Πτυχίο για Ελικόπτερο

• Thread starter Thread starter dibourk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

dibourk

Νέο μέλος (Tourist)
Σαν νέος χρήστης που είμαι θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω, διότι σ' αυτές τις λίγες ώρες που ψάχνω το forum, έμαθα πραγματικά πάρα πολλά.

Παρόλα αυτά, έχω ακόμα κάποιες τυπικές απορίες και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μπορέσει τελικα να με βοηθήσει.
Το ενδιαφέρον μου, όπως άλλωστε τονίζει κ ο τίτλος, επικεντρώνεται στα Ελικόπτερα. Για να μην σας κουράζω θέτω αμέσως τα ερωτήματα-απορίες μου:

1) Προκειμένου να μπορώ να εκτελώ αεροψεκασμούς με VFR, το CPL(H) είναι αρκετό?
2) Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση κόστους πάνω-κάτω (Ελλάδα, Εξωτερικό)?
3) Γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι minimum ώρες πτήσης για την απόκτηση πτυχίου που απαιτεί η περίπτωση 1?
4) Από σχολές γνωρίζετε κάποια-ες σε Ευρώπη(Ελλάδα included) ή Αμερική?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κ περιμένω με αγωνία να με φωτίσετε.

Σ' ευχαριστώ πολύ ipilot27 για την απάντησή σου.

TwinAir στο Van Nuys και πάσης υφηλίου.
Η καλύτερη σχολή για ελικόπτερο, μακράν...

Χειριστής ελικοπτέρου

Χαιρετώ όλα τα μέλη του foroum!

Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με το θέμα και βλέπω ότι, αν και ξεκίνησα αργά, μου αρέσει πολύ (και σαν επάγγελμα).
Έχω κάνει λίγο ψάξιμο στο διαδύκτιο και στο foroum, αλλά έχω ακόμη κάποιες απορίες.

α)Οι διαβαθμίσεις του πτυχίου χειριστή ελικοπτέρων είναι ίδιες με του χειριστή αεροπλάνων;

β)Ποιο είναι το ερασιτεχνικό, πως γίνεται επαγγελματικό και πόσο στοιχίζει περίπου (το επαγγελματικό, ή η μετατροπή);

γ)Είδα ότι κάποιες σχολές χρησιμοποιούν το Robinson R22/44. Αυτός που θα εκπαιδευτεί στο 44 θα έχει "ισχυρότερο χαρτί" από τον 22;

δ)Με το πτυχίο από Ελλάδα μπορώ να εργαστώ στο εξωτερικό; (Οπουδήποτε, όπου υπάρχουν καλύτερες απολαβές :D )
Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από Ελλάδα ή λίγο καλύτερα;

ε)Υπάρχουν τομείς που οι αμοιβές είναι καλές (Τίποτα καλύτερο από το να πετάς και να σε πληρώνουν) και που περίπου κυμαίνονται;

στ)Για να χειριστεί κάποιος ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο (πχ από 2-4 σε 8-10 ατόμων), χρειάζεται η αντίστοιχη αναβάθμιση του πτυχίου;
Αυτά προς το παρών.

Σπουδάζω στο ΤΕΙ Πειραιά, Μηχανολόγος, έχω πάει λίγο πίσω (λόγω ατυχήματος - καμία μόνιμη ζημιά), είμαι 24 και θα ήθελα να ασχοληθώ και με
αυτόν τον τομέα. Το πτυχίο χειριστή θα το πάρω σίγουρα. Το θέμα είναι ότι αν οι απολαβές είναι καλές (είπαμε, εξωτερικό-Ελλάδα-όπου να'ναι)
θα το επισπεύσω. Αλλιώς θα περιμένω να βγάλω τη σχολή και θα δω... τι λέτε;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ όποιον ασχοληθεί με τις ερωτήσεις μου, ή καταθέσει την άποψή του για το θέμα.

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω:Ποιες υπηρεσίες ή οργανισμοί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα απασχολούν ελικόπτερα.Εννοώ σαν ιδιότητα.Πχ αεροπυρόσβεση,ξεκασμοί,μεταφορές??
Επίσης η αεροπυρόσβεση απασχολεί αποκλειστικά πιλότους απόφοιτους σχολής ικάρων ή μπορεί κάποιος που να έχει τελειώσει μια σχολή πιλότων ελικοπτέρων στο εξωτερικό να προσληφθεί από την πυροσβεστική?

Χειριστης εικοπτερου

Είμαι αστυνομικος και θέλω να παρω πτυχιο χειριστη ελικοπτερου.Ποσο κοστιζει και ποσο χρονο χρειζομαι?που να απευθυνθω για το θεμα?Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντήσεις σας

Re: Χειριστης εικοπτερου

Κόστος (κατ' ελάχιστο):
  • 45 ώρες πτήσης Χ 280 € την ώρα = 12600 €
    Θεωρητικό σχολείο = 600 €
    Βιβλία, χάρτες, βοηθήματα = 300 €
    Medical = 150 €
    Παράβολα, εξέταστρα κλπ = 500 €
    Σύνολο 14150 €

Υπολόγιζε όμως γύρω στις 20.000 γιατί οι ώρες πτήσης συνήθως είναι παραπάνω απο αυτές που προγραμματίζεις.

Ο χρόνος είναι σχετικός. Απο 4 μήνες μέχρι 1,5 χρόνο.

Αυτά για το PPL(H) που είναι το ερασιτεχνικό πτυχίο. Αν θέλεις επαγγελματικό υπολογιζέ τα τουλάχιστον στο 3 πλάσιο.

Κατ αρχην σας ευχαριστω θερμα για την ανταποκριση...και ας πουμε οτι αυριο ειχα ερασιτεχνικο πτυχιο στα χερια.Εκτος απο βολτες θα μπορουσα καπως να το αξιοποιήσω?

Φυσικά και θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις κάνοντας ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ βόλτες ! :D