Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
peter75rhodes":k5eykl5c said:
Δεν είπα πως η RYANAIR έχει έρθει στη Ρόδο πριν 3 χρόνια, είπα πως εγώ πετάω 3 χρόνια με την Ryanair από τότε που ήρθα στη Ρόδο

Λυπάμαι peter75rhodes, αλλά σχολείο τελείωσα, οπότε κάτι έμαθα απο ελληνικά και εγώ.

peter75rhodes":k5eykl5c said:
...Εδώ και 3 χρόνια όταν ήρθα δηλαδή στο Ρόδο, ξεκίνησε και η πρώτη καλοκαιρινή σύνδεση.

Αυτό μεταφράζεται σε "η Ryanair πετάει 3 χρόνια στη Ρόδο". Αν πρόσεξες, δεν είμαι ο μόνος που το παρανόησε. Οπότε μάθε σύνταξη και έκφραση, και έλα μετά να μας πεις από πότε πετάει η Ryanair στη Ρόδο.

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Re: Ryanair στην Ελλάδα

peter75rhodes":dfkl488z said:
[-Στην Αθήνα δεν πρόκειται να έρθει η εταιρία για 2 λόγους: επειδή έχει 30 ευρώ φόρους αεροδρομίου και επειδή το πολυάριθμο προσωπικό των ΟΑ/Α3 λειτουργεί στο αεροδρόμιο ως κατεστημένο και υπάρχουν φόβοι ότι θα σαμποτάρουν την εταιρία με διάφορους τρόπους!

Αυτά άκουσα, αυτά γράφω χωρίς να αξιώνω πως είναι απολύτως σωστά.

Kαι γιατί "φοβούνται" την FR τόσο και δεν την θέλουν και δεν πολεμούν την EZY? Οποία διαφορά? Λόκο η μία λόκο κι η άλλη..

AirNewZealand έγραψε:
Αυτό μεταφράζεται σε "η Ryanair πετάει 3 χρόνια στη Ρόδο". Αν πρόσεξες, δεν είμαι ο μόνος που το παρανόησε. Οπότε μάθε σύνταξη και έκφραση, και έλα μετά να μας πεις από πότε πετάει η Ryanair στη Ρόδο.

Μπορεί να το σχολιάσατε μόνο 2 άτομα,αλλά να είσαι σίγουρος ότι όσοι διαβάσαμε αυτό που έγραψε ο λατρεμένος,καταλάβαμε το ίδιο...

Μία ερώτηση και από εμένα προς τον peter75rhodes...Έστω οτι δεν εννοούσες αυτό...Πώς έκανες χρήση όλων αυτών των προσφορών απ'τη Ρόδο;; Αν συμφέρει τόσο πολύ,να το κάνουμε και εμείς...Θα μπορούσες ενδεικτικά να μας δώσεις το κόστος μίας μετάβασης σου από Ρόδο,σε κάποιο προορισμό της RYANAIR και πόσο χρόνο έκανες να φτάσεις μέχρι εκεί;;

Πετάω με την Ryanair από όταν ήμουν στο Βερολίνο αλλά τα περισσότερα ταξίδια τα έκανα από Ρόδο διότι μέσω Μιλάνου και Πίζας (πλέον και μέσω Ρώμης) μπορώ να βρεθώ οπουδήποτε στην Ευρώπη. Ένα εκφραστικό μου λάθος προκάλεσε τόσο θόρυβο! Μπορεί η λατρεμένη να ήρθε το 2010 στη Ρόδο αλλά εγώ την εμπιστεύομαι από τότε που ήμουν Βερολίνο. Τόσο δύσκολο είναι;;;
Θα σας πω συγκεκριμένα παραδείγματα πτήσεων που έκανα μέσα στο 2010:

-από Ρόδο:
προς Μιλάνο/Μπέργκαμοπέταξα 7 φορές από 18 ευρώ (1 χειραποσκευή δωρεάν) έως και 52 ευρώ, άλλοτε βρήκα με 76 ευρώ (λόγω δεύτερης βαλίτσας 30 ευρώ)
προς Ρώμη θα πετάξω Ιανουάριο στα 12 ευρώ+30 δεύτερη βαλίτσα=42 ευρώ
προς Πίζα πέταξα 1 φορά 28 ευρώ (1 χειραποσκευή δωρεάν)

-από Βερολίνο:
προς Στοκχόλμη/Σκάβσκα 12 ευρώ (1 χειραποσκευή δωρεάν)
προς Δουβλίνο 22 ευρώ (1 χειραποσκευή δωρεάν)
προς Κάουνας 36 ευρώ (+30 ευρώ δεύτερη αποσκευή=66 ευρώ)

Οι τιμές είναι τελικές και με επιστροφή. Ποτέ δεν ταλαπωρήθηκα, ποτέ δεν με άφησαν σε καμία έρημο και πάντα το αεροπλάνο φτάνει ΠΡΙΝ την προγραμματισμένη ώρα!

