Δεν θα πρέπει να μας κάνει έκπληξη εάν σε ξένους πούμε ότι είμαστε Έλληνες και κάνουν τον σταυρό τους…..
Βραδινή πτήση από Μπαχρέϊν για Κολόμπο. Το α/φ Α320 ασφυκτικά γεμάτο στην οικονομική θέση. Ούτε μία θέση άδεια. Έχουμε αντιλήφθη ότι υπάρχει Ελληνικό γκρουπ μεταξύ των επιβατών. Τακτοποιούμαστε στις θέσεις μας στην προτελευταία σειρά και μετά από λίγο καταφθάνει ο αρχηγός του γκρουπ και κάθεται στην τελευταία σειρά και αρχίζει να διαλαλεί ότι είναι τυχερός που θα έχει 3 θέσεις για τον εαυτόν του.

Φυσικά από τους τελευταίους επιβιβαζόμενους επιβάτες, καταφτάνει ζευγάρι νεόπλουτων βορειοελλαδιτών (άργησε που αλλού; Στο duty free)

και αντιλαμβάνονται ότι θα κάτσουν δίπλα από τον αρχηγό τους.
Διπλά απογοητευμένοι αμφότεροι άρχισαν να προσπαθούν με κάθε τρόπο, προφασιζόμενοι οποιαδήποτε δικαιολογία να καταφέρουν το ζευγάρι να μεταφερθεί στην business class. Ανένδοτο το πλήρωμα τους εγκαταλείπει στις στριμωγμένες θέσεις τους στην τελευταία σειρά.
Γ--ώ την ατυχία μου….. να έχω από πίσω μου μια απογοητευμένη σύζυγο. Ξέρεται από κρεβατομουρμούρα ...Τράβηξα και εγώ λαχνό, έκανα και διαλογή θέσης μόνος μου από το διαδίκτυο (
τρομάρα μου…).
Καλά να πάθω.
Μετά την απογείωση ξέχασαν τον πόνο τους και ηρέμησαν. Με το σερβίρισμα του φαγητού ήθελαν να ποιούν και φυσικά ο αρχηγός σαν γνήσιο καθαρόαιμο αρσενικό ήθελε μπράντι. Μετά από μερικά μπουκαλάκια μπράντι και κρασιά για το ζευγάρι άρχισε το γλέντι. Άρχισε η ανταλλαγή (μάλλον επίδειξη θα έλεγα) ταξιδιωτικών εμπειριών, σε ποια μέρη έχουν πάει ποια αεροπορική εταιρεία είναι καλύτερη και φυσικά ο αρχηγός προέτρεπε την Garuda που έχει το καλύτερο seat pitch (είχε και στο χωριό του seat pitch). Καλά τόσες μέρες θα είχαν μπροστά τους στις διακοπές τους, δεν θα μπορούσαν να τα έλεγαν όλα αυτά καθισμένοι αναπαυτικά στην βεράντα του ξενοδοχείου τους σε μια Σρι Λανκέζικη παραλία; Έπρεπε να τα λένε στο αεροπλάνο με την ανάλογη ένταση της φωνής τους (δεν ακούς και καλά λόγω των α/κ); Όταν άρχισαν να γελάνε τότε
δεν άντεξα και με τον ανάλογο τόνο και ύφος Κατίνας … τους έκανα παρατήρηση ότι ήθελα να κοιμηθώ. Ξαφνιασμένοι ότι μπροστά τους ήταν άλλοι δύο Έλληνες, σηκώθηκαν και στάθηκαν στις πίσω τουαλέτες και στον χώρο των galleys. Απτόητοι συνέχισαν την κατανάλωση μπράντι και την συζήτηση στην ανάλογη ένταση. Δεν ξέρω μέχρι πότε γιατί κατά τις 2 (φτάναμε 4) με πείρε ο ύπνος.
Δεν ξέρω τι θα σκέπτονται οι υπόλοιποι επιβάτες, και τι θα λένε στους συμπατριώτες τους για την ράτσα μας. Αλλά δεν νομίζω ότι θα λένε και τα καλύτερα όταν έχεις μια εμπειρία 3 ατόμων 3 τα χαράματα να φωνασκούν και χαχανίζουν σε ένα αεροσκάφος γεμάτο κόσμο που προσπαθεί να κοιμηθεί.
Τώρα θα μπορεί να μου πείτε ότι ήταν Σρι Λανκανοί και όχι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι….
Εγώ πάντως έχω να πω ότι μεγάλος αριθμός νεόπλουτων νεοελλήνων πρέπει να πάρει μαθήματα ευγένειας.
Δεν έχω χωριό αλλά σε κάτι χωριά λένε <
τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ-λ-υς>