχε κανενα κενο αερος εκει να δω τουμπες...!
(παλι καλα που καταλαβαν οτι δεν επρεπε να αναψουν φωτοβολιδες!! :P )

Ότι και να λέτε για επιβάτες, Έλληνες και ξένους, δεν έχετε δει τίποτα αν δεν πετάξετε με ΤΗΥ εσωτερικές αερογραμμές, στα βάθη της Τουρκίας. Πέρα από το ότι δεν καταλαβαίνουν ότι οι θέσεις είναι αριθμημένες - καυγάς να καθήσουν όπου θέλουν. Aνεβάζουν και κότες στη καμπίνα. Ζωντανά κοτόπουλα σε ειδικά κουτιά μεν, τα πούπουλα , όμως πετάνε πάνω από το καφέ σου.

Αθήνα Κων/πολη πριν μερικούς μήνες, το αφος της ΤΗΥ γεμάτο καλόγερους και κυρίες που πάνε Καπαδοκία για προσκήνυμα. Κάνει touch down και ξανασηκώνεται. Είχε πλευρικούς ανέμους - έτσι τουλάχιστον μας είπε ο κυβερνήτης. Κάνει το γύρο ένα τέταρτο περίπου για δευτερη προσπάθεια... οι κυρίες προσεύχονται...οι καλόγεροι άψογοι, ψύχραιμοι, λένε αστεία να τις ηρεμήσουν. Τελικά προσγειώνεται και λέει μια κυρία "δόξα σοι Θεέ μου, άγιο είχαμε". Της απαντάει ο καλόγερος: "Ας μην ήταν μάγκας ο πιλότος και θα σούλεγα εγώ που θάμασταν τώρα" Respect!!