Ψυχολογία,Συνήθειες και Συμπεριφορά Ελλήνων ως Επιβάτες.

• Thread starter Thread starter alex96
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτές οι συμπεριφορές είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά πιστεύω ότι αυτή η τάση προς έντονη δυσαρέσκεια κι αγανάκτηση πηγάζει απ'το άγχος που νιώθουν οι επιβάτες. Δεν μιλάω για το φοβίες φυσικά, απλά και μόνο το ότι πετάει κανείς με αεροσκάφος δημιουργεί ένα δέος που όσο κι αν συνηθίζεται δεν παύει να υπάρχει. Βασιζόμαστε σε αυτό το περίπλοκο μεταφορικό μέσο για να μηδενίζουμε τεράστιες αποστάσεις. Μπορεί να κλείσει κανείς ραντεβού για την επόμενη μέρα στη Νέα Υόρκη ενώ σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι. Μπορεί κανείς να επιβιβάζεται σε ένα σημείο της γης όπου ξημερώνει για να αποβιβαστεί μερικές ώρες αργότερα και να δει το επόμενο ξημέρωμα.

Όπως και να 'χει η συμπεριφορά αυτή είναι λίγο αχάριστη, ακόμα και γι'αυτούς που δεν γνωρίζουν την αεροπορική βιομηχανία εκ των έσω.
Ο Louis, όμως, τα εξηγεί καλύτερα στην παρακάτω συνέντευξη:

http://www.youtube.com/watch?v=8r1CZTLk-Gk

Άσχετο-Σχετικό:
Λίγο πριν απο την άφιξη του Αγ.Φωτός με το κρατικό αφος,φέτος.Γνώστες-ξερόλες και καθ'ολα θρησκεύαμενοι παρευρισκόμενοι,αναμένοντες τη προσγείωση απέναντι απο το Β17 βλέπουν στροβιλοελικοφόρο-turboprob (της εποχής ΤΑΕ κατά τη ταπεινότητά τους) να προσγειώνεται:"Τσ,τσ,τσ!Μα,καλά με αυτό το έφεραν;"
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Προφανώς στο Άγιο Φως αρμόζει μόνο Α380 με διαμόρφωση α λα Singapore... :roll:

alex96":34l5ri4x said:
Που θεωρείτε οτι διαφέρουν οι Έλληνες σε σχέση με Δυτικούς Ευρωπαίους και Αμερικανους επιβάτες;
Οι Δυτικοευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν έχουν γιο τον πεντάχρονο Μάρκο (δηλωμένο ως δίχρονο για να μην πληρώσει εισιτήριο ενήλικα) που, καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής πτήσης 833 της Aegean από Φραγκφούρτη για Αθήνα, φώναζε και έτρεχε πάνω κάτω, πειράζοντας και ενοχλώντας απίστευτα ΟΛΟΥΣ τους επιβάτες και το πλήρωμα. Οι δε γονείς και θείοι που το συνόδευαν (φυσικά) δεν ενδιαφέρονταν καθόλου. Το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθούν (και να καταφέρνουν) να μπερδέψουν τις αεροσυνοδούς κατά την καταμέτρηση των επιβατών πριν την αναχώρηση. :wall:

Εκτός από τον Μάρκο, οι Βρετανοί πίνουν όσο πιο πολύ αλκοόλ τους δίνουν, οι Αμερικανοί φοράνε σπορ παπούτσια, άσπρη κάλτσα, ωτοασπίδες, μαξιλαράκι άνετα κ κουλ. Για να μην πω για μερικούς που ενώ το αεροσκάφος κάνει taxi είναι ήδη όρθιοι κ κατεβάζουν τα πραγματά τους: 'οχι μόνο οι Έλληνες αλλά κ άλλοι βιαστικοί ίδιας νοοτροπίας..

Μερικά από τα τραγελαφικά που έχω ζήσει:

Ομογενής A σε ομογενή B εν ώρα πτήσης με ολίγον turbulence: Τι m"&"#¤% αυτοί οι ξένοι πιλότοι, όλο από λακκούβες το πάνε το αεροπλάνο...