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Re: Ryanair στην Ελλάδα

spotterakis":1whcm90a said:
peter75rhodes":1whcm90a said:
[-Στην Αθήνα δεν πρόκειται να έρθει η εταιρία για 2 λόγους: επειδή έχει 30 ευρώ φόρους αεροδρομίου και επειδή το πολυάριθμο προσωπικό των ΟΑ/Α3 λειτουργεί στο αεροδρόμιο ως κατεστημένο και υπάρχουν φόβοι ότι θα σαμποτάρουν την εταιρία με διάφορους τρόπους!

Αυτά άκουσα, αυτά γράφω χωρίς να αξιώνω πως είναι απολύτως σωστά.

Kαι γιατί "φοβούνται" την FR τόσο και δεν την θέλουν και δεν πολεμούν την EZY? Οποία διαφορά? Λόκο η μία λόκο κι η άλλη..

Το ερώτημά σου είναι εύλογο. Κατά τη γνώμη μου η easyJet στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά low cost είναι. Όπως και η ΑirBerlin που οι τιμές δεν είναι και τόσο χαμηλές. Έξω lowcost και μέσα highcost! Οι τιμές της από Ρόδο, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Μύκονο, κλπ είναι πολύ υψηλές το καλοκαίρι. Εγώ έχω πετάξει με easyJet είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από Βερολίνο, Basel, Μιλάνο/Malpensa ή Λονδίνο/Gattwick.
Τώρα αν οι Αθηναίοι βρίσκουν τις τιμές της χαμηλές, τί να πω. Εγώ από Ρόδο πετάω πιό οικονομικά με τη λατρεμένη.
Η ryanair έχει πραγματικά χαμηλές τιμές των 12 ευρώ, των 18 ευρώ, των 22 ευρώ ή των 26 ευρώ με 1 δωρεάν χειραποσκευή όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι. Επίσης, το σπατόσημο του Βενιζέλου των 30 ευρώ είναι απαγορευτικό για το κύρος της λατρεμένης. Για αυτό ξεκίνησε φέτος από Βόλο. Όσοι Αθηναίου επιθυμούν συνδυάζουν τις Βρυξέλες με το Πήλιο!
Επανέρχομαι στο ερώτημά σου: Στην Αθήνα λοιπόν φοβούνται τη λατρεμένη επειδή αν τις επιδοτήσουν π.χ. το σπατόσημο, τότε θα κλάψουν μανούλες και θα πάρουν πόδι αρκετοί υπάλληλοι αν δουν τα εισιτήρια των 12, των 18 και των 22 ευρώ!!!
Κάτι ξέρουν στο Δουβλίνο και δεν έρχονται στην Αθήνα, αλλιώς εμάς θα ρώταγαν;;;

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι (έχοντας ως δεδομένο ότι ΟΛΕΣ οι εταιρείες είναι ασφαλείς) προτιμώ να ταξιδεύω με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Νομίζω όμως πως σε καμία περίπτωση δε θα ταξίδευα με την οικογένειά μου με αυτή την εταιρεία. Μόνος μου μπορεί και να ταξιδέψω. Με τη σύζυγο και τα παιδιά όμως, επ' ουδενί.
Δε θέλω να συμβεί οτιδήποτε (ακύρωση, καθυστέρηση κλπ, χωρίς απαραίτητα να φταίει η εταιρεία) και να μην έχω τη στοιχειώδη φροντίδα, όπως συνέβη στους επιβάτες της Ryanair τις μέρες με τα πρόβληματα στις πτήσεις λόγω ηφαιστείου.
peter75rhodes":1rxtfp6m said:
...Όσοι Αθηναίου επιθυμούν συνδυάζουν τις Βρυξέλες με το Πήλιο!..
Δηλαδή για να πάω με τη "λατρεμένη" Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες πρέπει να προγραμματίσω και μια εξόρμηση στο Πήλιο;
Κάτι σαν την Gulf Air που στην επιστροφή από Ασία σου προσφέρει διανυκτέρευση στο Μπαχρέιν;
peter75rhodes":1rxtfp6m said:
...Επίσης, το σπατόσημο του Βενιζέλου των 30 ευρώ είναι απαγορευτικό για το κύρος της λατρεμένης...
Για το ποιό;

Αγαπητέ peter75rhodes, μπορείς να μας πεις τη χρέωση κλήσης προς τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο πρέπει να καλέσουν οι επιβάτες της "λατρεμένης" σε περίπτωση που θέλουν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία;

Re:

Φώτη, μαρέσει να απαντάω για τη λατρεμένη μου, με κάνεις να νιώθω εκπρόσωπός της! Λοιπον:

