Αν νομίζατε ότι ο λογαριασμός της εθνικής μας ινφλουτέτοιας με καριέρα στο Ντουμπάι είναι η ντροπή των θεσσαλονικιώτικων σόσιαλ, σας έχω νέα: το βραβείο για το χειρότερο -και με διαφορά- instagram account ταξιδιωτικού περιεχομένου απονέμεται στο λογαριασμό
@hahanomads, ενός ζευγαριού που άφησε τη Νύμφη του Θερμαϊκού για να κάνει σπίτι του όλον το πλανήτη (κυρίως περιοχές όπου ο πληθυσμός ζει κάτω από το όριο της φτώχειας), δουλεύοντας (και «δουλεύοντας») εξ αποστάσεως και κάνοντας mentoring σε άλλους wannabe digital nomads. '
Το εν λόγω account θα μπορούσε να είναι από αδιάφορο έως αξιόλογο, παρά το ότι η θεματολογία του είναι «πόσο κοστίζει μία τορτίγια στο Μεντεγίν» ή «πόσα έδωσα για να φτιάξω την αριστερή μου σαγιονάρα που κόπηκε το δίχαλο όταν κατέβαινα ένα μονοπάτι». Το θέμα είναι ότι το εν λόγω ζευγάρι, εκτός από να κάνει στόρις για τις σαγιονάρες του, ασχολείται και με το να ποστάρει Καρενικού επιπέδου τοξικά βίντεο όπου τραμπουκίζει (ποτέ φανερά) προσωπικό στα gates των πτήσεων με εταιρείες χαμηλού κόστους, κυρίως Ryanair. Αλλά όπως λέει και η παροιμία για τη μύγα που γυρίζει πάντα στα σ...τά, έτσι κι αυτοί παρά τις καταγγελίες τους, εξακολουθούν να επιστρέφουν και πάλι στη Ryanair για το επόμενο ταξίδι τους (γιατί, σε αντίθεση με τις μύγες, αυτοί δεν έχουν φτερά).
Πριν λίγες μέρες, κατά την επιβίβασή της πτήσης τους από Μαδρίτη προς κάποια ιταλική πόλη, κατέγραφαν με το κινητό τους ένα περιστατικό όπου το προσωπικό της πύλης χρέωνε έναν επιβάτη για υπερμεγέθη χειραποσκευή. Οι χαχανομάδες είπαν ότι το έκαναν για να δημιουργήσουν content μέσω του attention whoring βοηθήσουν την επιβάτιδα. To προσωπικό της πύλης τους απαγόρευσε την επιβίβαση, εκείνοι παραβίασαν τον έλεγχο και μπήκαν με τον τσαμπουκά στο αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να έρθει η ασφάλεια και να τους βγάλει από την πτήση. Στη συνέχεια τους επέστρεψαν τις αποσκευές τους (για τις οποίες «είχαν πληρώσει» ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και αρνήθηκαν να τους παράσχουν φόρμα παραπόνων, παραπέμποντάς τους στο σάιτ της Ryanair. Απολαύστε στιγμιότυπα από ένα ρεσιτάλ Karen-ικού entitlement με σκηνικό το Τέρμιναλ 4 του Μπαράχας.
Κάτι μου λέει, ότι θα τα κατεβάσουν σύντομα από το λογαριασμό. Αν μάθω ότι η FR θα τους κάνει life ban, θα γίνει η αγαπημένη μου αεροπορική.