Σε πτήση charter ΑTH - SΤΟ μετά το πάσχα: κάποιος η κάποιοι συνέλληνες μας είχαν γεμίσει τις χειραποσκευές με κοκορέτσια k πίτες γύρο. Φαίνεται δεν τους έφτασε το (λιτό) γεύμα που τους πρόσφεραν στο αεροπλάνο οποτε κάποια στιγμή έστρωσαν πασχαλινό τραπέζι σε όλη την σειρά 14 (B738) με αποτέλεσμα η μυρωδιά του γιαουρτοσκόρδιου και του κοκορετσιού να είναι έντονη καθόλη την διάρκεια της πτήσης.

Έλληνας ξερόλας εν ώρα πτήσης ΕSSΑ - LGTS με snowflake k πάνω από ΠΓΔΜ: Να βλέπεις μωρό μου πετάμε πάνω από τα τίρανα οποτε μάλλον θα αράξουμε στον αεροδιάδρομο B στην σαλονίκη. Τι m¤%"#¤%, με ολυμπιακή πάντα μας πήγαιναν στον A που είναι πιο κοντά στην πόρτα.... (οποιος κατάλαβε κατάλαβε).

Κυρια A προσπαθώντας να περάσει κοντά στα 2 λίτρα από αγιασμούς k λάδια από security check.
ΚΑ: Μα για όνομα του θεού αγιασμός k λαδάκι είναι, ευλογια θεού τι είναι αυτά τα πράγματα, άθεοι είστε?
Sec: Κυρια μου είναι οι διεθνής κανονισμοί δεν επιτρέπεται πάνω απ...
ΚΑ: Διεθνής κανονισμοί? Αυτά όλα τα κάνουν οι σατανάδες για να μας εξοντώσουν εμάς τους χριστιανούς! Και si διάολος είσαι... σαν δε vτρέπεσαι
Sec: ....
ΚΑ: ουστ να μου χαθείτε σατανιστές!

και αλλα πολλά που αυτή τη στιγμή δεν τα θυμάμαι...

Ελληνες επιβάτες:

Στο νησί επιβιβάστηκαν με σκάλες και απο τις δύο πόρτες (μπροστά και πίσω) του αεροπλάνου.
Φτάνοντας στο LGAV το αεροπλάνο πήγε στη φυσούνα οπότε άνοιξε μόνο η εμπρός πόρτα.
Αποβοβάστηκαν οι μισοί επιβάτες.... (όσοι είχαν επιβιβαστεί απο την μπροστινή πόρτα στο νησί).
Τι έγιναν οι υπόλοιποι οεο;;;;
.... στεκόντουσαν όρθιοι, κοιτάζοντας προς την πίσω πόρτα και γκρίνιαζαν περιμένοντας πότε θα ανοίξει για να βγούν... μέχρι που ήρθε μια αεροσυνοδός και τους φώναξε να βγούν απο μπροστά!

Κι εκεί μου γεννήθηκε μια απορία:
Αραγε αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα σωστικά μέσα (σωσίβια, οξυγόνο κλπ) ΕΣΤΩ κι άν έχουν παρακολουθήσει την επίδειξη... ή να ανοίξουν έξοδο κινδύνου αν χρειαστεί;

Αααα εισαι πισω εσυ ακομα! :D Που να δεις κατι μπουρτζους νησιωτες (no offence) που οταν το αεροπλανο πιανει σε ελευθερη θεση, γκρινιαζουν γιατι δεν επιασαν σε φυσουνα και "τι πραγματα ειναι αυτα" και "ντροπη" και τετοια. Ενω, στο "Οδυσσεας Ελυτης" η στο "Ιπποκρατης"ας πουμε, την εχουν συνηθισει τη φυσουνα,την εχουν χροοοονια τωρα. Ξαναno offence αλλα εχω υποδεχτει πτησεις απο πολλους προορισμους εσωτερικου στην καριερα μου, και αυτα τα δυο νησια παρουσιαζουν εντονοτερα το ωσανω φαινομενο.

Νομίζω ότι οι κοτσάνες επιβατών που μάς ανέφερε ο cavo_paradiso άνετα διεκδικούν πρώτο βραβείο στό http://www.rompa.gr (άν υπάρχη ακόμα).