-Εγώ δεν έχω παιδιά οπότε δεν ξέρω αν θα τα έπαιρνα μαζί μου διακοπές στο εξωτερικό γενικά. Βλέπω όμως στις πτήσεις μου ότι τη λατρεμένη την εμπιστεύονται όλες οι ηλικίες από φοιτητές μέχρι μεσήλικες, συνταξιούχους, ζευγαράκια, 4μελείς οικογένειες, όλοι! Και μάλιστα Ιταλοί, Γερμανοί, Ολλανδοί που έχουν και πολύ υψηλότερους μισθούς από μας! Γενικά ο Έλληνας πάσχει από φοβιές...
ηφαιστειακή τέφρα καθήλωσε όλες τις εταιρίες που πέταγαν στη Βόρεια και Δυτικής Ευρώπης τότε, όχι μόνο της λατρεμένης! Άκουσες τί έγινε με την Αlitalia που "κόλλησε" Βαρκελώνη; Aπλά βρήκαν ευκαιρία κάποιοι να χτυπήσουν τη ryanair.
Υπάρχει μεγάλη λίστα τηλεφωνικής επικοινωνίας ανά χώρα αλλά π.χ. στη Γερμανία η συνομιλία χρεώνεται 1,86 ευρώ/λεπτό.
http://www.ryanair.com/en/questions/contact-numbers
Γιατί να πάρεις όμως τηλέφωνο και να χρεωθείς; Μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα αίτησης αποζημίωσης για πτήση που ακυρώθηκε ή για χρέωση βαλίτσας
http://schchng.ryanair.com/refweb.asp
Αν συμβεί κάτι ανάποδο, όπως π.χ. προχτές με τη Στάση Εργασίας των Ισπανών Ελεγκτών η λατρεμένη ανακοίνωσε πρώτη την ξαφνική είδηση και αμέσως έβγαλε δυνατότητες αλλαγής πτήσης, επιστροφής χρημάτων, κλπ. Εμένα ποτέ δεν μου έχει συμβεί και την εμπιστεύομαι!

Peter, να υποθέσω ότι το κινητό σου λικνίζεται στους ρυθμούς της αγαπημένης?

Εγώ πάντως είμαι μαζί σου αλλά όχι τόσο φανατικά. Το ότι πλέον δεν χρειάζεται να τα σκάσεις χοντρά στους 2 εκμεταλλευτές για να πάς οπουδήποτε μέσω Αθηνών είναι μία πρόοδος για εμάς όπως και το ότι το νησί ως προορισμός αποκτά εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης. Αρκετοί ίσως να μην το πολυκαταλαβαίνουν γιατί δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ένα ταξίδι διπλό με τις δικές μας να μας χρεώνουν το RHO-ATH ίσο ή ακόμη και περισσότερο απ΄το επόμενο σκέλος (μόνο η πΟΑ μας σεβότανε λίγο δίνονοντας σε τέτοιες περιπτώσεις ναύλους προσφοράς για το connection). Απο εκεί και πέρα, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά κριτήρια επιλογής αεροπορικής, άμεσα όμως εξαρτώμενα απ' τον τόπο κατοικίας...

Συνροδίτη, το θέμα δεν είναι να απορρίψεις τις άλλες εταιρίες και να πετάς μόνο με low cost. Θα πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα το αυτονότο: δικαίωμα επιλογής για όλους.
Δεν καταλαβαίνουν οι Αθηναίοι πως για κάποιους εδώ στη Ρόδο μας βολεύει να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε στο Μιλάνο με 45 ευρώ και όχι στην Αθήνα με 150!

peter75rhodes πρώτα από όλα δε χρειάζεται να κάνεις Quote αμέσως προηγούμενο μήνυμα για να απαντήσεις, ούτε 2 διαφορετικά ποστ στην σειρά για 2 διαφορετικές απαντήσεις, 1 είναι αρκετό.

Επί της ουσίας τώρα: νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε εδώ μέσα, Αθηναίοι ή μη, την αξία που μπορεί να έχει μια σύνδεση με Ευρώπη απευθείας για έναν τόπο όπως η Ρόδος. Και η Iberia αν πετούσε απευθείας, πάλι καλύτερα θα ήταν για σένα από το να πας ΑΤΗ και μετά Ισπανία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Η διαφωνία όμως των περισσοτέρων εδώ μέσα δεν είναι αν η Ryanair είναι φτηνότερη από τις άλλες - αυτό είναι αυτονόητο, καθώς μιλάμε για low cost που αν ήταν πάντα πιο ακριβή δεν θα είχε τύχη- αλλά αν το συνολικό προϊόν είναι ελκυστικότερο : εσύ προσπάθησες ανεπιτυχώς να μας πείσεις ότι η Ryanair είναι η καλύτερη επιλογή επειδή είναι πάντα φτηνότερη και επίσης επειδή σταθμεύει πιο κοντά στο τέρμιναλ, δεν συνωστίζεσαι στο αεροσκάφος και ότι μπορείς να εκτυπώσεις το boarding pass σου χωρίς να τρέμεις τι θα γίνει αν το χάσεις... μετά συγχωρήσεως αλλά αν πραγματικά ταξιδεύεις όσο λες, τότε όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι στην σφαίρα της μπουρδολογίας.

Φιλικά!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.