ΠΤΩΣΗ Ε/Π Schweizer 300CBi

  • Thread starter Thread starter Σάββας
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και μετά παραπονιόμαστε για την έλλειψη επαγγελματισμού των ελλήνων. Οι Ιρλανδοί καταθέτουν σχέδια πτήσης? Αν ναι, ασχολείται κανείς με αυτά? Μία φορά που προσγειώθηκα και δεν είχα επαφή με το FIC να κλείσω το σχέδιο και που το τηλέφωνό μου είχε μείνει από μπαταρία, κόντεψαν να με κρεμάσουν οι άνθρωποι, γιατί ανησύχησαν και με το δίκιο τους.
Εκεί, έπεσε το ελικόπτερο και το κατάλαβαν την επομένη, αφού κάποιος συγγενής πήρε τηλέφωνο για να μάθει τα whereabouts του άνθρωπού του. Έλεος.
R.I.P. anyway.
 
ηθελα να ήξερα, πως αυτός ο ελεγκτής, εκλεισε τον Π.Ε.Α. και εφυγε, από την στιγμή που υπήρχαν ακόμα πτήσεις σε εξέλιξη....
Το άρθρο αναφέρει ότι το Α/Φ α/γ στις 4.01 για 90 λεπτά εκπαιδευτικής πτήσης (the flight left Weston airport at 4.01pm for a 90-minute lesson).
Ποιος επαγγελματίας θα εφευγε απο τον Πυργο στις 7:30 χωρίς να αναρωτηθεί, τι εγινε εκείνο το Ε/Π?
Κατέπεσε στις 4.47pm όπως διαπιστώθηκε από την επιτροπή διερεύνησης βλέποντας το ρολόι του ενός από τους επιβαίνοντες.
Οι έρευνες ξεκίνησαν την επόμενη μέρα (!!) στις 10.38am δηλ.17 ώρες μετα!!!!

Επιεικώς απαραδεκτος ο Ελεγκτής.
R.I.P.
 
Για το όνομα του Θεού, τι συμβαίνει εκεί έξω? Αν είναι ποτέ δυνατό ένας ελεγκτής να φύγει από τον πύργο ενώ αναμένει το ελικόπτερο να επιστρέψει. Τέλος πάντων σημασία τώρα έχει μετά από αυτό το ατύχημα να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις από τους ελεγκτές.
 
vassdel":8n61tlky said:
Οι Ιρλανδοί καταθέτουν σχέδια πτήσης?
Νομίζω ότι η υποχρεωτική υποβολή σχεδίου για πτήσεις VFR είναι ελληνική "ιδιαιτερότητα".
 
Δεν είναι απίθανο να είναι όντως ελληνική ιδιαιτερότητα η κατάθεση σχεδίου πτήσης για τις VFR πτήσεις. Δεν παύει όμως να είναι ένα πολύ καλό μέσο ελέγχου των πτήσεων και να βοηθάει κατά πολύ το έργο των φορέων έρευνας-διάσωσης. Φαντάζομαι, πως και στο εξωτερικό θα υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου των πτήσεων για μέσα που δεν προσγειώνονται αποκλειστικά σε αεροδρόμια, όπως ελικόπτερα ή υπερελαφρά. Η απορία μου έγκειται στο πως στο διάολο δεν το πήραν χαμπάρι....
 
Να αλλαξω για λίγο τροπή στην συζήτηση εστιάζοντας στην πτήση και να ρωτήσω:

τι στο καλό εκπαίδευση εκαναν τόσο χαμηλά και χτυπησαν στα καλώδια χαμηλής τάσης? πρωτη φορά πηγαιναν στον τομέα? ή έκαναν "βόλτες" θαυμάζοντας το τοπίο??
 
Τα καλώδια είναι ένας από τους πολλούς εχθρούς των ελικοπτέρων Σάββα.
Ο λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το άκρως ΜΗ αεροδυναμικό και ευρωβόρο μέσο, είναι επειδή θέλουν να πάνε σε μέρη που άλλα μέσα δεν μπορούν να φτάσουν (τουλάχιστον τόσο γρήγορα)
Ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης του χειριστή Ε/Π, αφιερώνεται στην προσέγγιση σε ορεινές περιοχές και σε περιορισμένους χώρους.
Στα μέρη αυτά, εφαρμόζεται κύκλος προσέγγισης, όπως ακριβώς και στα αεροδρόμια. Απλά, προσαρμόζεις τον κύκλο σου στην ιδιομορφία του βουνού.

Υπάρχει -και πολύ συχνά συμβαίνει- η περίπτωση, η τελική σου λόγω ανέμου να σε φέρνει πάνω από ένα σημείο με ύψος 1000 πόδια πάνω από το χώρο προσγείωσης και να πρέπει να χάσεις αυτό το ύψος μέσα στο επόμενο 0.8 του μιλίου. Δεν μπορείς να επιδεινώσεις την κατάσταση ανεβαίνοντας ακόμη ψηλότερα. Θα "γλείψεις" την πλαγιά με σκοπό η κάθοδός σου να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται, διότι σχεδόν κανένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πολιτικό ελικόπτερο δεν έχει περίσσεια ισχύος (ούτως ώστε να μπορεί να σταματήσει μια απότομη κάθοδο). Έτσι, μερικές φορές, αν η αναγνώριση περιοχής που οφείλεις προηγουμένως να έχεις ενδελεχώς εκτελέσει δεν είναι και τόσο ενδελεχής, κάποια σύρματα πετάγονται μπροστά σου και μάλιστα χωρίς να κάνουν "τσουπ".

Αυτή είναι μία περίπτωση. Δεν είναι απαραίτητα αυτή στην οποία οφείλεται το δυστύχημα, αλλά συμβαίνει συχνά.
 
Top