Πάντως είστε όλοι σας πάρα πολύ πίσω:τόν Αύγουστο τού 1976,στην αναχώρησή μου γιά CPH από το αείμνηστο LGAT μέ Sterling (και μάλιστα μέ Caravelle),μόλις ήρθε η "νταλίκα" γιά να μάς πάη στο αεροπλάνο,ώρμησαν όλοι να μπούνε ταυτόχρονα μέσα,λές και θά έφευγε και θα τούς άφηνε απ'όξω.Τό αυτό συνέβη και όταν φτάσαμε στό αεροπλάνο,επειδή δέ εγώ είχα μπεί στο λεωφορείο τελευταίος,άρα ήμουν πρώτος γιά την έξοδο,παραλίγο να πέσω κάτω στην πίστα και να μέ ποδοπατήσουν.Εχω την εντύπωση μάλιστα ότι πρέπει να ώρμησαν να ανέβουν όλοι ταυτόχρονα και στη σκάλα τού αεροπλάνου,αλλά δέν είμαι σίγουρος γιατί μόλις απομακρύνθηκα από το λεωφορείο πήγα ήσυχα-ήσυχα πρός τό tail section τού σκάφους και ανέβηκα από τά airstairs....

Στην ίδια αυτή πτήση,που ήταν γεμάτη Ελληνες φοιτητές Σκανδιναυικών πανεπιστημίων και συνεπώς είχαμε τον χαρακτηριστικό χαβαλέ -μέ αποκορύφωμα όταν,κατά την προσέγγιση στήν CPH κάποιος φώναξε "ρέ σείς,κάτω βλέπω ένα σωρό Σουηδέζες" και όλοι πεταχτήκαν απ΄τίς θέσεις τους και κολλήσαν στά παράθυρα,παρά το ότι είχε ανάψει το fasten seat belts-μιά επιβάτις που καθόταν δίπλα μου μέ ρώτησε "άν έχουν ετοιμάσει στό αεροδρόμιο τίς ρόδες που θα ακουμπήση επάνω το αεροπλάνο".Οπως προέκυψε,κάποιος εκ τών χαβαλεδιαζόντων της είχε πεί ότι όταν το αεροπλάνο απογειώνεται,"αφήνει τίς ρόδες στό έδαφος,γιατί έχουν έτοιμες άλλες εκεί που θά κατέβη"...

vassdel":1i74styd said:
Ένα μεμονωμένο περιστατικό που μπορώ να αναφέρω, είναι αυτό της "πλακίτσας" κατά την απογείωση, όπου κάποια "παλιόπαιδα", με το rotation αρχίζουν τις θεϊκές επικλήσεις του τύπου: "Ωχ Παναγίτσα μου" ή "Θεούλη μου θα πεθάνουμε" κλπ. Αν και ως συμπεριφορά δεν είναι και πολύ θεμιτή, ωστόσο αποβαίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν κάθεσαι δίπλα σε παιδιά που δεν μπορούν (ή δεν ενδιαφέρονται) να ελέγξουν οι γονείς τους, ή δίπλα σε πολυλογούσες επαναπατριζόμενες θείτσες που δεν σταματάν το μπλα-μπλα με κανένα τρόπο μέχρι να μάθεις τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη βελονιάς.....

Αν και το έχω ξαναγράψει,τό επαναλαμβάνω περιληπτικά:κάποτε,ο πατέρας μου επρόκειτο να πάη business trip στην Ρόδο,μέ DC6,ο δέ καιρός ήταν σκέτο αίσχος.Δίπλα του είχε καθήσει μιά κυρία που έτρεμε ολόκληρη καί σέ κάποια στιγμή γυρίζει και τόν ρωτάει "εσείς φοβάστε τά αεροπλάνα;γιατί εγώ,ξέρετε,τά φοβάμαι πολύ,και είναι και ο καιρός χάλια" κλπ κλπ οπότε τής λέει ο πατέρας μου "εγώ κυρία μου όποτε μπαίνω σέ αεροπλάνο λέω μέσα μου ότι αυτό το αεροπλάνο θά πέση και έτσι ησυχάζω".

Υπάρχουν ακόμα αυτοί που μόλις κάθονται στο αεροπλάνο αρχίζουν να στριφογυρνάνε για (απροσδιόριστο 8) ) λόγο τα στόμια των αεραγωγών του κλιματισμού πάνω απο τη θέση τους;Έχω την αίσθηση οτι κάποιοι το έκαναν αυτό μιμούμενοι κάποιες κινήσεις των πιλότων όπως τις έβλεπαν απο το πιλοτήριο νομίζοντας οτι κάτι τέτοιο θα τους προσδόσει ιδιαίτερο κύρος...... :) :) :)
(Eννοείται οτι σε κάποιες απο τις περιπτώσεις το σύστημα κλιματισμού είναι ανενεργό και αυτοί επιμένουν)